Pīlādži

Pīlādži - jautājumi un diskusijas

Pīlādži (10)
Vai protat pagatavot kaut ko garšīgu no pīlādžiem? Internetā atrodamās receptes, lūdzu, nepiedāvāt. Pati protu nokopēt.
Es vāru marmelādi, vienam litram ābolu biezeņa piešauju litru, blanšētus caur sietiņu izberztus pīlādžus, tad gelier zucker 1kg. Tad nu palielies, kur var tikt pie pīlādžiem!
Man vislabāk garšo pīlādžu sīrups un samalti pīlādži ar medu. Vitamīni un miecvielas -saaukstēšanās gadījumā labākais palīgs. Tos gan glabāju ledusskapī. Man patīk pīlādža rūgtums. Recepti gan izdomāju pati, man viņi stāv bez vārīšanas vai karsēšanas.
Pīlādžu degvīns. Glāze degvīna un sauja pīlādžu ogu. Iedzer degvīnu, ieber pīlādžus un nenorijot gremo 5 min. Tad norij. Viss. Pēc vajadzības atkārtot. Pīlādžu - bumbieru sīrups - ļoti garšīgs...Pielietojums daudzveidīgs(saldie ēdieni u.c.) Var vnk uzliet saldējumam...ņamm:) Es vairākkārt esmu vārījusi zapti. Pirms tam uz kādām stundām (4 - 8 precīzi neatceros, sorī) vēlams izmērcēt - zudīs sīvums. Tas feinais rūgtumiņš būs, bet ne par daudz. Lai arī var vārīt bez mērcēšanas. Esmu darījusi arī tā, un bija ok.
Vārīju banāli kā parasto zapti. No sākuma sīrups, tad met iekšā ogas.
Ja kas sanāk vizuāli ļoti glīti - caurspīdīgs oranžīgs sīrups, oranžas ogas. Var sapildīt mazajās burciņās un vēlāk likt klāt ziemassvētku dāvanu pakai.
Manā mājā šitais vislabāk gāja kā padzēriens ziemā. Arī pie melnās tējas.

Un vēl viena forša opcija - žāvētas pīlādžogas. Ij garšīgi (nu, tiem, kurus uzrunā pīlādžu specifiskā garša, pieņemu, ne visiem ;) , ij veselīgi :)
··· Pīlādži: Pīlādži lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu