Rudmiešu konservi! Karaliskas sēnes. Kā lai īpaši pagatavo?

Esot konservēšana bez vārīšanas.? Googlē neko sakarīgu neatradu,bet mežā sev par ``nelaimi`` salasīju daudz rudmieses.

mazapuma (2010-09-14 16:11)      Rudmieses līdzīgi, kā baravikas var sacept sviestā vai eļļā. Pievieno sāli un piparus nedaudz vairāk, kā parasti un karstas liek sterilizētās burciņās. Jāskatās vienīgi lai taukviela pārsedz sēnes. Tādus konservus var glabāt pagrabā pāris mēnešus.

etaxa (2010-09-14 18:04)      Var apskatīties šeit http://news.frut.lv/lv/health/63607
Bet tikai nevajadzētu jaukt kopā ar vilnīšiem-it kā līdzīga sēne,bet vilnītis ir vāji indīgs,tāpēc obligāti jāvāra,rudmiesi var ēst pat svaigi sālītu.

lirica (2010-09-15 10:22)      Lasīju nesen.
Nevārītas rudmieses jānomērcē vairākos ūdeņos un skābē tāpat , kā pārējās rudens sēnes. Mana babka, kad bij dzīva, tā skēbēja..atceros,ka bij dikti garšīgi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu