Ekstravaganti ēdieni un dzērieni

Visur tik sekss un sekss! Kaut arī gudrīši saka, ka runas par ēšanu piestāv labi nobriedušiem cilvēkiem pāri pusmūžam, tomēr gribētos uzzināt, ko esat pamēģinājuši no ekstravagantiem ēdieniem, dzērieniem. ēšana taču arī ir viena liela bauda!:))

iposse (2009-05-28 12:27)      vakar izlasīju, ka ēdot gūst tādu pašu baudu, kā orgasmu izjūtot...tā kā Juris uz pareizo pusi velk...

evelina37 (2009-05-28 12:27)      Man mūsu latviešu ēdieni tomēr vairāk iet pie sirds.
Bet ļoti patika Ukrainā pie Ungāru robežas viņu vārītais borčš.

Laskovij (2009-05-28 12:32)      Nu pamata garšo ķīniešu,tajiešu,meksikāņu virtuves:)
Tāda zivju zupa, kā piemēram Hurgadas ElMinā, nav vel ēsta nekur:)
Savukārt TomJunGu (taijiesu zupa) ir fantastiska:)

_Antuanete_ (2009-05-28 12:32)      Kļūdu un izmēģinājumu ceļā esmu secinājusi, ka manam prastajam latviešu vēderam smalkās ārzemnieku delikateses nav domātas :) Daudz lielāku baudu sniedz vienkārši labi izcepts grilētas gaļas gabals :)

Just_ (2009-05-28 12:35)      /Mēģina atcerēties./ Ceptu astoņkāji, visādus gliemežus, zivi ar rozīņu mērci. Nekā īpaši eksotiska.

Laskovij (2009-05-28 12:41)      ...bet galveneis, ir tas, ka attiecīgais ēdiens garšo vislabāk tur, kur to dzimtene...picas Italijā, grieķu salāti Grieķijā, tārpi Taizemē...utt:)

cirteejs (2009-05-28 12:43)      Varbūt ne tik daudz par ēdieniem, bet par pašu notikumu- tālajā 1977. gadā Uzbekijā vienā pilsētā tika norobežota iela no krustojuma līdz krustojumam(~pāris simti metru), uz ielas uzklāti galdi un ap 200 cilvēku 5 dienas svinēja kāzas...a no ēdieniem toreiz prātā palikusi jēra gaļas zupa, kura atdziestot pārklājas ar biezu tauku kārtu...gardi bija, bet sen...:(

p_p (2009-05-28 12:55)      man prātā palikuši Francijā baudīti gliemeži, varžu kājas un dažnedažādi jūras iemītnieki, kuriem iedalījumu pēc sugas bez īpašām studijām nepateiksi... it kā nekā eksotiska
kā arī pieurālu sādžā ēstā rupmaize ar vietējo pašu sālīto speķi un pašu brūvēto šnabīti (ņammm)... bet nu arī tā kā neskaitās eksotika...

sorrel (2009-05-28 12:56)      aaa..iegādājos sparģeļus, nu taaaa...sacepot klāt daudz šķiņķa viņi aizgāja, a tā vispār "na ļubiteļja":))

hot_a_bitch (2009-05-28 12:57)      Nu, ēsts un dzerts ir daudzkas!
Jāpiekrīt Laskovijam, ka ēdiens garšo tur, kur tas dzimis!

Piemēram, Metaxa******* vislabāk garšo Grieķijā! Ja to dzer uzkožot blakus kokā augošu nogatavojušos citronu!
Ēģiptē vienkārši fantastiski ir saldumi un kūkas!
Itālijā - picas un pastas izstrādājumi.
Krievijā - šņabis ir fantastiskā kvalitātē! Protams, ja dzer "dārgo galu"...

Savukārt Zemgalē, Kurzemē - mājās brūvēts alus, bet Latgalē - īstā kandža! :)

WauwaPasakuTeiceeja (2009-05-28 12:58)      visu eedienu eediens ir kotletes.
punkc.

daisy777 (2009-05-28 12:59)      Atkal sanāk oponēt Laskovijam :))))

Vajag tikai atrast īstu grieķu un itāļu ēstuves visā pasaulē, un dabūsi labu labos grieķu salātus arī Hamburgā.

Turklāt man, piemēram, garšo suši ar lašiem, savukārt, Japānā tādus nedabūsi, jo tas ir Rietumu izgudrojums - japāņi neēd jēlu lasi :)))

Tessa (2009-05-28 13:00)      konjakam neuzkozh citronu,mljin.
konjaks ir siltais dzeriens un neprasas pec uzkoshanas.

selnija_ (2009-05-28 13:01)      Nav īpaši ar ko lielīties ekzotikas sakarā, protams neskaitot mīdijas, astoņkāju konservus, kuri ir visos lielveikalos.
Bet zinu noteikti, ko neestu: nekādus tārpys, krakšķigos prusakus u.c kukaiņus, pfee|:((
Par varžu kājiņām, čuskām.., vēl varētu padomāt..

iposse (2009-05-28 13:02)      nu prasta gaume, prasta..Egiptes un Turcijas saldumi nav ēdami, vienkārši šķebinoši...Šaldumi visgaršīgākie ir Šveicē, īpaši viss no šokolādes...
Piekrītu, ka viss atkarīgs no pavāra, arī Latvija var pagatavot, arī nopirkt izejvielas jebkam.

hot_a_bitch (2009-05-28 13:03)      Tess ... Metaxai piestāv tāds citrons! Ja tas ir nogatavojies kokā viņš ir skābeni salds! Burvīgs!!!
A šitos zaļos sūdus, ko mums tirgo... suck...

tiritomba (2009-05-28 13:06)      a kāpēc vienmēr jāmeklē eksotika? tipa, es te tagad iznesīšos ar to, kur ko esmu ēdis? manuprāt, sajūtas ir tās, kas paspilgtina ēdiena garšu. pat vienkāršs, mājās gatavots ēdiens būs izcils (un eksotisks, ja gribām pielietot vienreizējības principu), ja būs pareizā kompānija. un otrādi, - nekas negaršos sliktāk, kā tas, ko pasniegs tev vienam pašam, pat, ja tas būs ekselents.
bet ja par eksotiskām lietām, tad man nepatīk eksperimentēt ar ēdienu, līdz ar to neesmu neko baudījusi tādu, ko nevar dabūt vai pagatavot pie mums.

Tessa (2009-05-28 13:10)      redzi,hotabitch,konjaku smalkas nianses nav ne ar ko jajauc,taas ir jabauda,a tu iepersi pa virsu citronu un visas pecgarshas bauda ir veja.
nu tas ta,it ka ta butu pareizi,jo katrai markai tachu ir sava garsha.
katram viinam arii piestav citadakas uzkodas,ka arii shnjabis ir jauzkozh,nevis jauzdzer!
a es varu Latvija visgardako ukraiinju borshu:ppppp:DD

mashka (2009-05-28 13:10)      Esmu ķīniešu virtuves fane. Bet kaut vai tie paši krāsnī ceptie kartupelīši un gaļiņa, laukos īstā malkas krāsnī cepti, garšo vnk fantastiski!!!jā un arī laukos ceptas pankūkas uz īstās čuguna pannas sanāk ze best! varbūt tapēc, ka man tā nav ikdiena nezinu :)

[Laskovij] (2009-05-28 13:11)      /...atkal izrok karacirvi un dodas pretgājienā daisy.../

Vot ne velna tu Hamburga nedabūsi grieķu salātus, no vietējā traktiera īpašnieka tomātiem,sīpoliem, pašu spiestas olīvu eļļas ar pāsbrūveta vīnu, kura recepti jau tur noslēpuma simtaja paaudzē:)

Labus jā, bet tomēr ne tādus:)

Tas ir vietējais ēdiens + visa apkārtējā aura un smarža:)

Tipisks piemērs nu neviena ūdenspīpe tā negaršo, kā tā, kuru pīpē Ēgiptes pludmalē, pie Sarkanās jūras:)

/...un suši ne īpaši garšo...:)) /

Līdzīgi jautājumi
Kavas dzeriens (14 atbildes)Sojas edieni (16 atbildes)Ceptu kiploku edieni, vislabak jau gatavi (15 atbildes)Kadi ir jusu iecienitakie alkoholiskie dzerieni? (41 atbildes)
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu