Ēšanas kultūra, inteliģence un liekais svars.

Mēdz teikt, ka cilvēks ir tas ko viņš ēd, kāpēc pie mumsiem ir tik daudz cilvēku, kas neprot un nesaprot ko un cik daudz ēst, bet kā lopiņi tik rij un rij, līdz ar to rodas liekais svars, un sevis nemīlēšana.
Rodas apburtais loks līdzīgi kā alkohola atkarībai, aiz bēdām cilvēklopiņš atkal tik rij un rij, tā sabeigdams savu veselību, kuru pēc tam visi pārējie nodokļu maksātāji ir spiesti sponsorēt par savu nodokļu naudu, vai tiešām ir tik grūti ēst ar mēru un padomāt ko ēst, nevis bāzt mutē pirmo, kas pagadās?

PIPPA    1 Liekajam svaram tiešs sakars ar inteliģenci?? Jo inteliģentāks, jo slaidāks?? Nu tu gan visu bāz vienā maisā bez kādas jēgas:)...

andris1315      Gan jau drīzvien te saskries visas oHo resnules un /līdzīgi,kā dzērāji par dzeršanu priekos un bēdās/ klāstīs sava APAĻĀ/lasi-uzblīdušā/ ķermeņa plusus-i krunku nav utt....

never_pa      nabadziigi cilveeki parasti neveseliigi eed, lai taupiitu liidzekljus, attieciigi paartika ir trekna un saatiiga, taalaak jau saakaas vielmainjas probleemas utt. Bet, ja rij un nespeej apstaaties pie jebkuriem apstaakljiem, tad vienkaarshi izlaidiiba. Godiigi sakot - vienalga kaa kursh eed, ne man ar vinjiem jaadziivo.

PIPPA    2 Varētu piekrist tam, ka inteliģents cilvēks SAPROT, ka ir jāēd pēc iespējas veselīgāk, bet vai viņš to dara - cits jautājums:)... Reizēm ir tik grūti pretoties kārdinājumam apēst garšīgu kūciņu... P.S. Starp citu, neviens tiešām inteliģents cilvēks nekad nav tik kategorisks savos spriedumos - tikai melns vai balts un ne savādāk!!!:)

peleecis_    1 par muusu sabiedriibaas, kur 85% cilveeki nezin, kaa savilkt meenesha beigaas galus kopaa, runaat par eeshanas kultuuru, inteligjenci un lieko svaru, ir vienkaarshi muljkjiigi.
stress, naudas truukums un dazhaadu meeslu piesaatinaatais piedaavaajums paartikas prechu veikalos atstaaj savu iespaidu uz vielmainju. ja jauniibaa taa veel ir aktiiva un pa lielam tiek ar to visu galaa, tad pusmuuzha cilveekiem patieshaam buutu jaaeed tikai eko paartika, kas nepavisam nav leets pasaakums.:)

Bibine      vispār, mums cilvēkiem līdz lopu ēšanas kultūrai vēl dadzīvot. Viņi nerij, bet brīvi ēd tik, cik viņiem iedod - jebšu saimniekam modernā elektronikas pasaulē aprēķina - cik katram katrā reizē jāēd. katrs muļķis zin, ka dzīvniekam vajadzība pēc ēšanas dzen 2 dzinoļi - fizioloģiski, lai spētu elpot un otris, lai ražotu produkciju. Amber, ja ir kāda nojāga par vārdu "nobarošanu", tad to pamatā pie lopiem runā tikai tad, kad tas tiek gatavots uz nokaušanu.
p.s. un korelācija starp vārdiem nobarošana un dzimums = "0"

Vucis      "cilvēks ir tas ko viņš ēd" - nekad neesmu sapratusi šo teicienu.

Cilvēkam ir raksturīgs netikums - nesātība. Sāta trūkums dzeršanā, seksā, azartspēlēs... un ēšanā. Tas ir tikai viens no daudzajiem grēkiem, kurā slīcināt bēdas, stresu vai jebko citu.

sunflower      http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=W_Ww7kGxspk

Zeltiite      Es eksportēju 2 kravas uz Krieviju (regulāri) un viss liekais svars pa to laiku pazūd...

piekraste    1 Kā vakars, tā ēst gribās :) Nu kā Tu sevi nepalutināsi :)))

byebye_    2 V-vilks- tad no tā Tev tas lielais vēders? no veģetārā ēdiena? :)))))).
ronika-nevajag vispirms uzēst tos liekos kg, tad nometot nevajadzēs šausmināties par krunkām:)))). nav ko savu lieko svaru attaisnot ar ir kā slaido sieviešu nenormāli slikto izskatu. resns ir resns un man neviens nekad neiegalvos, ka resna sieviete ir skaista tikai tāpēc vien, ka visas krunkas caur to resnumu iztaisnojušās:)))).
bet runājot par tēmu-cilvēks ēd, lai dzīvotu, nevis dzīvo, lai ēstu. un tur viss ir pateikts.

snamlet    1 Komentāros un autors galveno uzsvaru liek uz vārdiem "liekais svars", nevis uz inteliģenci un ēšanas kultūru. Bet...tiek aizmirstas dažas būtiskas lietas: 1. katram cilvēkam ir savi gēni - viens var ēst ļoti daudz un nepaliek ne par gramu resnāks, otrs - ēdīs daudz mazāk, bet ātrāk pieņemsies svarā;2. pie patreizējā līdzekļu trūkuma daudzas ģimenes ir spiestas iztikt ar to vienkāršāko un patiesi neveselīgāko pārtiku, no kā uzkrājas tauki;3. šodien ir pilnīgi izzudis pareizais ēšanas režīms, kad bieži vien darba dēļ cilvēki kārtīgi ir spiesti ēst vēlu vakaros, kas nenaķ par labu veselībai; daudziem slinkums un nav vēlēšanās uzturēt sevi un savu veselību kārtībā sportojot, te gan aizbildinājumu nevar būt. Pētījumi ir parādījuši, ka cilvēki ar augstāko izglītību lielāku uzmanību pievērš sava ēdiena produktiem un kvalitātei (% aizmirsu), bet ar zemāku izglītību ēd, lai puncis būtu pilns. Ēšanas kultūra, ar to saprotot ēdienreižu kārtību un ēdienu daudzumu katrā ēdienreizē, nevis uzvedību pie galda, lielākā daļa neievēro augstākminēto iemeslu dēļ. Neesmu gan dzirdējusi tādu teicienu...cilvēks ir tas ko viņš ēd....ar apburto loku saprotu to, ka daļa cilvēku to visu saprot un gribētu ēst pareizi un veselīgi, bet, diemžēl, esošie līdzekļi to neatļauj. Gastronomiskās izvirtības es uztveru, kā ar vienkāršajiem ikdienas produktiem, izmantojot nedārgās garšvielas, "uzmeistarot" patīkamu, garšīgu un sātīgu ēdienu savai veselībai.

non_grata      sporta bikses nemaz tik lēti nemaksā,sanāk čipsiem visam mēnesim!

sherminator    1 O jā, inteliģents redzams pa gabalu :D Jo biežāk publiskā telpā kādu nosauc par cūku, jo inteliģentāks :D

byebye_    1 snamlet- par gēniem nepiekrītu-tikai pavisam mazam procentam cilvēku tas pārmantots-baigi izdevīgi visu novelt uz gēniem. un arī tas ir mīts, ka lai ēstu veselīgi, vajag daudz naudas. pilnīgi un galīgi nē. dārzeņi un ik pa laikam kāds gabaliņš gaļas neko nemaksā. piemēram-auzu pārslu putra no rīta, kura nav vārīta 4% pienā, sakņu sautējums pusdienās visādos veidos, krāsnī cepti Latvijas āboli ar kanēli un vakarā pāris jogurtiņi visiem ir pa spēkam. ok, varbūt vīrietis sāks protestēt, bet sievietei pilnīgi ok. un tas maksā neko. gandrīz neko. un to visu var taisīt 100 variācijās. + kustēties un kustēties.

Just_      Izrādās, ir arī neinteliģenti cilvēki, kuri "nerij kā cūkas", ēd pareizi un mēreni un ir slaidi un skaisti. Piemēram, šī jautājuma autors. Patiesi inteliģentu cilvēku resnie traucē varbūt vienīgi sabiedriskajā transportā, un resno problēmas interesē tikai profesionāli (ja viņš ir ārsts vai skroderis, piemēram). Par jautājumu - šķiet, visi man zināmie tiešām resnie cilvēki ēšanā ir daudz apdomīgāki nekā slaidie.

violinn    1 Jā. No byebye teiktā jau arī sanāk - tu esi tas, ko tu ēd.
Pārdomāti un līdzsvaroti. Ja labi grib, var pat ar inteliģenci sasaistīt.:)
Es reizēm diezgan skarbi sajūtos, ja redzu, ka jauna meitene ēd iekšā tos pašus frī kartupelus ar majonēzi un saldajā kārtīgu bulku kaut gan pēc figūras spriežot...nu Nevajag. Arī - tu esi tas, ko tu ēd - paviršs, nedomājošs rīma.

Ingaxx    1 Pie mums ar ēšanas kultūru ir vispār ļoti švaki, salīdzinot ar vāciešiem un austriešiem esam mājās ēdāji, kur ēd akcijas nocenotos sliktos produktus, līdz ar to neprot novērtēt delikateses un mājražotāju izstrādājumus, bet viss jau ir izskaidrojams visbiežāk ar zemiem ienākumiem un nemācēšanu nopelnīt vairāk. Bēdīgi, ka vēlme apēst lielāku, bet lētu porciju ņem virsroku pār garšīgu, pat ekselentu ēdienu, kura porcija, protams, ka būs mazāka. Mūsējiem tas neder. Tieši tādi pat paradumi ir tajās valstīs, kur patreiz ir spēcīga krīze. Novērojums iz manas sfēras, par cik darbojos sab ēdināšanā. Varbūt kādam ir cits novērojums, nestrīdos...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu