Ēšanas kultūra, inteliģence un liekais svars.

Mēdz teikt, ka cilvēks ir tas ko viņš ēd, kāpēc pie mumsiem ir tik daudz cilvēku, kas neprot un nesaprot ko un cik daudz ēst, bet kā lopiņi tik rij un rij, līdz ar to rodas liekais svars, un sevis nemīlēšana.
Rodas apburtais loks līdzīgi kā alkohola atkarībai, aiz bēdām cilvēklopiņš atkal tik rij un rij, tā sabeigdams savu veselību, kuru pēc tam visi pārējie nodokļu maksātāji ir spiesti sponsorēt par savu nodokļu naudu, vai tiešām ir tik grūti ēst ar mēru un padomāt ko ēst, nevis bāzt mutē pirmo, kas pagadās?

violinn    1 Es domāju, ka tās akcijas preces ir dārgākas ka tirgū varētu kaut ko labu nopirkt. Cita lieta, ka to nedara. Es uzskatu, ka pie mums ir ļoti labi ar pārtiku, no mazajām piensaimniecībām var nopirkt pavisam ""dzīvu"" pienu, biezpienu, sviestu, utt. Un, ja mājās gudri gatavo, tad nesanāk dārgi. Viss svaigs un labs.
Lielveikali ir nelaime.:(
Man par vāciešiem citi novērojumi. Pat ir tā, ka, ja vācietis teiks, ka tas ir labu labais krogs, tad tur toč nav ko iet, būs tā pati neapēdamā porcija pusgalda lielumā par labu cenu.:)

Tessa      neesmu redzejusi nevienu slaidu govi.

ssieviete      ..kam nav bijušas problēmas ar liekajiem kg. tas nekad nesapratīs tos kas ar tiem liekajiem cīnās , vai arī vairs necīnās.
Un apaļie noteikti vairāk piedomās , ko, kā un cik ēst , kā caurbiras.
Ja Tev pretīm sēdēs viens tusnītis un otrs slaidulis, un abi vienādas porcijas liks iekšā, Tu noteikti ievērosi , cik tas tusnītis rijīgs, bet to slaiduli par neievērosi ēdot:))))

Zeltiite    1 Necīnās! Vispār jau ir 3 ķermenīšu komplektācijas - tievie, intelektuālie filazofi (un caurbiras), atlēti, sportisti (es) un resnīši, kam arī dzīvojot pareizi, uzkrājas vairāk. Ķermeņi arī nosaka attieksmi pret dzīvi, prioritātes. Resnītis, vēli atgriežoties, piedomā par vakariņām, man rodas jautājums, kāda velna pēc vispār ēst deviņos vakarā (jo ēst visvairāk gribas 11-12 dienā).

Zeltiite      Aiz laika trūkuma ielieku plastmasas kastītē gurķi, tomātu, salātu, sēnes, gaļu, maisiņā maizi, skapī eļļu un citronpiparus un to arī ēdu. Priecājos, ka pusdienlaiks tikai pusstundu (ko pavadu kopā ar AS direktora ģimeni).

neratni_stasti    1 Piebildīšu, ka attieksmi pret ēdienu bērnībā iemāca vecāki. Ja no bērnu dienām baro ar saldām suliņām un čipšiem vai spiež bērnam par vari izēst šķīvi pat tad, ja viņš negrib, tad dabiskā sajūta, kad jābeidz ēst, tiek nobeigta. Citādi - ir tāds jēdziens kā sāts, kas normāli ēdošiem cilvēkiem ir jūtams arī pusmūžā.

violinn    1 Oi, šitas ir riktīgi labs par to direktora ģimeni. Es jau gaidīju ko līdzīgu, nu tad beidzot; citādi tekstiem par lauku cilvēkiem nav nekādas jēgas.:D
varbūt mēģini vienu dienu atstāt mierā to ģimeni, moš paaugstina amatā vai prēmiju iedod.

Tessa    1 Zeltiit,da pakji shita ed,aga.glamuriigiem pilsetniekiem ir veseliiks dziivesveids un nekadi tur lauku labumi!!/iecert/

Just_    1 Zeltīt, tu sev esi nospaudusi mērķi pataisīt sevi par galīgu idioti? Vislaik likies tāda tīri normāla tante. Varbūt tev tabletes izbeigušās? Manos laukos pat visjaukākās omes neuzskatīja par lielu godu pacienāt kolhoza priekšsēdētāju kaut ar ūdens krūzi. Ēst pusdienas kopā ar AS direktora ģimeni...tu tur laikam trauksu mazgā.

daisy777      Nez, kur autors šajā nedēļas nogalē tā sēdējis un skatījies, kā cilvēki rij un rij, ja reiz tāda sāpe uznākusi. Smalki restorāni tie nebūs - tur porcijas mazmazītiņas :)))

Bet, ja novelk vienlīdzības zīmi starp inteliģenci un liekā svara neesamību, tad iznāk, ka autoram ir makten daudz lieko kilogramu...

somziiliite    1 Jā, mūs veido pārtika, ko ēdam, jo vienīgais izejmateriāls jaunu šūnu veidošanai ir pārtika. Jo daudzveidīgāka tā ir, jo labāk, jo vairāk augļu, dārzeņu satur, jo veselīgāk...no rīta tukšā dūšā ābols jau liek pamosties un ir vislabākā aizsardzība pret insultu, arī kariesu, zarnu un sirds -asinsvadu slimībām.
Ja ļoti gribas ēst, bet vēl nav ēdienreizes laiks - tas nozīmē, ka organismā trūkst ūdens, iedzeriet ūdeni un bada sajūta uz laiku rimsies.
Ja pārmēru gribas ēst un ēst - ar pirksta galu minūti pamasējiet punktu starp degunu un augšlūpu. Tāpat mazina apetīti auss priekšējā skriemeļa masāža starp pirkstiem.
Viens no galvenajiem veselības postulātiem ir - ēst mazāk!

Bomzitis    1 1. Ēst veselīgi nesanāk dārgāk, kā ēst neveselīgi(patiesībā pat lētāk).
2. Ēst veselīgi nenozīmē ēst Eko pārtiku, bet gan pilngraudu pārtiku, dārzeņus un liesu gaļu.
3. Par gēniem galīgas glupības. Jā ir cilvēkiem dažādas vielmaiņas, bet, tad attiecīgi savai vielmaiņai vajag arī ēst.

Byebye - vakarā pāris jogurtiņi... nu nemāci cilvēkiem muļķības.
Jogurti vispār kā tādi nav labi, jo tajos ir daudz cukura un vēl pietam vakarā... Valmieras 6 graudu jogurts vēl ir ok(~6gr cukurs uz 100gr salīdzinot ar pārējiem, kuriem ir ~16gr uz 100).
Par Baltais "Esi Formā" jogurtu aizmirstiet, viņus vēl sodīt vajadzētu par to bullshitu, ko pārdod. Spekulē uz cilvēku nezināšanu - 0% tauki... 16gr cukurs(ne ar ko neatšķiras no citiem cukurotajiem jogurtiem).

MaryClaire    1 nevis ar ēšanas kultūru un inteliģenci ir saistīts liekais svars. liekā svara problēmas "sakne" ir pavisam citur - kad pietrūkst "barības" smadzenēm un sirdij, tad jāpiepilda kuņģis.

un to visu var kontrolēt - tiesa, savu pazņu vidū nezinu nevienu pozitīvu piemēru - "sēž" uz neskaitāmām diētām, vēro svarus, ēd vai neēd kaut ko, arī nemaz nesatraucas par svaru, un tas turpina pieņemties tik un tā, visos gadījumos.

juing, principā es Tev piekrītu, ar abām rokām. bet!!! kā likvidēt nesātību cilvēkā? pie tam, ja viņš pats to nemaz neapzinās? ...

violinn      bomzitis...ir vairāki jogurti bez saldajām piedevām. Tīrs jogurts.

Bomzitis      MaryClaire - arī uz diētām ir jāmāk sēdēt. Un patiesībā, kas ir diēta - tā nav nekāda badošanās un neēšana pēc 18:00(no kurienes vispār šis stulbums ir cēlies?).

Tie, kas tjipa ievēro tās diētas, bet vienalga pieņemas svarā, patiesībā neko neievēro un neko nezin par pareizu uzturu. Izlasījuši Cosmopolitenā kkādu hujņu un tad nu tjipa baigi uz diētas sēž(neko nesver un nerēķina).
Vai arī, ja rēķina, tad nepieskaita klāt visus sīkumus, ko pa dienu uzņem: 3in1 kafijas,semuškas un tamlīdzīgus sīkumus no kuriem pat savas 500+ kcal savācas, kas jau ir ~1/3 no visas dienas kcal normas diezgan AKTĪVAI sievietei, kura vēlas nomest liekos kg.

saach      Svaigēšana ir the way to go, tikai priekš 99% tas ir pārāk ekstrēmi, jo ir pārāk liela atkarība no visa garšīgā :)

WToRy      Autora pārdomās jau ir atziņa, ka pārmērīga ēšana ir viena no atkarībām jeb vispārināti slimībām. Tad nu var arī aizdomāties tālāk, ka tam pamatā var būt kādi vairāk vai mazāk sarežģīti cēloņi. Tāpēc pieeja "vienkārši pārstāj rīt" man liekas nesaprātīga un balstās uz nepietiekamu izpratni. Ja cilvēkam staigājot sāp kājas vai tiešām pareizāk būs pārstāt staigāt? Pie dažām problēmām tas būs pareizi un efektīvi, pie pārslodzes, traumām.. Bet domāju visiem ir skaidrs, ka var būt arī citi iemesli. Tāpēc tomēr būtu jāmeklē problēmas cēlonis, vai ne? Arī ar ēšanu pašam vai ar profesionāļa palīdzību jāatrod cēlonis. Tas var būt pārmantots vai dzīves laikā iegūts vienkārši nepareizs ieradums, bet varbūt kā sekas daudz smagākiem psiholoģiskiem stāvokļiem: lielai trauksmei, depresijai, "bēgšanai". Varbūt arī par iemeslu medicīniska rakstura problēmas, kāda slimība, vitamīnu trūkums, parazīti. Varbūt viss kopā.
Jebkurā gadījumā ēšanas paradumi ir PARADUMI, un tos tikai ar gribasspēku ir ļoti grūti pārvarēt. Palasiet jebkuru pētījumu vai kaut vai populārzinātnisko rakstu, cik sarežģīti procesi notiek smadzenēs veidojoties ieradumam. Tie ir spēcīgi neironu ceļi. Tieši tāpēc ar gribasspēku bez sapratnes cīnīties ir bezjēdzīgi. Nu pieliki gribasspēku, kādu laiku tiksi galā, nu un? Izraut nezāli bez saknes nav jēgas, pēc laika izaugs atkal.
Un ar nosodījumu palīdzēt cilvēkam nevar. Tad ir tikai divi varianti vai nu palīdzi, vai atrodi kādu citu, kas spēs palīdzēt, ja nekas no tā neder, tad labāk paturēt savu attieksmi pie sevis.
2016-07-29

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu