Cidoniju sula

Vai esat spieduši sulu no cidoniju auglīšiem ar neizņemtām sēkliņām ar elektrosuluspiedi "Sadovaja"?
Jautāju tāpēc, ka baidos, ka nesabojāju spiedi kaut kādu nieka sēkliņu dēļ.

Jautā mary_raksa 2010-10-02 11:54

velneens16      Es piemēram cidonijas sagriežu šķēlītēs, saliku burkā un pārberu ar cukuru. Pēc nedēļas jau ir gatavs cidoniju sīrups. 2010-10-02

Mezhavecis      Ko tur var sabjāt.Sēklas taču paliek sietā.Vienīgi šaubos vai kaut ko izdosies izspiest.Vismaz
pēc skata cidonijas ir tādas pasausas.
2010-10-02

MAaSA  1   Es neriskētu. Tehnika ir tehnika. 2010-10-02

vergessen  1 1 Es pagaajusajaa gadaa izspiedu vismaz 30-40l un kolosalu recepti iedeva kaiminiene.No vecmaaminu laikiem-sulu sapilda pudelees un uzkarsee tikai lidz 85 gradiem .Sula nezaudee savu dabiigo kraasu,garsu un arii vitamiinus.Uzvaarot paarmainaas ....Ziemaa no pagraba tikpat kaa tikko izspiesta. 2010-10-02

wip4  1   Droši uz priekšu! Iznāk ļoti laba sula un spiedei nav ne vainas / arī izmantoju Krievijā ražotu / 2010-10-02

oila      spied droši, sēkliņas ir mīkstas. cidoniju sula nav ne jāvāra, ne jākarsē. Nosver sulu, un tik kg, cik ir sula, tik kg cukura. Visu maisi , līdz cukurs pilnībā izkusis, tad lej pa traukiem. Bet ir jāuzmanās ar aizdomīgajiem cukuriem, labāk, ja LV cukurs 2010-10-02

odze      Cidoniju sēkliņas ir mīkstākas par pašas cidonijas mizu. Nevajadzētu būt nekādām problēmām ar tehniku, bet ja tehnika kopš dzimšanas ir ar patoloģisku brāķa noslieci, tad tur pat labākā garantijas piesardzība nevarēs līdzēt !
p.s. TO Oila , vai nepateiksi kur uz šodienu Latvijā ražo cukuru ?
2010-10-02

psychobitch    4 atdali sēklas no augļiem, tad caur parasto gaļas maļamo mašīnu, pieber cukuru un visa lieta... 2010-10-02

Kalvina      Es spiežu ķirbi ar visām sēklām- tērauda nažiem nekaitē.....Ja spiede domāta vienīgi citrusaugļiem- tad gan neiesaku, bet ja riktīgā, tad spied kaut no zariem- visu sarīvē un sula iztek:) 2010-10-05

ina51  2   Normālai sulu spiedei noteikti sēklas nekaitēs. Vecajām labajām krievu laika sulu spiedēm nav ne vainas- nekad neesmu sēklas ņēmusi ārā cidonijām, sulu spiežot. Tā var daudz un ātri pārstrādāt, bet garša-nu teikšu tā- nekas nav labāks par cidoniju sīrupu,kas iegūts, cidoniju šķēlītes ar cukuru apberot...diemžēl..... 2011-10-31

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu