Cepumi
Cepumi - jautājumi un diskusijas
Cepumu riekstiņu pildījums (12)
Vārīts iebiezinātais piens bundžiņā, bet nopērkot veikalā jau gatavu nav tik garšīgs, kā ir bijis citām saimniecēm vai tomēr vārīt ūdens peldē pašai, jo pirktais arī izskata ziņā ir pa tumšu, varbūt ir kādi citi ...
Vārīts iebiezinātais piens bundžiņā, bet nopērkot veikalā jau gatavu nav tik garšīgs, kā ir bijis citām saimniecēm vai tomēr vārīt ūdens peldē pašai, jo pirktais arī izskata ziņā ir pa tumšu, varbūt ir kādi citi ...
Modernie latveshu - leishu - nav garsiigi. Agrāk taisīju pati : piens + cukurs un vāra, bet tas ir baigais čakars - ilgi un jāstāv klāt un jāmaisa. Bundžiņu pienu vāru 1.5 h, bet tas jau atkarīgs no katra paša gaumes, jo no vārīšanas ilguma atkarīga gan jau pieminētā krāsa un garša, gan arī konsistence. ··· Cepumi: Cepumu riekstiņu pildījums lasīt visu diskusiju (12 atbildes) »
Recepte cepumiem (8)
Man mājās ir neliela metāla formiņa cepumiem, pieskrūvējama pie gara metāla kāta. Atceros, kādreiz mamma so formiņu mērca mīklā, tad verdošā elljaa un pēc tam ar putu karoti ņēma ārā kraukskjiigus cepumus. Pārkaisīja ...
Man mājās ir neliela metāla formiņa cepumiem, pieskrūvējama pie gara metāla kāta. Atceros, kādreiz mamma so formiņu mērca mīklā, tad verdošā elljaa un pēc tam ar putu karoti ņēma ārā kraukskjiigus cepumus. Pārkaisīja ...
125g piens
50gsalds kŗējums
2-3olas
25gcukurs
nedaudz Rums,1pac,vaniļa,vai citronu miziņa
Pūdercukurs pārkaisīšanai.
Olu sakul ar cukuru, sāli,garšvielām,pienu, pievieno izsijātus miltus un samaisa.Masai pielej saldu krējumu, izmaisa, lai būtu šķidra.Ļauj lai 30 minūtes uzbriest.Sakarsētā eļļā liek veidni un sakarsē.Mērc mīklā, bet tik dziļi,lai nepārklātos mīkla pāri veidnes malām. Tā ir zagariņu recepte,pameklē to pie receptēm.
Neveselīgi trekni.... kautko no sviesta cepumu receptēm pameklē netā Es eksperimentēju ar tām oi pārpratu:) tās ir rozītes un zinu, ka degvīnu klāt lej, lai krauksķigākas Miklas recepti uzreiz nepateiksu,ari sen neesmu gatavojusi.Bet atceros ka tik vienkarsi nemaz nebija:(>Pirmais miklas biezums,otrais karstumu pagruti uzturet,ta pielipa ,ta krita nost jau mikla.Musmaja vinas sauca par rozitem:),visos godos gatavojam.Velams lai butu klat zinatajs,bet ja nu pacietibas netrukst var meginat eksperimentet.Lai izdodas ··· Cepumi: Recepte cepumiem lasīt visu diskusiju (8 atbildes) »