Maizes zupa
Maizes zupa - jautājumi un diskusijas
Ko darīt ar maizes galiņiem? (12)
Ko darīt ar maizes galiņiem? Kaut kā sanaacis ievērot, ka muuzhdien neviens tos negrib! Apeed no kukuliishas shkjeeles, bet galinji paliek? Un ja nenotiesaaju tos pati, tad gadās, ka vienkārši sapelee, iegruusti maizes kastes ...
Ko darīt ar maizes galiņiem? Kaut kā sanaacis ievērot, ka muuzhdien neviens tos negrib! Apeed no kukuliishas shkjeeles, bet galinji paliek? Un ja nenotiesaaju tos pati, tad gadās, ka vienkārši sapelee, iegruusti maizes kastes ...
paņem sakaltušos rupjmaizes galus, sagriez mazākos gabalos, liec cepeškrāsnī, pagrauzdē, bet nepārcenties, tad ieliec katlā aplej ar ūdeni un vāri.Klāt jāliek cukurs un citronskābe. Kad maize sāk izšķīst, tad vari caur marli nokāst. Biezumu skaties pati, kāds Tev patīk. Tad vēl atsevišķā katlā jāvāra rozīnes un kaltētas melnās plūmes, var arī pievienot citus kaltētos augļus, tas pēc ieskatiem. Kad zupas biezums Tevi apmierina, tad pievieno vārītos "suhofruktus" un samaisi. Tad vari zupu likt ledusskapī. Pasniedzot ieliec zupas šķīvim pa vidu putukrējuma kaudzīti! :))) Man gan labāk garšo ar skābo krējumu. Tas dod tādu foršu kontrastu. jaa, ta ir problema ar tiem maizes galinjiem, jo tas skiet briesmigi, mest ara mistkaste maiziti...
es parasti sakalteju, sakraju un vedu uz laukiem, kur ir lopinji....
es maizes zupa lieku ari saldskabmaizi...
un `suhofruktus` man ir slinkums varit atsevishki, var piebert turpat, ka d maizite uzdeni ir savarijusies, tas pats efekts.... un pasniedzot var likt ari kartas, vienu kartu maizes zupa, tad kadu paskabu ievarijumu, atkal maizes zupu, tad pa virsu putukrejumu (kurs tiesham ir garsigaks, ja sakults no skaba krejuma- kurs labi atdzesets, lai sviesta nesaiet...).
··· Maizes zupa: Ko darīt ar maizes galiņiem? lasīt visu diskusiju (12 atbildes) »