Varžu kājiņas.

Čau. Kā bija pareizi jāgatavo varžu kājiņas - vispirms jāmet vardes vārošā ūdenī un pēc tam jānovelk āda, vai arī papriekšu jānovelk āda un tad jāmet vārošā ūdeni. Cik zinu, šai secībai ir ļoti būtiska nozīme, bet neatceros, kā bija pareizi. Iepriekš pateicos :)

snamlet (2012-05-19 00:45)      Lieliskas un garšīgas varžu kājiņas gatavo uz Antonijas ielas restorānā "Lidojošā varde". Ēdīsi un nepateiksi kas tas ir, kamēr nepajautāsi oficiantam.

elsa (2012-05-19 20:37)      / vizualizē, kā neko vazājas gar dīķa malu noskatīdams potenciālās gaļīgāko kājiņu īpašnieces / :DDD
Kaut kad jaunībā reiz iznāca noprovēt varžu kājiņu. Neatceros garšas nianses, bet neko šausmīgu nevaru teikt, kamēr man nepateica, kas tā par gaļu. laikam nebiju tam gatava. Tā kā abinieki man kā tādi nepatiku izraisa, tad arī tagad, zinot, no kā tas gaļas klucis izrauts, es viņu neēstu. Bet pērnvasar kolektīvā garā tika noprovēta cepta odze. Izrādās, nav tik traki. Nez, tas pirmais iespaids par topsiku radās tāds, ka onkuls vazājas gar dīķa malu izsalcis un ieraudzījis pāris vardes, stiepis mājās un tagad funktierē, kā pa skaisto galināt.

JurisK (2012-05-19 22:15)      Latvijā ēdamās ir tiki zaļās vardes, cik dzirdēts. Noķert viņas pagrūti, jo vairāk pa ūdeņiem. Krievu laikos esot eksportētas uz Franciju no Latvijas, arī vīngliemeži., Gan esmu to dzirdējis tā, pa ausu galam. Baronu laikos vācieši esot ķēruši savu piļu dīķos un likuši gatavot. Par receptēm gan nezinu:)

Madara_Zuze (2012-05-19 22:54)      :) Jauka jums diskusija:) Pie mums ēdamās vardes pārdod lielveikalā, tur tās akvārijos peldās. Neesmu redzējusi, ka kāds tās ķertu purvos. Cik zinu, tās importē no Vācijas. Kā viņas galina nezinu, bet gan jau kaut kāds veids ir. Es par ko citu gribu izteikties - Edmunds, cik sapratu, uzdeva jautājumu nevis par to, kā nogalināt vardi, bet gan kā to gaļu apstrādāt pirms pagatavošanas. Un no jautājuma nebūt neizriet, ka tām vardēm dzīvām ādu jāvelk vai dzīvas ūdenī jāmet. Es pat vairāk kā pieļauju, ka tās jau veikalā nogalina un izķidā, tāpat, kā zivis. Tāpēc nav skaidra visa šī dīvainā dažu komentētāju reakcija. Man, tāpat, būtu interesanti uzzināt, kā omārus labāk gatavo, bet zinot, ka tos met dzīvus vārošā ūdenī, es pat baidos ieminēties, jo paredzu tāāādu dusmu reakciju no dabas draugiem....:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu