netradicionāli šašliki

Vēlos iemarinēt cūkgaļu Līgosvētkiem,palasījos,ka var gan vīnā gan rabarberos.
Lūk šogad gribu eksperimentēt!
Cik ilgi gaļu vajadzētu turēt sausvīnā vai rabarberos.Un kāds sausais vīns būtu labāks?
Rabarberos-viņus vienk.sasmalcina un pārber pāri gaļai...vai kā?

lasminaxxl (2013-06-20 23:08)      ka tik nesabojā labu gaļu ..

Aigars53 (2013-06-20 23:14)      Vai nav vienalg no, ka nelabi paliek. Tais tik augssa.

caress5 (2013-06-20 23:21)      Cüka tas ir prasti. Jätaisa no jeera kakla, ljoti daudz siipolu, kjiplokus ,säli .cukuru un visu labi izspaidiit. Nekädus viinus rabarberus etikjus - tä büs lieliska galjas garsha nevis celjmalas skäbeetais surogäts

fokapirmais (2013-06-20 23:24)      Ar labiem produktiem labus produktus sabojāt nevar. Sāli var nelikt pilnībā ( gandrīz), jo sāls veicina gaļas izkalšanu cepot. Sāli pārkaisa cepšanas beigās. plikā vīnā vai rabarberos neesmu taisījis, parasti lieku klāt arī sipolus un citas garšvielas. Jāpanākm lai marināde vienmērīgi pārklātu gaļu. parasti noturu diennakti, bet var arī ilgāk pa mojemu.

Weejainaa_ (2013-06-20 23:29)      tikai ne vīnā...ne visiem garšo tā piegarša gaļai...marinē ar kivi,gaļa mīksta un sulīga...

jozolsen (2013-06-20 23:39)      Vismaz ttrdicionālo zini?!!Tikai jauna auna gaļa,2 gadnieka...Pārējie ir netradicionālie

prusacins (2013-06-21 01:27)      Šašlikam ar Jaņu svinēšanu nav nekāda sakara! Tas pilnīgi neatbilst tradicjam kas ir jāēd Jāņos!!!

amis1970 (2013-06-21 04:43)      Vinā. Nezinu. Vienu reizi ekspermentēju. Sanāca baigais dranķis, vairāk tādu netaisu.
Tautai baigi patīk saldā krejumā ar ananāsiem un papriku. Sīkie kaujās pēc augļiem, suņi pēc katla izlaizīšanas.

fokapirmais (2013-06-21 06:27)      Arnis 1970. paldies arī pamēģināšu, jo tādi nav marinēts, izklausās garšīgi.

Tessa (2013-06-21 06:48)      jozolsen runa par azerbaidzhanju shashliku,bet armenji un gruzinji nav musulmanji,tapec taisa to arii no citam galjam,ka arii tin kebabu.
shashlikam vispar neliek nekadas merces un etikjus,tam jaiemarinejas zaljumos un sava sula.
un pareizi prusacins saka,ka shashlikam ar Janjiem nav nekada sakara.

Maverick (2013-06-21 08:27)      Man viens pazīstams un cienījams Kaukāza izcelsmes šašlikmeistars teica tā - Marinādes ir izdomātas priekš tam, lai sliktu gaļu pataisītu par ēdamu !
Ja ir laba gaļa - marinēšana vispār nav vajadzīga. Ja nu vienīgi lai mazliet nostāvās ar sāli, pipariem un sīpoliem, bet arī tad - ne vairāk, kā 2-4 stundas.

violinn (2013-06-21 09:37)      Ko tu gribi izdabūt no tās gaļas?:)
Svaiga, laba gaļa vienmēr būs sulīga un garšīga, pieberot dažas garšvielas.
Vēl jau ir tāda lieta ka ketčups uz galda:), kas visus tavus gastronomiskos eksperimentus nokaus vienā rāvienā.
No saviem eksperimentiem. Man garšoja tas, kas bija tomātu sulā paturēts, bet pēdejā laikā marinēju tikai ar garšvielām - daudz sīpols, pipari, pētersilis, kindza. Uz kādām stundām četrām. Sāli var bērt vai nebērt sākumā, it kā esot sulīgāka, ja nav sāls, bet man nav tādu vērojumu.:) Man garšo, ja tomēr ir sāls.
Un sagatavoju mērcites. Viena no tām, ko ieteiktu - kindza, svaigs gurķis, ķiploks, sāls, asāks pipars, nedaudz cukurs. Visu sablenderē. Dikti labi pie gaļas un dārzeņiem. Svaigā gurķa vietā ir likta ari melone.

Carpe_Diem (2013-06-21 09:42)      Ar kiwi nepārcenties :) Kiwi+ilgs marinēšanas laiks (ilgāk par 3 stundām)=gaļas putra. Es nelieku nekādus etiķus, mineralkas, vīnus utt. Gaļa, mazliet sāls, pipari, Hmeli Suneli (garšvielu maisījums), medus un smalki sagriezti sīpoli lielā daudzumā. Visu labi pārmaisu, saspiežu un atstāju ledusskapī uz 12 stundām. Cepju ļoti lielā karstumā nepārtraukti griežot. Kad sāk izdalīties sula, vēl mazliet un ņemu nost - negaršo sauss. Tāds ir mans iemīļotais.

fokapirmais (2013-06-21 10:05)      Nu tā, pilnīgas gastronomiskās izvirtības :). Gandrīz jāņem un jānokopē.

elsa (2013-06-21 10:27)      Man arī vislabāk patīk sāls, pipari , sīpoli. Un laba gaļa.;)
Bet nesen izmēģinājām jaunu recepti. Cūkgaļa, Maximā nopērkams sausais sarkanais vīns 3L iepakojumā (marku neatceros - violēta paka, mājās stāv, pateikšu rīt), kuram ir tāda īpatnēja garšas piešprice, divas paciņas sinepju sēklu, sāls, pipari, majonēze. Izdevās izcili!

Deisa (2013-06-21 12:35)      Netradicionālās receptes tomēr interesantāk domāt pašam. Vienīgi iesaku nelietot ābolu etiķi - tas jebkurai gaļai liek garšot kā vecai. Reiz šādi eksperimentējot iegrābos.

zity (2013-06-21 14:51)      Pagājšvasar draudzene cienāja ar rabarberos marinētu gaļu. Bija labs. :)Recepti neprasīju, tik atceros, ka viņa stāstīja - esot baigi pūlējusies, kamēr sagriezusi un saspaidījusi tos rabarberus, lai kaut kāda sula veidojas.
Man pašai vislabāk garšo majonēzes mērcē noturēta vistas gaļa +ķiploki, zaļumi, garšvielas. Bez etiķa.

atljaujietman (2013-06-21 17:18)      galvenais ir laba kompanija

Sibor (2013-06-21 19:57)      Ļoti gards sanāca , sīpoli,pipari,paprika un viss tas peld citronu sulā 24 h zem sloga !

Karkla_Kruminja (2013-06-21 22:10)      24 h sarkanvīnā vai citās skābās ēdamās substancēs. ideja irdināt šķiedras. tradicionālākā izvēle ir etiķs. rabarberi gabaliņos der, ja iemaisīti mērču sastāvā.

Dinerisa (2016-09-19 07:51)      Es ar kivi vienreiz pārcentos. Noturēju par ilgu. Iznāca putra, ko pat suns neēda.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu