Rudmiešu konservi! Karaliskas sēnes. Kā lai īpaši pagatavo?
Esot konservēšana bez vārīšanas.? Googlē neko sakarīgu neatradu,bet mežā sev par ``nelaimi`` salasīju daudz rudmieses.mazapuma (2010-09-14 16:11) Rudmieses līdzīgi, kā baravikas var sacept sviestā vai eļļā. Pievieno sāli un piparus nedaudz vairāk, kā parasti un karstas liek sterilizētās burciņās. Jāskatās vienīgi lai taukviela pārsedz sēnes. Tādus konservus var glabāt pagrabā pāris mēnešus.
etaxa (2010-09-14 18:04)
Var apskatīties šeit http://news.frut.lv/lv/health/63607
Bet tikai nevajadzētu jaukt kopā ar vilnīšiem-it kā līdzīga sēne,bet vilnītis ir vāji indīgs,tāpēc obligāti jāvāra,rudmiesi var ēst pat svaigi sālītu.
izoldese2 (2010-09-14 18:17)
Paldies!
Īstais!!!!
lirica (2010-09-15 10:22)
Lasīju nesen.
Nevārītas rudmieses jānomērcē vairākos ūdeņos un skābē tāpat , kā pārējās rudens sēnes. Mana babka, kad bij dzīva, tā skēbēja..atceros,ka bij dikti garšīgi.
izoldese2 (2010-09-15 11:29)
Paldies! Nākošo porciju pēc šīs receptes.
Sālītās sanāca garšīgas,kā delikatese.