Varžu kājiņas.

Čau. Kā bija pareizi jāgatavo varžu kājiņas - vispirms jāmet vardes vārošā ūdenī un pēc tam jānovelk āda, vai arī papriekšu jānovelk āda un tad jāmet vārošā ūdeni. Cik zinu, šai secībai ir ļoti būtiska nozīme, bet neatceros, kā bija pareizi. Iepriekš pateicos :)

kudala (2012-05-18 16:44)      Pamēģini gan tā , gan tā, tad skaties, kā tad sanāk labāk.:)

p_p (2012-05-18 16:50)    1 Vai tad tās varžu kājiņas nepārdodas jau sagatavotas, t.i ar novilktu ādu?

neko (2012-05-18 17:05)      Sākuma novelk ādu. Un pirms cepšanas vēlams iemarinēt.. vārīt gan nekad nav mēģināts.

lucia41 (2012-05-18 17:11)      Mūsu vardes tiešām neder, jo viena tāda kārtīga ēdamā kāja ir reizes divas lielāka par visu vietējo vardi.

lucia41 (2012-05-18 17:16)      saudzēsim vardes!
Neskatieties uz šo abinieku lielo skaitu, kurus var Dunajas delta sastapt ik uz soļa, to dzīves cikls ir tik trausls, ka iznīcinot kādu no vecāku sugu vardēm, var palikt bez vardēm vispār. Tāpat nedrīkst aizmirst, ka ar vardēm to dažādās attīstības stadijās savvaļā barojas daudzi plēsēji, sākot ar tārpiem, kukaiņiem un beidzot ar zīdītājiem. Atbilstoši vienkāršam bioloģiskam likumam, izņemot vardes no barības ķēdes, tām sekos vairāku citu ekoloģiskā piramīdā augstāk stāvošu sugu bojāeja..lūk kā!!:((

neko (2012-05-18 17:18)      lucia41: šos lopus tagad tāpat kā piemēram vēžus audzē "netradicionālās" lauksaimniecības ietvaros... ES fondi pat finansē.

NEZALE8 (2012-05-18 17:24)      Gan jau,ka der mūsu vardes,ja jau irbes varēja ēst,muižkungi senos laikos,cik ta tur tA gaļa.Izsalkusi tauta,ēst ta gribas.

jankins90 (2012-05-18 17:55)      ceptas garšīgākas,ja kas

skvo (2012-05-18 19:31)      vārītas nekad neesmu ēdusi - būs jāpamēģina, bet ceptas - kas var būt labāks:), ja nu vienīgi austeres:)

fargo (2012-05-18 19:32)      http://www.thehuntingfiles.com/2007/08/how-to-skin-cle.html

un tās kājas vāra arī, ne tikai cep.

un jāpiekrīt par divkosību, diemžēl.

vēžu vārītāju ip adreses arī pierakstītiet, vai kā?

andzipa (2012-05-18 19:43)      Kā gatavo, nezinu, bet garšoja ļoti. Bija man tā laime Francijā ar mišelzvaigznītēm rotātā restorānā būt degustācijas vakariņās. Pats sākums bija varžu kājiņas ar aperatīvu, ak...kaut varētu atkārtot...
Edmund, labu apetīti! vai Latvijā var MC nopirkt?

little_sweet (2012-05-18 20:38)      Ceptas ir labāk,apcep ķiploku sviestā ,mazliet klāt citronsulas un baltvīnu un kājiņas gatavas.

Ai_rina (2012-05-18 21:15)      Savām kurkstētājām no grāvja gan negribētu ādu vilkt un ēst,bet jau speciāli sagatavotas ,kādā ēstuvē ,noteikti pagaršotu.Gliemeži ,starp citu,ir pat ļoti garšīgi:)

kafijpupina (2012-05-18 22:07)      Kad esmu restoranaa cepusi uz pannas vardi, nu skats baigais,,,,,kaa cilveka kermenis, paliek skeermi.....

dzelonis30 (2012-05-18 23:04)      par secibu nezinu bet mja ir provetas.bet vinas vel pirms cepsanas merce piena un tad cep apvartitas miltos.kaut ka man personigi vairak likas pec zivs citi saka ka vistas .paedis no ta nebusi bet paniekoties reizem var.seit vinas katra daudz maz normala lielveikala noperkamas.

sinilga32 (2012-05-18 23:32)      Kaa riikoties ar dziivaam, pashu kjertaam vardeem, man nav ne jausmas. Sheit veikalos ir nopeerkamas saldeetas varzhu pakaljkaajas. Ne vaariitas, ne cepas, bet jeelas. Bez aadas, gatavas cepshanai. Pirms dazhiem gadiem taadas redzeeju arii Stockmann veikalaa Riigaa.
Pagatvoshana ir ljoti vienkaarsha. Pakaljkaajas apvaarta miltos un apcep sviestaa. Tad paarlej ar sviesta, kjiploku un smalki kapaatu peetersiilju meerci, minuutes triis pasutina - gatavs.
Varzhu kaajas eed ar ar pirkstiem, klaat piekozhot svaigas bagetes gabalinjus, kurus meerc kjiploku - peetersiilju - sviesta meercee. Eediens ir ljoti saatiigs, garshiigs, tikai baigaa jezga, jo varzhu kaajaas ir papilnam siiku, smalku kaulinju.

Madara_Zuze (2012-05-18 23:57)      sinilga, paldies. tikai-kurš gan tagad vardes ķersta. Lielveikalā pārdevējs iegremdē akvāriju un noķert tās, kuras ar pirkstu parādīsi:)

Madara_Zuze (2012-05-19 00:01)      ai, atvainojos, bija domāts - iegremdē tīkliņu akvārijā. Man vislabāk garšo vīna mērcē ceptas. Kaut gan, ja pašai vajadzētu gatavot...brrr... tad labāk gaļu neēst:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu