dzeguze_ (2005-07-28 20:26)
glāzē esošo zaļo dziru aizdedzina, pavirpina ugunsglāzi, tad uzlej virsū citronu sulu, pie reizes ar otru glāzi nodzēšot uguni, ja tas vēl nav nodzisis. Vot i visa gudrība - var uzreiz izšaut visu, var malkot.
Vēl var liet caur cukurgraudiņu, kas atrodas uz virs glāzes uzlikta sietiņa!
Labs dzēriens - labi dod pa galvu, bet ne vienmēr pa kātiem, kā arī paģiru toč nekad nav!
:)
riks (2005-07-28 20:32) Ir absinta kokteilju varianti, ar uguni visaadi var axtiities. Iisti jau nezinu, vienreiz uzcienaaja, konkreetais bija driizaak zils, nekaa zaljsh, cjehu. Vienaa filmaa Dzonijs Deps juuzeeja. Tiirs arii labi smekjee, bet tam, ko piedziivoju bija 70%.
dzeks77 (2005-07-29 13:35) pareizi ? jo vairaak jo labaak !
giduta (2005-08-04 09:55)
Biju vienā Vecrīgas klubā, tur tieši mums uzsauca absintu, tas bija sekojoši:
-absintu lej apaļā glāzē ar kājiņu
-šo glāzi uzliek uz sulas glāzes slīpi
-paņem salveti un saloka to trijstūrī uz pusēm
-salvetei cauri izdur salmiņu, vislabāk to kuru var salocīt, kā kokteiļos. Galu, kuru var salocīt dur cauri salvetei no apakšas uz augšu, augspusē galu izvelkot aptuveni pusotru cm
-absintu aizdedzina
-griež degošo glāzi, lai stiprums izdeg, bet ne viss, citādi kāda jēga no tik dārgas mantas
-tad strauji augšējo dzērienu ielej glāzē, kur sula, kas nav vairāk kā pusotrs cm
-uzkarsēto glāzi strauji uzliek uz salvetes un ar salmiņu sūc karsto gaisu iekšās
-kad vairs nav karstuma vai liekas ka nav jēgas, tad uzdzer absintu ar sulu
un visa padarīšana.Tāds process, bija kruti
LaskovijPA (2005-08-04 15:14)
3
vians no vienkāršākajiem veidiem, kā dzert absintu ir 50gr absinta ierauj zaplam, virsū uzdzerot glāzi ūdens!
Lai gan mēs atzinām, ka ūdens vietā ir labāk uzdzert bekerofku (vai kā to chehu balzamu sauca) ... uz šo variantu absinta zaļās fejas ierodas ātri un pulkiem:))