Kizila ogas
Kizila ogas - jautājumi un diskusijas
Kaukāzā tās parasti ir sarkanas, un, ja var ticēt medniekiem, tās ir ļoti noderīgas, gatavojot putnu gaļu. Saldskābā garša īpaši labi sader ar ēdieniem no zoss vai pīles. Vispopulārākais šī veida ēdiens ir pīle ar kizila ogām. Izbaudiet šo īpašo, zemāk piedāvāto recepti:
Piepildiet katlu ar ūdeni un uz nelielas uguns lieciet tajā vārīties plāni sagrieztu pīles gaļu. Vārīšanās laikā nosmeliet putas. Pievienojiet 500 g sagriezta sīpola, 3 zariņus pētersīļu un koriandra, uzberiet nedaudz sāls un pievienojiet krūzi kizila ogu bez kauliņiem. Tas zupai piešķir pilnīgi jaunu garšu, kuru jūs iemīlēsiet.
Piedāvājam vēl vienu vieglu un garšīgu kizila ogu recepti - kizila mērci.
Vārītā ūdenī iemetiet pāris kizila ogas, 3-4 daiviņas ķiploka, nedaudz maltu sarkano piparu, smalki sagrieztas dilles un seleriju un atstājiet uz 10 minūtēm. Nokāsiet šķidrumu un pieberiet tam nedaudz sāls, 1 tējkaroti etiķa, 1 tējkaroti cukura, uzvāriet, salejiet burkās un aizvākojiet. Mērce īpaši labi sader ar mājputnu un zivju ēdieniem. Karmensita> Vai tamdēļ, ka neko nezinu par kizila ogām un tās nelietoju, neeesmu laba saimniece?! Muļķīgs apgalvojums! Ok - esmu laba saimniece savās mājās, bet neesmu mājsaimniece... :D Kandžu. ( no jebkurām ogam, kas neaiziet smalkākā pielietojumā) Latvijā tas ir izplatīts ar vārdu grimonis. Valrieksti arī te ražo, par aprikozēm,persikiem nerunājot... Kizils pie mums Latvijā arī ļoti labi aug. ··· Kizila ogas: Ko gatavot no Kizila ogām? lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »