Dzērveņu biezsula ziemai.

Parasti to gatavoju, pievienojot tik pat daudz cukura un uzkarsējot līdz burbulim. Gribētu dzirdēt jūsu pieredzi, kā ir ar uzglabāšanos, ja masu samaisītu ar cukuru un bez karsēšaņas?

lirica (2010-10-17 12:51)      Napig jābojā ogas ,ja viņas var uzglabāt veselas? Un ziemā, kad gribas svaigu sulu, paņem un uztaisi svaigu,tik ,cik var izdzert .
Saber tīrās burkās, uzlej aukstu akas ūdeni un stiep uz pagrabu.

saulla (2010-10-17 12:51)  1 1 dzērvenes ar medu sablenderē,un saldētavā iekšā;)

skolotaja2007 (2010-10-17 12:58)    1 Man stāstīja, ka pat ūdeni liet virsū nevajag.
var tāpat sabērt burkās un likt vēsumā :))

Ezjule (2010-10-17 12:59)      Es arī neko nekarsēju. Gatavas tīras ogas salieku plastm.kastītēs un glabāju vienkārši ledusskapī vai saldētavā. Otrs variants ir: Samaltas dzērvenes samaisa ar 1:1 ar cukuru un nevārītas saliek sterilās burciņās -> uzliek novārītus vāciņus un arī glabā ledusskapī vai vēsā pagrabā. Šis variants ļoti ērts, kad mājās kāds slims. Karstai tējai piešauj pāris karotītes šādu dzērveņu cukurā klāt un vitamīniem bagāts morss gatavs.

andzipa (2010-10-17 13:13)    2 Kādreiz, kad braucām uz purvu lasīt, darīju tāpat kā ezjule: vecajā labajā gaļas mašīnā - ģimenes pasākums: vīrs iestellē elektrisko urbi roktura vietā, tai iebēršanas vietai uzstellē piltuvi/nu tūtu:) - lai process notiek ātrāk. Tad 1:1 ar cukuru un burkās iekšā. Ēd gardām mutēm. Bet tagad ir tas "zaptes" cukurs, varbūt ko citu. Tagad nav problēmu: nopērku tirgū no tantiņām bikiņ un ēdu bez cukura, kad sagribas:)

vnkdieviete (2010-10-17 18:34)    2 ūdeni vajag gan, ja liek burkās i pagraba nevajag. ja bez ūdens burkās, tad vāku likt nevajadzētu.

edmunds (2010-10-17 21:25)    1 var sablendereet ar cukuru un izzaaveet. var izzaaveet arii bez cukura. skat abele.lv

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu