Nātres
Nātres - jautājumi un diskusijas
Labāk iztikt bez tas nātru zupa, nekā ēst ar visiem piesārņojumiem. Tāpat kā skābeņu zupu,tikai skābeņu vietā liek caur gaļasmašīnu izlaistas aplaucētas jaunos nātru dzinumus Aizbrauc uz laukiem,tur dzrīz vajadzētu būt :) Falšā nātru zupa: Liesais "Knorr" kautkāds buljons(1 kubiņš), 1l vāroša ūdens, sauja mērcētu grūbu, kušķītis spinātu (pirkt labākajos lielveikalos), atdzesētai jāpievieno: ēdamkarote skāba krējuma, 1 cieti vārīta ola(sagriezta), sāls pēc garšas. Ļoti kvalitatīva; atgādina cietuma "balandu", tik bez gaļas - delikatese! :))) Labu apetīti, gaišumiņ! ··· Nātres: Nātru zupas recepte lasīt visu diskusiju (5 atbildes) »
Njeme smukas, zaljas naatru lapinjas un izliekam zhaaveeties uz papiira (ne aviizes)...sausaa vietaa...ar laiku lapinjas sacherveleesies un taas varees glabaat papira tuutaa vai kaadaa kastee ziemai..
Vai arii svaigas var apliet ar karstu uudeni, patureet 5-10 minutes un dzert...
Veel labaak naatres samest blenderii ar kefiiru (pienu, udeni), banaanu, ogaam (svaigaam vai saldeetaam....ttttrrrrrrrrrrrrrrr...gatavs! Tā kā Lele raksta, viss pareizi. Tikai saulē nežāvē, bet gan TUMŠĀ un sausā vietā. Šobrīd, kamēr nātres vēl jaunas, vajag tās lietot svaigas - kokteiļos, smūzijos, arī tējās (no svaigiem augiem). Kad lapas nobriedušas, tad var vākt un žāvēt tējai Parasti nogriež visu augu un tam savukārt nogriež lapas, kuras žāvē ēnā un labi vēdināmā vietā. Kaltētas nātres var ne tikai tējā pēcāk izmantot, bet arī kā piedevu gaļas ēdieniem - zupās, sautējumos. Ar nātru tēju nevar aizrauties .Sabiezina asinis. ··· Nātres: Kā pareizi sagatavot nātres ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) »