Olbaltuma putošana
Jautājums saimniecītēm: kādi ir jūsu knifiņi, lai olbaltumu saputotu stingrās putās bezē cepumiem? Tam jābūt aukstam, vai istabas temperatūrā? Liekat klāt šķipsniņu sāls? Cukuru pa druskai , vai sākumā, vai beigās? (Pēdējā laikā man tādas pļeckas vien sanāk). Mīļš paldiesd iepriekš!Terija53 (2016-12-18 18:04) Es olas paturu kādu stundu istabas temperatūrā. Jau sākumā pielieku cukuru un mazu šķipsniņu sāls.
adalaide (2016-12-18 18:36) Puto aukstas,cukuru liek beigās.
Drole (2016-12-18 18:43) Olu baltumus labaak vismaz paaris dienas ieprieksh atdaliit un tureet sleegtaa traukaa ledusskapii - nebuus tik shkjidri. Pirms lietoshanas patureet istababas temperatuuraa. Puudercukuru pievieno beigaas
rudensroze2 (2016-12-18 19:02) 2 3 Olu baltumi atdalīti iepriekš, ne no ļoti svaigām, tiko dētām olām, paturēti istabas temperatūrā.Klāt liek šķipsniņu sāls, pūdercukuru pievieno, tuvojoties beigām.Ja slikti putojas, var piepilināt drusku citronu sulu vai pielikt mazu šķipsniņu citronskābes
Margrietinja (2016-12-18 19:36) 2 1 Priekš bezē cepumiem olu baltumu puto aukstu un cukuru pa daļām pievieno beigās.
dardedze (2016-12-18 19:53) 1 Viss pareizi,ka jau visi rakstīja - sākuma saputo olbaltumus stingri un tad pa daļām liek cukuru.Ja cukuru pieliks sākumā,olbaltums būs šķidrs,nevarēs sakult.Var piepilināt citrona sulu pie kulšanas klāt.
psychobitch (2016-12-18 20:40) 2 2 man vienmēr viss ir sanācis, to putojot obligāti aukstu un uzreiz kopā ar cukuru, tikai visātrākajā režīmā un bez apstājas, dažreiz krāsai var piemest mazliet kakao...
Bibine (2016-12-18 21:13) cik man ir zināms, tad šķipsniņa citronskābe ir obligāta pie bezeee cepumiem
Korneelija1958 (2016-12-18 21:51) 2 1 Putoju olas kas izņemtas no ledusskapja ,cukuru pievienoju uzreiz.Tad kad jau ir stingras putas(nelīst no slotiņas)pievieno nedaudz citronskābi vai etiķi.
Saules_sprogas (2016-12-18 23:32) Uz 6 olu baltumiem 4 ēd.k. auksts ūdens, visu puto un pa vienai putojot pieber 6 ēd.k. cukuru...līdz veidojas biezas putas...Tā olu baltumus putoju es ...biskvītam(tad pa vienam vēl turpina pievienot arī olu dzeltenumus), jeb izmanto kam citam...piem. putotos olu baltumus Bezē cepumiem...:)
Saules_sprogas (2016-12-18 23:37) ...sorre...biskvītam pēc olu saputošanas vēl arī uz katru olu pa ēd.k.milti...ļoti vijīgs un labs biskvīts...iesaku drosmīgajām pamēģināt...:)
straume22 (2016-12-19 11:07) 2 Piekrīt Korneelija1958, noteikti atdzesēti olbaltumi(vienkārši ņemt no ledusskapja aukstas olas, atdalīt olbaltumus)+cukurs uzreiz+ mazliet citronskābes.NOTEIKUMS. Jābūt ļoti tīram, aukstam traukam. Un tikai! Bezē cepumiņi cepas pie mazas temperatūras diezgan ilgi. Virināt cepeškrāsni pirms noteiktā laika nav ieteicams - saplaks kond. izstrādājumi.
limonija (2016-12-19 11:34) Mani kolēģi pavāri ņem olas no pagraba(ledusskapī netur), pieliek visu vajadzīgo un puto. Laikam jau labs mikseris vajadzīgs - viņiem vienmēr izdodas gan bezē cepumi, gan Pavlovas kūkas:)
slieks (2016-12-19 15:03) Paldies visiem par padomiņiem!