JurisK 1 Uudens -cukurs - raugs - tas ir muusu draugs! Piemet riisus un buus riisu shnjabis!:) Lai galva nesaapeetu un caureja nemociitu - destilee to braagu ruupiigi. Sarezhgjiitaaks process - karsee noteiktaa temperatuuraa riisus(ap 60 celsija graadi), lai ciete paarveershaas cukuraa - taalaak taaa pati formula, kas iesaakumaa mineeta. Neesmu to dariijis - tas tik taads logjisks domu gaajiens, kameer destilaats nav noproveets:)
Pats tiko runāju ar kādu zinošu vīru, kurš teica ka bez fermentiem tas process būs 2 līdz 3 reizes garāks. bet atminos ka redzēju kā padumju laikā tika gatavota brāga 3 l burkās ar gumijas cimdu. vai kāds neatceras šo variantu?
JurisK 2 Cimdu lika virsū, lai labums neizgaro - ´´sausā likuma´´ laikā tā raudzēja vīnogu sulu. Siltā vietā, ja pieliek raugu, 3-4 dienu laikā dzereklis gatavs! Fermenti - tas ir raugs, bet raugam vajaga ēst - viņš ēd cukuru un izkārnījumos dod spirtu. Tad tas spirts jāatdala no pārējā šķidruma destilējot.
marselis
JurisK -,precizi pateica
atliek tikai likt kolonnu lai atdalitu frakcijas
Edsunviens 3 ar raugu un cukuru var izdzīt šņabi arī no šīfera
VecmeitaARrunci 2 Senatnee riisu degviinu....ja atskaida vai pielieto mazliet savaadaaku tehnologiju-sake...gatavoja saadi-viss ciems seedeeja,koslaaja riisus,sasplaava mucaas un raudzeeja:)))))
vilks28 Raudzējot brāgu un destilējot. Tāpat tikai savas nianses.
skaistairjauniba No riisiem veel neesmu taisijis,zinu ka taisa no cukurbieteem,berza sulas,janogaam,aboliem,bumbieriem,zirniem,mieziem,rudziem,vinogaam,vobsem no visa kas saliekot kadaa spainii uzlejot uudeni saak skaabt,peec tam to skaabo(labumu) vaarot izdalaas tvaiks,un caur(aparaatu)dzenot sanaak garsiga(manta)no kaa var labi ,,atpuusties,,,!!!
AivarsN 1 Ar to cimdu bija tā,ka 3L burkā ielēja divas pudeles alus,cukuru,ūdeni un piebēra rīsus. Alus toreiz bija tikai dzīvais,tāpēc tas kopā ar rīsiem rūga kā negudrs. Kad cimds noplaka un šķidrums kļuva dzidrs,tad dzēriens bija gatavs bez destilēšanas. Citi slavēja,man ne visai. Labāk no diedzētiem kviešiem,pēc tam destilējot iegūst īstu kviešu šņabi,vai no diedzētiem miežiem,pēc tam iegūstot viskiju. Vēl labāk no dabīgi raudzēta ābolu vīna iegūt kārtīgu konjaku,nevis to lēto spirtu ar krāsu un esenci,ko tagad veikalos pārdod kā brendiju. Žēl tikai ka Latvijā neaug cukurniedres,tāpēc savu mīļāko dzērienu rumu mājas apstākļos pagatavot nevaru.😂
kvarts Vienkāršāk uzreiz gatavu nopirkt...
Plombiirs Vasarā vajadzētu kārtīgu aliņu uzvārīt un nevis stipros dzērienus lakt.
Pats
AivarsN
paldies :)
nederēs :( alus tad vispirms jābrūvē :D