Viskijs no kandžas

Vakar ienācās baigi labā samene(pervačoks)uz apm 75 abaroti,uzmiksēju kā nākas uz 40 apm.,:),nu vot-garša kā riktīgam īru visītim,tikai esmu neizpratnē,ko lai piešauj klāt,lai viskija krāsu dabūtu,baigi negribētos šķaidīt,grādi pazudīs !:)Padalaties pieredzē,kas ko līdzīgu darījis !

Tessa  2 3 kam tev ta krasa?shitadus gradus arii nav prats ieksha test.ja nesmird un nav sevis zhel,dzer bezkrasainu/atminejas,ka pirms 100 gadiem variija likjierus no Rojal spirta-gaja uz urra/:DD

Spameris  2 1 Esmu dzirdējis par ozola mizu skaidiņām. Ir nopērkamas specializētos veikalos. Ieliek burkā. Jo ilgāk notur, jo izteiktāka garša.

Spameris      Vēl var kafijpupiņas likt klāt, tās arī dod krāsu.

Just_    1 Grauzdētu cukuru.

Bereta    1 Ielej to dziru trīslitru burkā. Paņem tenisa bumbiņas lieluma apelsīnu un sabaksti tajā apmēram 30-40 kafija pupiņas. Burkas plastmasas vāciņam izdur daudz caurumiņu un pakarini to apelsīnu diegā, kas piesiets pie vāciņa, apmēram 5cm virs dziras. Turi istabas temperatūrā, kamēr izmainās krāsa.

rudais_runcis    3 Oriģinālās viskija mucas tiek taisītas no Amerikas baltā ozola. Šāda koka dēli var nopirkt Rīgā aiz Fizkultūras institūta, 700 Ls kubā (viens 3 m dēlis 10 Ls) un Jelgavā http://www.mercolinks.lv/ziemelamerikas
Pēc tam to dēli nopulē, sagriež klucīšos apm 2 cm platumā, katru klucīti ietin folijā un karsē cepeškrāsnī 170C 3 stundas. Tad klucīšus liek burkā, viens klucītis uz litru dziras, iztur apmēram 3 mēnešus (var pa brīdim nogaršot, jo ilgāk notur, jo izteiktāka garša), klucīšus var izmantot atkārtoti, vairākas reizes. Pirmais uzlējums ir sīvāks, pārējie maigāki.

Pats gan leju uz 40% vol 2x dzītas ļergas. Pēc garšas uz Jim Bim atdod. galvenais, ka viss dabīgs, ekoloģisks, nekādas ķīmijas un paģiru nākamajā rītā :)

kudala    1 mans tēvs, savulaik, ar kaltētiem burkāniem, tādiem nedaudz brūnganiem , iekrāsoja.... krāsa ideāla:)

roma69    2 Kafijas pupiņas un pēc tam jāfiltrē

binarycode    4 Nokrāso.....trīslitreni un graņjonku....brūnganā krāsā:)))

gravieris      dzer no metāla biķera,jeb māla trauciņa...pēc trešā vairs neviens krāsu nepēta.

Lucy    2 Tev tipa ir kandža ja..tad vnk,visupirms 24st noturi ozolmizās,nē vispirms caur aktīvo ogli..tad sagrauzdē cukuru,nedaudz šķīstoša kafija...a pie tam ozolkoka mizām nedaudz vel kaneli var,bet pavisam nedaudz.
Tici man saliesi krutas pudelēs,neviens pat nepateiks,pat vēl slavēs,a klusība varēsi pasmīnēt:)))
Protams,ja tev ir labs kandzās aparāts,tad sanāks perfekti!

Braunings      tā,tā,Tu to dzērienu esi jau sačakarējis,normālai dzimtenei jābūt no 50-53 grādiem,savādāk būs pēcgarša,par visīti uztaisīt nav problēmu,vienkārši burkā samet ozola skaliņus,ozolam no vidus(tumšo daļu),mēnesi noturi un salej pudelēs,ja turēsi ilgāk paliks sīvs...pats galvenais labs dzēriens jātaisa ar mīlestību!!!

aio      Trakam jaabuut lai 70 graadiigu sameni skaidiitu........

inito4ka      ...man bija soseds ,padomijas laikos,ar šo mantu labi pelnīja . Lika tējas biezumus /krāsai / iesietus marlē, un to pieminēto dedzināto cukuru /garšai /

Hnosa      ja nemaldos-Avotu un j.asara ielas stūrī ir veikaliņš,tur visādas garšas pārdod,vīrs pirka dzērveņu garšu un krāsu šņabim...

Hnosa      sorry,J.Asara un Lienes ielas stūris

Golgeits  1   Iemet ozola mizas un tad izfiltrē caur Britu!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu