Skābenes

Skābenes - jautājumi un diskusijas

Skābeņu zupa (16)
Vai kāda varētu paskaidrot kurā brīdī skābenes klāt jāliek? ieliekam katlā zaaveetu gaļu, tad saujiņa putraimu un ierovejam burkānu? pēc min. 10 liekam katlā kartupeļus, sīpoliņu! ? skaidrs! bet kurā brīdī konservētas ...
Lucy, bez miežu putraimiem un žāvētas gaļas skābeņu zupa vispār nav nekas! Tikai jāliek smalkie miežu putraimi, ne grūbas! Kopš bērnības atceros, vecmāmiņa tā vārīja. Un skābenes vislabāk salasīt laukos pļavā (tur tām ir īstā garša!), tad sagriezt, sajaukt ar sāli un burciņās iekšā. Var nolikt pagrabā un ziemā lietot pēc vēlmēm un vajadzībām. Ja no burciņas, tad pašās beigās, kopā ar sagrieztajām olām. Ja svaigās, tad pieliek, kad kartupeļi jau mīksti un pāris minūtes ļauju vārīties, lai skābums ievelkas, olas, kad jau uguni griež nost. Jā, lūcij, ja tu nerunā franciski, tad franču valoda neeksistē... Par skābenēm jau viss pateikts, bet zupas sastāvdaļas un vārīšanas process ir ļoti pakļauts individuālai gaumei, iespējām un vēlmēm. Tā var būt arī veģetārā zupa. Ar vienu nosacījumu - skābenes tiek pievienotas, kad uguntiņa zem katla noslēgta. Kā jau teikts iepriekš.:)
Ā, lūcij, un skābenes, starp citu, var gan svaigas dabūt arī vēlā rudenī. Tepiķdirsēju audzētājas jau to nezina, bet vienkāršas lauku sievietes (kā es) zina, ka var gan pļavā palasīt, gan dārzā plēvi uzmest virsū tām skābenēm. Un nemaz nav jāstaigā apkārt meklējot, kas tās skābenes pārdod.
Ja pieliksi sākumā kartupeļi paliks cieti neizvārīsies.Pievieno tad kad kartuleļi jau paliek mīksti un pavāra vel kādu brīdi. Skābenes nedrīkst vārīt . Pievieno kad zupa gatava . ··· Skābenes: Skābeņu zupa lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu