Gaiļa kūpināšana

Nopirkām dažus gaiļus, domājām nokūpināt. domāts darīts. kūpinājām kādas 5 stundas, gaļa ir gatava nav jēla bet iekosties lāgā nevar, gaļa ļoti sīksta. gaiļi nav veci. kas varētu būt par vainu?

Dzhaz  1 1 vai esat pārliecināti,ka tie bija gaiļi,kurus kūpinājāt?

anis    3 Nu dikti maz vielas pārdomām! Cik saprotu-atbilstoša marināde ir visa pamatā...
Bet ja kūpina piecas stundas-karstai par daudz,aukstai par maz... un kādā kūpinātavā?

kudala    1 parasti jau kūpina cāļus , broilerus, ja ir jau gailis , tad varētu būt par vecu. Es neņemtos ar tādu. Un svarā kādi bija???

Gunccha      Ja gaiļi ir bijuši pie privātiem apgādā(barošanā) tad tie vienmēr būs sīksti. Pat ja vārīsi zupu, būs jāvāra ilgi, bet ja gribi ātri izkūpināt un lai būtu mīksta gaļa, tad jāpēk veikalā un viss būss ok.

janisb    4 Gaļa ir gatava tad, kad var iekosties. Bet tev būs gaiļu pensionāri pagadījušies...

Dzhaz  1 3 nu lūk! palasot šite apakšā komentus,varu droši teikt,ka tie nebija vis nekādi gaiļi,bet gan kaut kādi citi gaiļiem līdzīgi lidoņi,kā piemēram kovārņi! tie arī ira sīksti,iekosties var,bet nokost nevar! vienīgi,ko varu ieteikt šajā gadījumā,tas ir ,nevis kūpināt bet gan sautēt,tad kovārņu gaļa paliks mīkstāka!

Vanesa15    1 pievienojos, ka tas ir vai nu mājas gailis bez audzēšanas hormoniem, vai arī kovārnis.
Mājas vistas buljonam jāvāra vismaz 3-4 h, par kūpināšanu nerunājot. Kūpināšanai mājas vistas nemaz neizmanto, ja nu vienīgi citrona, citronskābes... marinādē, kas irdina gaļu.
Ja vēlies kaut ko saglābt, met iekšā katlā un šmorē. Vai nu asini zobus.

coldlands    3 ...majas vistas buljonam javara vismaz 3-4h....
Gribas jautat, kas tas par sportiskam brunjurupcjuvistam?

DabasJanis      šķietami, pilnīgi pašsaprotami, ja parasts lauku gailis(ne-broileris)būs sīksts, neatkarīgi no tā cik tu viņu kūpināsi, jo viņam ir tikai viena misija- taisīt citas vistas un jābūt labā fiziskā formā, proti vieni sīksti muskuļi. Un marinējot etiķi lietojāt!? Ja nē, tad ar nekas mīsksts nesanāks.

Atkal_es      Nav brīnums, jo tā ir dējēvistu šķirne, kuru īpatņi ir sīkstāki, kā gaļai domātie broileri...

Ronis26      Parakājos netā.... visi ieteikumi-->vārīt,vai sutināt (šīs šķirnes pārstāvjus). Tā ka ar kūpināšanu esat "iegrābušies"

anis    1 Tas jau vairāk atgādina Hirosimu... Ar tādu sistemu karstumu būs pagrūti uzdzīt- vien ja namiņš
labi nopakots. Un,protams,no kuriķa "ķēriena". Manuprāt,prasās pēc reorganizācijas-ja grib dažādot režīmus... Par receptēm un piegājieniem tepat oho ir sakarīgi ieteikumi.
Turiet acis vaļā un darbiņš skolos! Lai veicas!
P.S. pašam kūpinātava izveidota antīkā ledusskapī...

DabasJanis      Cik redzams, aukstā, jo dūmi tiek novadīti par visai garu dūmu, kur tie atdziest.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu