Tiramisu recepte

Pieredzējušie šefpavāri dalieties ar tiramisu recepti!
Sakārojās uzburt tiramisu, iepriekšējas pieredzes nav.
www ir piējamas tiramisu receptes, bet labprāt dzirdētu kādu pieredzējušu tiramisu cienītāju īstenās receptes! varbūt kādi knfi, kas jāzin?

kafelate (2010-01-24 21:03)      nezinu peedeejo reizi eedu shaadu-
daamu pirkstinjus[cepumus] izmeercee stipraa kafijaa[zibeniigi]
Marcapone sieru samaisa ar saputotu olu dzeltenumu,atsevi;s;ki baltumu, uz katru olu njemot eedamkaroti cukura,ruma esence, visu kaartaas un kakao pa virsu. Bija dieviigs

Snurka (2010-01-24 21:06)      Neesmu pieredzējusi šefpavāre, bet šis brīnums man sanāk tīri labi. Tāpēc pievienošu savus novērojumus.
Nepārmērcē cepumus, neiedomājies aizvietot īstos cepumus ar kaut kādu selgu vai smilšu cepumiem, kafijai ir jābūt ļoti stiprai, garšas variācijas var panākt ar alko - vai nu tradicionālo mandeļu liķieri, vai aromātisku rumu.
Es izmantoju tikai mascarponi - neeksperimentēju ar svaigajiem krējumsieriem ala rama, bonžūr utt.
Un lietoju tikai rūgto kako nevis šokolādi pārbēršanai.
Ja par proporcijām - es lieku tikai olu dzeltenumus un - 1 olas dzeltenums uz katriem 100 gr mascarpones. Ar cukuru nepārforsēju, jo cepumi jau ir ļoti saldi.
Īsumā viss :)

Apolinaris (2010-01-25 07:47)      Pirms brīža bija pārbaudīta recepte šeit nodrukāta. Pašķirsti PA atpakaļ.

disaster (2010-01-25 08:59)      sanāk ideāls, ja ņem nelielas olas, nepārmērcē dāmu pirkstiņus un cukura vietā liek pūdercukuru.
500 g mascarpone siers
iepakojums dāmu pirkstiņu (mazais)
4 olas
8 tējkarotes pūdercukurs
ļoti stipra kafija ar ļoti labu konjaku vai rumu
rūgtais kakao pārbēršanai

olu dzeltenumus atdala no baltumiem. dzeltenumus saputo ar cukuru un tad mascarpone sietu. atsevišķi sakuļ baltumus un iecilā olu/siera masā.
kārtām liek stikla traukā (ideāli šai receptei der RIMI iepriekšējo akciju stikla trauks ar plastmasas vāku) dāmu pirkstiņus, kas uz mirkli ir iemērcēti stiprā kapijā ar alko, tad pa virsu kārto siera/olu maisījumu, atkal pirkstiņu un pa visru siera/olu maisījums. visu pārber ar kakao. liek virsū vāku un atstāj ledusskapi minimālais uz 5 stundām. ļoti labi izdodas, ja gatavo iepriekšējā vakarā un ēd nākamajā dienā.
recepte ir aigūta no itāļiem :)
lai izdodas!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu