Plovs ar rozīnēm.

Plovs ar rozīnēm.Kā un kur pie tāda lai tieku. Pusi grāfistes un meitu par sievu.

tiu      Tas ir par īsu Pēter!
Ja liec rozīnes, tad liec arī žavētas aprikozes un žāvētas melnās plūmes!
Vismaz es tā agrāk darīju. Tad taisīju improvizāciju plovam un no vistas gaļas! Tad varēja ēst arī atdzisušu un bij tikpat gards kā silts!
Tomēr tā būs improvizācija par plovu, jo plova pamatā ir jēra gaļa. Bet nekas, var ēst arī improvizētu plovu!

melon      Brrrr... nācās reiz dzīvē pāris mēnešus izbaudīt leišu sabiedrisko ēdinātavu (bez ēdiena izvēles iespējām). Tur viņiem šī kombinācija bija dikti populāra. Nu galīgi negāja man pie dūšas. Diezgan regulāri sanāca - ēst gribas, bet iekšā dabūt nevar...

Lovetta      Plovs Ferganas gaumē:
Biezsienu katliņā apcep taukus...vai nu vistas taukus, vai aitas taukus. Kad tauki izkusuši tajos apcep gaļu. Gaļai pievieno daudz uz sakņu rīves sarīvētus burkānus un sagrieztus sīpolus. Ja patīk-nedaudz sarkano papriku ( bet nedaudz, jo paprikai brutāla garša). Ķiplokus liek veselus-vismaz divas galviņas ( nedaudz noburza virsmiziņas ) un vismaz sauju nomazgātas rozīnes. Kad viss apcepies - pievieno sagrieztu tomātu. Un garšvielas-pats par sevi saprotams, ka pipari, sāls, ķimene un kinza, pārējo pēc paša gaumes un izjūtām. Pārlej ar ūdeni un pavāra neilgu laiciņu - līdz ūdens novārās. Pārber ar noskalotiem rīsiem. Un uzlej ūdeni, tik daudz lai rīsi 1cm pārsegti. Nemaisa. Uzliek vāku. Liek krāsnī un cep aptuveni 45 min. Kad rīsi mīkstu un uzbrieduši pieber svaigu, sīki sakapātu ķiploku un izjauc, pārber ar zaļumiem un labu apetīti!!

Tessa      Platais runa par pareizticiigo edienu,kursh saucas кутья.
Vikipedija: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D1%82%D1%8C%D1%8F
receptes:http://www.russianfood.com/recipes/bytype/?fid=1296

mana babuška vel izskaistinaja ar konfektem-bija mana berniiba tadas karameles: apaljas,cukurainas,uz svaru-dzeltenas,roza,zaljas.

Tessa      plova ar galju nekadas roziines neliek,tas ir k-kadas izdomatas izvirtiibas/variacijas.

Noodles    1 Cep nevis aitas, bet auna (jēra) taukus (kurdjuku).
Uz riktīgas liesmas.
Kā mani mācīja gruzīni un mengreli, aita, kā jau sieviete, no dzimšanas esmot pavēsa, un viņas tauki sasalstot ātrāk, kā auniņam. :)
Čurkstošajos taukos iemet un uz lielas liesmas apcep pāris galvu ķiploku un kādas pākstis čili. Var netīrīt, ja negrasās tos ēst. Var pieliet šļuku sezama eļļas, vai aizstāt sāli ar sojas mērci, ja tīk tāspuses kolorīts. Var piemest kādas garšvielas, labāk jau nekaltētā formātā. Piemēram, cūkai derēs kadiķogas, bet vistai - hmeli-suneļi.
Tad cep gaļu. Atkarībā no ticības un gastronomiskā pieraduma, gaļa var būt cūks, vistas, cilvēka, zirga (vai suņa) līdz pat kaķim, nutrijai vai citiem attīstītākiem dzīvniekiem. Var lietot pat cūku un lielfermas broileru - ko nu ticība (un iztēle) atļauj.
Kad gaļa aprāvusēs brūna un tauku ir vairāk, kā vajadzīgs vienkāršam šmorim, kārtās virs miesas liek rīsus, sakapātus sīplous, žāvētus augļus (visaādus!) , burkānus (aivas) un visu ko citu, ko nu sirDC kāro. Izrušina pagales, izveidojot ogļu kārtu, uzliek vāku un sutina, kamēr gatavs. NEMAISA! Pirms pasniegšanas vismaz uz pusstundu ievīsta fufaikā vai halātā.
Zaļumi u.c. - pēc katra paša ieskatiem, izņemot kindzu, kas ir obligāta plova sastāvdaļa garšas buķetē.
Kā ikkatra normāla recepte, pieļauj improvizācijas iespējas. Ir dzirdēts pat par sama un stores plovu...
P.S. Ja vajag plovu atsildīt, pierdze māca, ka vislabākais ir uzvārīt grāpī šļuku ūdens, piemest pāris karotes tomātu pastas vai labu tiesu tkemali mērces, un tad iebērt atsildāmā plova porciju. Apmaisīt, pagaidīt, lai uzmet burbuli, un atkal ļaut druscītiņ pasust bez leilas uguns. Viss.
Un - jā - šķiet, vienīgie dzīvnieki, par kuru plovu neir nācies dzirdēt, būs nēģis, kurmis un sesks... :D

dafnids      Nezinu kā taisa, bet SKY reizēm var nopirkt jau gatavu. Ir labs.

8008      Nu? Kā bij’? Vai tiki pie tā galu galā? 2023-07-08 09:11

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu