Mārtiņdienas zoss

Labdien! Padalieties, lūdzu, pieredzē, kā šito zvēru riktīgi gardu pagatavot, lai vērts ņemties.

lirica (2010-11-02 11:42)      Man kolēģis Mārtiņdienas zosi gatavo iemālējot ar visām spalvām māla kažokā un tad izrok bedri, sakurina ugunskuru un kad ir ogles, tad liek virsū zosi un aizrok ciet..pēc 5 stundām zoss gatava. Niansēs gan neatceros, bet uz manu izbrīnu ,vai tāda vispār ēdama, teica, ka neko gardāku neesot ēduši.:)

Lucy (2010-11-02 11:45)      To var pagatavot pildot ar dārzeņiem,ar rīsiem-rozīnēm-plūmēm žāvētām,ar kāpostiem skābētiem sutinatiem.
Man gan negaršo pildītas nekā,ne zoss,ne pīle,vienīgi samalt kotletēs.

maasinja25 (2010-11-02 11:48)      var cept sāls garozā,var cept pildītu ar da jebko,var sadalīt pa porciju gabaliem,pastūķēt zem ādas zaļumu un garšvielu maisījumu,katru gabalu aptīt ar plānu svaiga vai kūpināta speķa šķēli un tad bāzt krāsnī...variantu daudz,galvenais kritērijs-kam zoss domāta un cik nopietns būs viss ēšanas pasākums :)

Tessa (2010-11-02 12:09)      man negarsho zoss-par sausu,un piile,savukart,par treknu.
es pildu vistu parasto,bet palielu-pildiijumiem izvaru divas olas un samaisu tas ar spiestiem kjiplokiem,pupinjam no bundzhas(var izvariit,tumshas),daudz zaljumiem un majonezi+krejumu,sali nedaudz.zhavetas plumes un aboli man arii negarsho pie galjas.
aizshuju ar diegiem cieshi ciet.
vistu sariveju ar dajebko-sali,pipariem,spiestiem kjiplokiem,sinepem,medu.ljauju pastavet aukstuma paris stundas(respektiivi-visu to daru no riita).
uz lielas pannas,apkart vistai, salieku visu,kas ir rudenii-kartupeljus,kabachus,var senes(es lieku shampinjonus,veselus),papriku arii veselu vai pargrieztu uz pusem,apkaisu un parleju atkal ar dajebko,nedaudz udens apaksha un shauju karstaja ceptuve.ik pa laikam ar to udeni parleju visu.jarekjinas ar kadam 2 stundam.ja ir luste,visu,kas apkart vistai beigas parkaisu ar sieru.
sarkanviins,alus.

spaarni (2010-11-02 12:11)      :))) Starp citu.....ja gribam būt galīg tautiski.....skatāmies uz Mārti
dienas gaili, ne zosi :)))))!
(apčamda tikko no gaisa nokrituso taukšķi....mož tomēr kau kur aizlidot...:))) )

Tessa (2010-11-02 12:15)      a,nu pildiijumu es parastu sataisu par daudz.kas paliek pari(to,kas ieksha,kartiigi,ar kaju,utrambovatj:DD),to es salieku virsu uz kabachu rinjkjiem.vai paprika ieksha.
diegus iznjemiet,protams,kad vista bus gatava,un pildiijumu izlieciet atsevishkjaja traucinja,pasniedzot.
labu apetiiti:))

karbonaade (2010-11-02 12:17)      Jā, jā - Mārtiņam gaili kāvu...
Vēlams - melnu :)

elfa15 (2010-11-02 14:32)    1 Zosi parasti cepu uz ZS. Iepriekšējā vakarā ierīvēju to ar garšvielu eļļas maisījumu un atstāju vēsumā. Tā kā pildījumam lieku skābus kāpsostus, tad arī iemarinēšanai izmantoju maltas ķimenes, piparus, sāli, ķiploku, nedaudz etiķa, eļļu.
Otrā rītā pildu un cepu. Pildījums: apcepts sīpols, skābēti kāposti, ķimenes, cukurs, dzērvenes (var ābolu). Ja vajag - sāls, bet es parasti nelieku.
Piepildu, aizšuju, lieku uz vēdera folijā un cepu 2 stundas.
Tad iztinu, lieku uz cepešpannas uz gareniski uz pusēm pārgrieztiem burkāniem, var arī smaržai un garšai kādu plāni sagrieztu žāvēta speķa šķēli, pielej apakāšā uz pannas nedaudz ūdeni un cep regulāri aplaistot vēl aptuveni 2 stundas ne pārāk karstā, apt 180 gr temp.
Kaut kur esmu dzirdējusi, ka zoss jācep tik stundas, cik kg tā ir smaga. Tā jau praktiski arī sanāk.
Jā, beigās uz pannas pielieku klāt arī veselus kartupeļus, lai viss reizē ir gatavs.
Lai izdodas!

xpress (2010-11-02 16:03)      zosi ieriivee ar garshvielaam, pilda ar skaabputru, aizshuj ciet un kraasnii iekshaa :))

Snurka (2010-11-02 19:34)      mans iecienītākais (un vienkāršākais) putnu pildījums - rīsi ar burkāniem

hefny (2010-11-03 00:49)      Hmm
zoss,tapat kā šovēti/pašu skābēti kāpostiņi/šorēti-vislabāk garšo nākamajā dienā!
Un zoss jāiespeķo un labi jālaista,lai nesanāk sausa!Ja pilda ar kāpsotiem,tad laba garša+uz pannas tās pašas-cepti kartupelīši!
ņammīgi!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu