Kā lietot ingvera sakni?

Nopirku ingvera sakni, izlasiju i-netā, ka var lietot visur kur, bet ... varbūt kāds var pateikt, kur tieši viņu ir jau lietojis?
Un cik daudz jāliek pie ēdiena?

Mutere (2005-12-12 15:14)  2   ingveru nevar lietot, ja ir kuņga problēmas, gastrīts, čūla un paaugstinātas skābes līmenis

twina (2005-12-12 15:35)      Sarīvētu - pie gaļas ēdieniem, līdzīgi kā piparus...Bez tam ideāls atklepošanas līdzeklis klepus ārstēšanai - kā ilgi vārīta tēja ar pienu.....

Blumarine (2005-12-12 15:37)    1 Ingveru tiešām var lietot da jebkur. Sautējumos kā garšvielu,gaļas ēdienos kā arī saldajos ēdienos, kūkās, rupmaizes pudiņā utt.Laba tēja sanāk, ja sakni sīki sagriež un uzlej karstu ūdeni(tik nevajag pārcensties, jo ingvers ir ar diezgan spīva garšviela). Ar mēru lietots piešķir ēdienam drusku asāku garšu un aromātu.:))

dr_skaabais (2005-12-12 23:14)  1   teeju var stiliigu taisiit. :))

i_NESIJA (2005-12-13 20:19)      Nu Sakiri nemācēsi pagatavot,bet kā piedevu gaļas ēdieniem gan.

Spicis (2005-12-20 22:59)  1 1 Nogriez no tās saknes mazu mazu kriksīti; ieliec mutē un sakošļā. Nenomirsi, bet uzināsi, ka ar šito sakni kalnus gastronomijā negāzīsi! :))) Optimālākais (atvaino, pēc mana ieskata) ir NEDAUDZ ingvera saknes saberztas(sarīvētas), medus, citrona un vāroša ūdens; ziemā-tēja! Ļoti un ļoti! Pamēģini!

edmunds (2005-12-20 23:01)      arii teeju var dzert. bet mana pieredze ka labaak ar meeru... jo ja paardzeras tad sajuuta kaa saindeetam meerkakjim.... :)

Spicis (2005-12-20 23:18)  1   Nogriez no tās saknes mazu mazu kriksīti; ieliec mutē un sakošļā. Nenomirsi, bet uzināsi, ka ar šito sakni kalnus gastronomijā negāzīsi! :))) Optimālākais (atvaino, pēc mana ieskata) ir NEDAUDZ ingvera saknes saberztas(sarīvētas), medus, citrona un vāroša ūdens; ziemā-tēja! Ļoti un ļoti! Pamēģini!

AnnaFreud (2010-12-08 14:45)      ar ingveru tiešām jābūt ļoti uzmanīgam, bet tas zvērs ir baigi labs
tradicionālā recepte - aplej ingver agabaliņu ar karsto ūdeni + medus+citroniņš un ingvera tēja gatava (cik lielu gabaliņu ņemt ir atkarīgs no krūze tilpuma n tā, cik stipru tēju gribi)
un vēl varu padalīties ar brīnišķīgu recepti -
paņem kādus 6-8 vistu stilbiņus (protams der arī fileja), tad uztaisi marināti - saldais krējums (tik daudz lai var iemarinēt stilbiņus),sarīvē ingveru un ķiploku (attiecībā 1:1, uz 6 stilbiņiem droši var ņemt ēdamkaroti rīvēta ingvera un ēdamkaroti rīvētu ķiploku), un sarīvē kādu 100 gramus holandes siera. saldo krējumu, ingveru un ķiplokus un krējumu samaisa, tajā ieliek stilbiņus iemarināties (uz kādu pusstundu, stundu) un tad cep (225 grādos, kādas 25 min) ja marināte pilnīgi nepārklāj stilbiņus, tad kādā brīdī cepšanas laikā vajadzētu uzlikt uz vistiņas sviestiņu. ļoti garšīgi sanāk

selavi_5 (2011-02-24 20:26)    1 Ingveru var pagatavot ievārījuma veida un pa tējkarotei likt pie ūdens vai zāļu tējas - veselīgi un garšīgi.
Sagriež mazos gabaliņos citronu ar mizu (3-4gb), 250gr ingvera nomizo un sasmalcina. Ieliek katliņā, pārber ar 1kg cukura, mazliet lai iesūcas,tad sablenderēju un iegūto massu uzkarsēju līdz pirmajam burbulim. Burciņās iekšā un pie tējas gardu gardais. Lai labi garšo un laba veselība.

MrMartins777 (2011-02-25 01:29)      Cau!! Ingveru ir labi lietot,ja esi saukstejusies- sakapaa ingvaru+kapaats chilli+ piparmeetras svaigas+medus+kapaata kiploku daivina-aplej ar karstu uudeni(ne verdosu,jo tad pazudiis c-vitamiins,piespied pus citrona un lauj pastaaveet 5.min) tad dzer aaraa,bet esi gatava uz prihodu,jo peec apm.30.min. tava kermena temp. sakaaps loti,loti augstu,tapeec labaak ej guleet,bet kad pamodiisiees buusi sLAPja,toties vesela kaa gurkiitis,tikai neatkaarto so proceduuru vairaakas dienas peec kaartas jo ingvera sakne loti speeciigi iedarbojas uz sirdi!! :)

mauble (2012-01-28 23:46)    1 Principā ingveru var likt pie daudziem ēdieniem.Es personīgi to smalki sagriežu un ar čili apcepu un tad var likt pie zupām,VOK nūdelēm,garnelēm,gaļas u.t.t.

Ninapp83 (2018-02-16 23:28)      Sagriež ingveru, citronu, gurķi un piparmētru lapas un pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti nostāvēties. Sanāk garšīgs un veselīgs padzēriens. Esot labs svara samazināšanai,bet tam nevisai ticu😊

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu