Pīlādži

Vai protat pagatavot kaut ko garšīgu no pīlādžiem? Internetā atrodamās receptes, lūdzu, nepiedāvāt. Pati protu nokopēt.

elsa      Tad nu palielies, kur var tikt pie pīlādžiem!
Man vislabāk garšo pīlādžu sīrups un samalti pīlādži ar medu. Vitamīni un miecvielas -saaukstēšanās gadījumā labākais palīgs. Tos gan glabāju ledusskapī. Man patīk pīlādža rūgtums. Recepti gan izdomāju pati, man viņi stāv bez vārīšanas vai karsēšanas.

Tuftalogs      Pīlādžu degvīns. Glāze degvīna un sauja pīlādžu ogu. Iedzer degvīnu, ieber pīlādžus un nenorijot gremo 5 min. Tad norij. Viss. Pēc vajadzības atkārtot.

limonija      Pīlādžu - bumbieru sīrups - ļoti garšīgs...Pielietojums daudzveidīgs(saldie ēdieni u.c.) Var vnk uzliet saldējumam...ņamm:)

meklejumos    1 Es vāru marmelādi, vienam litram ābolu biezeņa piešauju litru, blanšētus caur sietiņu izberztus pīlādžus, tad gelier zucker 1kg.

Lucy  1   Šogad pagatavoju sīrupu,sanāca 12litri.
Citus gadus gaidiju pirmo salnu,putni cireiz pirmie pasteidzas nolasīt,šogad figu putniem,salasiju,ieliku uz sutku saldetavā,tad liku katlā kopā ar ķiršu lapām un uzvāriju,tad stāvēja atkal 24+- st,tad nospiedu un tad vāriju,putas nosmelt,a cukuru itkā receptē kas man bija uz litru šķirduma 1.6kg cukura,es liku mazāk.Ekselents sīrups,gan limonādei,gan saldējumam pa virsu,gan vnk pieliet tējai,kad saaukstējies.Man garšo ļotiiiiiii

Beta      Es vairākkārt esmu vārījusi zapti. Pirms tam uz kādām stundām (4 - 8 precīzi neatceros, sorī) vēlams izmērcēt - zudīs sīvums. Tas feinais rūgtumiņš būs, bet ne par daudz. Lai arī var vārīt bez mērcēšanas. Esmu darījusi arī tā, un bija ok.
Vārīju banāli kā parasto zapti. No sākuma sīrups, tad met iekšā ogas.
Ja kas sanāk vizuāli ļoti glīti - caurspīdīgs oranžīgs sīrups, oranžas ogas. Var sapildīt mazajās burciņās un vēlāk likt klāt ziemassvētku dāvanu pakai.
Manā mājā šitais vislabāk gāja kā padzēriens ziemā. Arī pie melnās tējas.

Un vēl viena forša opcija - žāvētas pīlādžogas. Ij garšīgi (nu, tiem, kurus uzrunā pīlādžu specifiskā garša, pieņemu, ne visiem ;) , ij veselīgi :)

Margrietinja      Pīlādžu sukādes vai vienkārši kaltēti vai saldēti pīlādži. Ātrākais veids kā saglabāt un ziemā tā pat var grauzt.
Kaimiņiene taisa gardu pīlādžu vīnu, bet recepti gan nezinu.

VIKTORS53      Skatos pa logu,šoruden pīlādzis pilns,tātad slapjš rudens,sniegota ziema,pērn putni visu noēda,šogad ēdāji jau prom...Pīlādžu sula garšīga pēc atsaldēšanas,...

snakeshit      Priekšroku dodu pīlādžu vīnam (ābolu sula, pīlādžu sula, H2o, cukurs, vīna raugs, attiecības neteikšu). Mēs ar brāli-kolosāli:) Pīlādžu šņabis (etilspirts, H2o, svaigi pīlādži un mēnesis laika). Vīns jādzer veselībai, bet veselība vajadzīga, lai dzertu degvīnu... 2015-05-11

gaisma1234      Pīlādžu džems kopā ar vaniļas saldējumu. Lieliski sader. 2019-11-10 10:42

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu