Olbaltuma putošana
Olbaltuma putošana - jautājumi un diskusijas
Olbaltuma putošana (14)
Jautājums saimniecītēm: kādi ir jūsu knifiņi, lai olbaltumu saputotu stingrās putās bezē cepumiem? Tam jābūt aukstam, vai istabas temperatūrā? Liekat klāt šķipsniņu sāls? Cukuru pa druskai , vai sākumā, vai beigās? ...
Olu baltumi atdalīti iepriekš, ne no ļoti svaigām, tiko dētām olām, paturēti istabas temperatūrā.Klāt liek šķipsniņu sāls, pūdercukuru pievieno, tuvojoties beigām.Ja slikti putojas, var piepilināt drusku citronu sulu vai pielikt mazu šķipsniņu citronskābes
man vienmēr viss ir sanācis, to putojot obligāti aukstu un uzreiz kopā ar cukuru, tikai visātrākajā režīmā un bez apstājas, dažreiz krāsai var piemest mazliet kakao...
Viss pareizi,ka jau visi rakstīja - sākuma saputo olbaltumus stingri un tad pa daļām liek cukuru.Ja cukuru pieliks sākumā,olbaltums būs šķidrs,nevarēs sakult.Var piepilināt citrona sulu pie kulšanas klāt.
Priekš bezē cepumiem olu baltumu puto aukstu un cukuru pa daļām pievieno beigās.
Putoju olas kas izņemtas no ledusskapja ,cukuru pievienoju uzreiz.Tad kad jau ir stingras putas(nelīst no slotiņas)pievieno nedaudz citronskābi vai etiķi.
··· Olbaltuma putošana: Olbaltuma putošana lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »