Kā normāli izvārīt miežu putru?

Marija_Anna      tomēr priekšroku dodu kviešu putraimiem. Maigāki. Viss cits atrodams i-netā, šķiet šo ēdienu sabojāt nevar :)

sima05    1 Es sākumā vāru veselus kartupeļus, pēc min 10 pieberu putraimus un vāru kopā, kad kartupeļi izvārījušies arī putraimi gatavi, visu sastampāju, pieleju mazliet uzkarsētu pienu, izkuļu un atkal uzkarsēju. ļoti laba biezputra un ēdam kopā ar saceptu speķa un sīpolu mērci. Merci var taosīt pēc saviem ieskatiem.

lucia41    1 vislabākā putra sanāk,kad to vāram suņiem.Tā arī saucam par suņu putru:) uzvāra kārtīgu buljonu no liellopu kauliem(bez garšvielām),kad buljons gatavs,pieber purtaimus uzvāra un slēdz ārā.vāciņš virsū un gaidam ,kad sabriedīs..sev pieliekam sāli un ēdam gardu muti!:))

Lucy      Cik nu man zināms,tad jebkuri putraimi varās ilgi un likt pirmos kartupeļus,tad man domāt tās damačkas putru nav vārijušas vispār.
Alpuvijolite ieteikumu būs jāpamēgina,jo es noskaloju vāru un vislaik maisu,citādi ta putra piedeg.
Miežu putru nekad nav lietojusi ar gaļu,vnk vārīta putra,piedzer klāt pienu,grūbām tām gan lieku kartupeļus un tad cepu žāvētu gaļu ar sīpoliem.

VC6013  1   vo,vo smalko putraimu putra ar kartupeļiem, fui! Mans mammis ir kara laika bērns un viņa pēctam visu manu bērnību šito vārīja un ēda laizīdamās, mana bērnības trauma, ēdu piespiedu kārtā, jo zināju ka jāizvēlās pēriens vai putras ēšana. Man patiesi jābūt nenormāli dziļā finansiālā izmisumā, uz robežas ar dzīvības un bada briesmām, lai es ēstu putraimu vai grūbu putras.

sima05      Lucy, grūbas vārās ilgi, bet ne smalkie miežu putraimi. Mani vīramāte iemācīja vārīt šo ēdienu- bukstiņbiezputru, tikai katrs to vāra pēc savas receptes.

Klarine      Miežu biezputras jeb bukstiņbiezputras pagatavošana ir samērā garš process, bet ēst to var vairākas dienas. Gatavoju pēc veco saimnieču receptes.
Miežu putraimus kārtīgi noskalo - tas ir obligāts process, jo nav zināms, kuros kaktos putraimi pabijuši. Daudzumu katrs ņem, kādu grib , bet ūdens - 10 cm virs putraimiem. Pievieno sāli - uzmanīgi, nepārsālot, jo vārīšanas procesā varat sāli pievienot atkārtoti. Kad putraimi sāk jau vārīties, pievieno sviestu. Vāra - ap 30 min., līdz putraimi ir, gandrīz, gatavi. Tad atsevišķi tiek uzvārīts piens- apmēram, 1 glāze - un pievienots putraimiem. Putru kārtīgi apmaisa un liek cepeškrāsnī. Putra turpina gatavoties, bet tā ir regulāri jāpieskata un jāapmaisa. Jāgaršo arī ! Putra ir gatava tad, kad ir nedaudz iecepusies- no virspuses kļūst nedaudz brūna.
Visgaršīgākā tā ir nākamajā un pārējās dienās, kad lielās šķēlēs kopā ar kūpinātu gaļu un sīpoliem tiek cepta uz pannas.
2017-03-17

Luusila      To Klarine > Miežu biezputra un bukstiņbiezputra ir divi dažādi ēdieni. Bukstiņš obligāti satur kartupeļus, miežu biezputra ne.
Par cepšanu taisnība,- forši.
2017-03-20

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu