Siļke kažokā

Nekādi nevaru saprast - vai gatavojot silķi kažokā ir kāda nozīme striktam sastāvdaļu kārtojumam, vai tas tomēr ir gaumes jautājums?
Receptēs katram savi varianti. Ir kas viennozīmīgi pieturās pie tā, ka apakšā jābūt kartupelim, jo tas uzsūcot slapjumu, lai salāti nepludojot.
Kā jūs gatavojat šos salātus?

Terija53  1 1 Es parasti pirmo lieku siļķi tad sīpolu , nedaudz eļļu , kartupeli, burkānu , olu , biti. Šur tur pa vidu nedaudz majonēzi , bet augšā majonēzi tik daudz , lai bietes apsegtas. Agrāk augšā liku krējuma un majonēzes maisijumu , tad pludoja.

LaskovijMerzavec    8 Kartupelis, siļķe,burkāni, bietes, majonēze, ola.

P.S. Siļķes nekad nevar būt par daudz.Silķei vēl var pielikt klāt sīpolus.

Zaiciks45      Es lieku kartupeljus,siljkji,olas,bietes,paari kreejumu vai majoneezi(kaa kursh grib).Citi beidz ar olu-bietes zem olas-taa esot smukaak...

fargo  2 3 lasu jautājumu un siekalas mutē veidojas. :)
siļķe atšķiras no mājas uz māju. sievasmāte taisa tā, sieva tā. abas ir labas, bet ir atšķirīgas. kā labāk? to ir jāprasa ēdājiem, vīriešim, kā ir labāk.
es pat nezināju, ka ir jābūt kartupeļu slānim.
siļķe kažokā mums ir tāda kā "visa", lai arī ir dekoratīva, bet es nejūtu atsevišķi siļķi, vai kartupeli, vai bietes. tas viss ir kopā. oj, viens no maniem mīļākajiem ēdieniem.
nianse. šajās mājās vīrieši negatavo. vispār. tā ir pilnīgi sieviešu stihija. izņemot vienu. zivju tīrīšanu. un te ir tā - zivīm ir jābūt bez asakām, bez. to ir jāizdara, jāiemācas un nāk ar pieredzi. asaka = kļūda vai paslinkots.

JurisK  1 1 Apakšā kartupeļi, tad siļke - daudz. Pie tam - tikai no bundžas, vesela sālījumā, kura tikko izķidāta. Marinētās filejas dažādos veidos pēc manas garšas šiem salātiem galīgi neder. Pārejais - kā jau visiem:)

JurisK    4 Aizmirsu - bērnībsdienās tos salātus taisīja lēzenā, iegarenā traukā, apm. prāvas siļķes izmērā, nevis dziļā bļodā, recepšu grāmatā pat bija izrotāti ar siļķes galvu un asti - pa vidu salāti.

inaralaima  2   Es taisu ar septiņām kārtām.Pirmā un pēdējā ir marinētas bietes,tad siļķes ,kartupeļi,rīvēti āboli,,rīvēts siers,siļķes.Katru kārtu aplej ar krējuma -majonēzes maisījumu.Virsū uzberu 3 -5 sakapātas olas.Šī ir Balvu puses recepte,zemgalē agrāk tādu siļķi kažokā nekad nepasniedza.

Tilia    3 Kartupeļus vienmēr lieku zem siļķes, lai gardā suliņa tajos iesūcas, bet virs siļķes sīpolus. Pārējo kārtu secībai, manuprāt, nav tik lielas nozīmes un tās var likt pēc savas mākslinieciskās gaumes.

Mavs    3 Noteikti ir nozīme kārtībai - lai "sulas" pareizi satecētu un kartupeļi piesātinātos ar siļķes garšu !

Geisha      Kartupelis, siļķe, sīpols, biete, majonēze ar krējumu un ola.

Drusku cita recepte: 2 burkāni (svaigi), 2 siļķes, 200 gr sviests. Viss samalts gaļas maļamajā mašīnā un klāt pievieno 1 paciņu kausēto sieru Dzintars. Samaisa. Smērē uz maizes. Lai labi garšo!

Ashlee33      Svarīgas ir sastāvdaļas un kārtojums.

Lai viegli paņemt gabalu, lai nejūk garšas kopā.
Majonēze, lai nav sauss.
Gatavoju pēc receptes youtubà: lieliska recepte, tikai nelieku ābolus klāt
https://m.youtube.com/watch?v=NUGtMj3w_bE

Tessa    1 es taisu ar kjilavam. tikai jaizvelas no sortimenta tas, kuras labak iederas tieshi tava kartojuma.

patiikama      Es savu recepti nevienai nedosu!Šeit izlasīju daudzas variācijas....pareizas ir tās receptes,kuras sakas ar kartupeli. ....

evodia76    1 1.siļķe
2. marinēts, rīvēts gurķis
3. kartupelis (vārīts),sarīvēts
4. burkāns (vārīts),sarīvēts
5. sakapāts smalki sarkanais sīpols
6. vārīta,rīvēta biete,
7. vārītas olas baltums, sagriezts
8. majonēze
9. Sakapāti olu dzeltenumi.

Parasti dārzeņus novāru vieglā sālsūdenī, tad pašiem salātiem sāli klāt nelieku. Un tieši tā kārtās arī lieku un nekas nekur nepludo...

Marija_Anna      Visām receptēm ir tiesības tikt realizētām - labas.
Es citreiz lieku ķilavas. Ķēpa lielāka un jānokoriģē daudzums , jo ķilavas ir pikantākas un sāļākas. Ar majonēzi neaizraujos. Ļoti saudzīgi pielieku . Un daudzums tāds , lai apēd ar pusotru reizi :)
Tad nepaspēj izpludot , tik iesūkties.

xxx3x      Pajautā mammai Googlei,tur dabūsi tik daudz variantu un padomu,ka no visiem varēsi iztaisīt savu un patīkamāko...es tā daru un izdodas arī...Lai veicas un labi garšo!

airisa      kartupeļi,siļķe,sīpoli,burkāni,bietes,ola dekoram un starp kārtām majonēze

Jankelsnolatgales      Labi sasmalcinati sipoli.majoneze plana karta.silke.majoneze.zalie zirnishi.majoneze.krabju nujas.majoneze.karupeli.majoneze.biete.majoneze.olas.majoneze.rotajoms.zalie zirnihi. 2017-01-18

Lovetta      es nekad un nekur nelieku ābolus - negaršo man. Manā prātā ābols ir un paliek deserts. Pat ebreju foršmaks man labāk patīk bez ābola 2022-02-08 10:02

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu