Ingvera tēja

Kāda ir ingvera tējas iedarbība?
Un kā to pareizi pagatavot?

Zeltiite (2010-12-24 00:36)      Nezinu vai tas ir pareizi, bet es sīki sagriežu kādas 3 šķēlītes ingvera uz 300ml krūzi ar kādu melno tēju no "maisiņa", piespiežu klāt plānu citrona šķēli, pēc tam to ieliekot tējā. Vīram garšo. Pati pielieku 3 šķēlītes sagriezta ingvera sev pie kafijas, ko pagatavoju pašnospiedošā krūzē priekš sliņķiem (Culinare, no kuras pēc nospiešanas var uzreiz dzert). Sajūtu sev patīkamu garšu buķeti un sildošu sajūtu. Gan tēja, gan kafija tiek lietota bez cukura, jo tas, mūsuprāt, tikai sabojā garšu.

samila (2010-12-24 01:52)  1   Ingveram piemīt daudz ārstniecisku īpašību – tas uzlabo atmiņu, ārstē aknas, novērš gāzu veidošanos, labvēlīgi iedarbojas uz vielmaiņu. Tas ir vienkāršs un efektīvs līdzeklis pret galvassāpēm, ja moka radikulīts, notikusi saindēšanās, kuņģa apvidū jaušams smagums. Ingveru ļoti plaši izmanto kulinārijā. Īpaši ieteicams to lietot aukstā laikā - sasilda un uzmundrina.

Es vnk svaigu ingveru apleju ar karstu ūdeni kā tēju, lai 10 min. ievelkas. Labprāt dzeru tīrā veidā.
Ajūrvēda receptēs vāra ar kanēļa standziņām 10 min, atstāj ievilkties, pasniedz ar medu & citronu.
Es lieku pie zupām. Kad zupa gatava, iemetu katlā nomizotu palielu saknes gabalu, nevāru.

_maya_ (2010-12-24 02:44)      paliidz arii gruutnieceem riita nelabumu gadiijumaa :)

akmeniite (2010-12-24 08:12)      kā katram garšo. Neleju virsū vārošu ūdeni, tikai karstu.
Es sarīvēju, tad traukā kopā ar medu un citronu, un biki saberztas kanēļa standziņas, rudenī dzērvenes bija salasītas, - lai saēdas. slēgtā traukā ledusskapī, nedēļai man 0,5 l pietiek, darbā arī dzeram vairāk nekā kafiju.

peksene1 (2010-12-24 08:16)      Ingvers stiprina imūnsistēmu - iedarbība līdzīga ķiplokam, tikai nesmird! :)

nektariine (2010-12-24 08:22)      Uzmundrina, sasilda, ļauj cīnīties ar vīrusiem. Es arī iemanījos sarīvēt - ātrāk gatava un mazāk vajag.:)

kas_zin (2010-12-24 09:45)      Ziemā gatavoju kafiju pievienojot kanēli un ingveru - ļoti aromātiska un garšīga!

cirteejs (2010-12-24 12:43)      Sīki sagriež, ieber termosā, uzlej karstu ūdeni, aizskrūvē un ļauj ienākties. Dzer ar citronu!

greciga18 (2010-12-24 12:53)      Pie kafijas, zāļu tējām ( sīki sagriežu)- super! Bet -kam patīk maziņš rūgtumiņš!

blaumane (2010-12-24 14:32)      es mērcēm lieku klāt un salātiem, ne tikai tējai:)

Latis (2010-12-24 19:37)      ingvera sakne normalizē kuņģa-zarnu trakta darbību un tautas medicīnā tiek izmantots kā līdzeklis pret saaukstēšanos un klepu. man patīk nogriezt palielāku ripiņu no saknes, nomizot, sagriezt un uzliet vārošu ūdeni. vēl labāk garšo, ja šādu sasmalicinātu ingveru iemet zaļajā tējā un pieliek drusku medu - medus saldums ar ingvera īpatnējo sīvumu dod labu garšu:)

Jessie (2010-12-24 20:52)      Sagriezh shkelites nomizotu ingvera gabalinu (cik daudz - katram pec izveles un veelmeem), iemetu kruzite, iegriezhu 2 citrona shkelites, taas sastampaju, lai sula izspiezas, apleju to visu ar verdoshu udeni. Pec 10 min pievienoju medu - cik nu saldu velos. Un viss. Medu verdosha udeni nelieku, jo tad nesaglabajas medus "labumi" :))

IipashaSieviete (2010-12-24 21:03)      Uz atru roku var ari pulveriti no pacinjas izmantot- jo sevishki, ja jut, ka slimiba nak, bet ingvera saknes nav pie rokas!

riks (2010-12-25 00:44)      visādi laba. bet sakarīgāk sarīvēt smalki, izspiest sulu, daliet citrōna sulu, gāzūdeni un šnabi un lietot perorāli uz veselību!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu