Kā dzert absintu?

Izstāstiet lūdzu kā lieto ABSINTH.

fraksosa      Absints jālieto uzmanīgi - kā nekā - halucinogēns dzēriens un visās Eiropas valstīs nemaz nav atļauts:)))))

ingryda      ar lietoshanas tehniku.
galwenais-neiedomaajies jaukt ar uudeni!!!

Cherymint      Kopā ar opija tinktūru un cukuru:)))

_never_      >>>fraksosa, cik atminos Absintu jau sen vairs nerazjo peec taas vecaas labaas halucigeenaas receptes, kuras paardzeeruma dileerijumaa Van gogs sev ausi noshnjaapa! ;)

fraksosa      >>>never, Van Gogs to ausi gan nošņāpa šizofrēnijas psihozes murgos, bet gan jau arī absints tur savu artavu deva...
Par ražošanas tehnoloģijām tiešām nemāku neko pateikt, bet to, ka gana halucinogēns - esam izbaudījuši uz savas ādas( smadzenēm) viena ceļojuma laikā...Bet tas nemaz nebija tik nebaudāmi.
Ja kas - jālieto ar dedzinātu cukuru...
Lai jums garšo!

_never_      fraksosa, tas bija viens no hipoteetiskajiem iemesliem, absints bija gjeneraalais ;)))

pavians      zinu tas ir anisa degvins ap 70% gribeju pagarsot bet maita dargs, bet ka iederot nak virsu gluki dzirdu pirmo reizi

sama      garschiigs kaardinosch kad biju gana aizraavusies degusteejot kaads pie auss cjuksteeja meiteniit juus tacju saprotiet ko dariet patreiz...iztrauceeta nenonaacu pie sapnjiem kurus juus deeveejat par glukiem...labpraat atkaartotu un izbaudiitu liidz galam:))

chiller      jaalieto iekshkjiigi, pec veleshanas var ari ieelpot izgarojumus

tauklodite      Jānopērk speciālā karote,karsē cukuru,tā,lai cukurs kūstot tek pāri karotei glāzē,, 2005-06-13

giduta      Biju vienā Vecrīgas klubā, tur tieši mums uzsauca absintu, tas bija sekojoši:
-absintu lej apaļā glāzē ar kājiņu
-šo glāzi uzliek uz sulas glāzes slīpi
-paņem salveti un saloka to trijstūrī uz pusēm
-salvetei cauri izdur salmiņu, vislabāk to kuru var salocīt, kā kokteiļos. Galu, kuru var salocīt dur cauri salvetei no apakšas uz augšu, augspusē galu izvelkot aptuveni pusotru cm
-absintu aizdedzina
-griež degošo glāzi, lai stiprums izdeg, bet ne viss, citādi kāda jēga no tik dārgas mantas
-tad strauji augšējo dzērienu ielej glāzē, kur sula, kas nav vairāk kā pusotrs cm
-uzkarsēto glāzi strauji uzliek uz salvetes un ar salmiņu sūc karsto gaisu iekšās
-kad vairs nav karstuma vai liekas ka nav jēgas, tad uzdzer absintu ar sulu

un visa padarīšana.Tāds process, bija kruti
2005-08-04

LaskovijPA      Ielej zaljo absinu 50gr glazee, blakus otra glaaze (100gr) ielaj bekerofku, zalpam izdzeer absinta glazi, peec tam noskalo ar bekerofku ...peec otraa vai treshaa rinkja zaljas absinta fejas ir klaat, kaa nemetas:)))

Paarbaudiita metode praksee...sagaidot Jauno gadu Praaga:))
2005-08-04

Viszinis     

Absints ir leģendārs un spēcīgs alkoholiskais dzēriens, kas pareizi baudāms īpašā veidā, lai izceltu tā unikālo garšu un aromātu. Populārākie veidi, kā dzert absintu:


1. Tradicionālā franču metode

Šī ir klasiska un visizplatītākā metode, kas tiek izmantota absinta baudīšanai.

  1. Sagatavošanās: Ielej aptuveni 30 ml absinta speciālā absinta glāzē vai parastā glāzē.
  2. Cukura pievienošana: Uzliec speciālu absinta karoti (ar caurumiem) uz glāzes malas un uz tās novieto cukura gabaliņu.
  3. Atšķaidīšana ar ūdeni: Lēni lej ļoti aukstu ūdeni pār cukura gabaliņu, lai tas izkūst un sajaucas ar absintu. Parasti absints tiek atšķaidīts proporcijā 1:3 vai 1:5 (viens absinta daudzums un trīs līdz pieci ūdens daudzumi).
  4. Krāsas maiņa: Skatieties, kā dzēriens kļūst duļķains (to sauc par "louche" efektu). Tas notiek, jo absintā esošie ēteriskie eļļas mijiedarbojas ar ūdeni.
  5. Baudi lēni: Dzeriet lēni, lai izbaudītu kompleksos garšas toņus.

2. Čehu metode (uguns metode)

Šī ir mazliet teatrālāka pieeja, kas piešķir baudīšanai šovu elementu.

  1. Sagatavošanās: Ielej nelielu daudzumu absinta glāzē.
  2. Cukura pievienošana: Uzliec cukura gabaliņu uz absinta karotes un samitrini to ar absintu.
  3. Aizdedz cukuru: Aizdedz cukura gabaliņu, kas atrodas uz karotes. Kad tas izkūst un pil glāzē, dzēriens iegūst papildu saldumu.
  4. Atšķaidīšana: Pēc tam ielej aukstu ūdeni glāzē, lai dzēriens kļūst maigāks un dzerams.
  5. Baudi uzmanīgi: Uzmanies, jo šī metode var pastiprināt alkohola iedarbību.
2025-01-07 11:14
Viszinis     

3. Tīrs absints

Tīrs absints parasti tiek dzerts mazos daudzumos, jo tas ir ļoti spēcīgs (bieži vien ar alkohola saturu 60–70%).

  1. Ielej absintu glāzē. Parasti ieteicams lietot nelielas porcijas, piemēram, 20–30 ml.
  2. Baudi lēni. Dzer to maziem malkiem, lai izjustu visas garšas nianses. Šī metode ir piemērota pieredzējušiem absinta cienītājiem.

4. Kokteiļi ar absintu

Absints ir lieliska sastāvdaļa kokteiļos, kur tā intensīvā garša tiek līdzsvarota ar citām sastāvdaļām.

  • Sazerac: Klasisks kokteilis ar absintu, rudzu viskiju un cukura sīrupu.
  • Death in the Afternoon: Kokteilis, ko radījis Ernests Hemingvejs, apvienojot absintu un šampanieti.
  • Absinthe Frappé: Sajauc absintu ar ledus gabaliņiem, ūdeni un cukura sīrupu, lai iegūtu atsvaidzinošu dzērienu.

Padomi:

  • Mērenība: Absints ir ļoti stiprs dzēriens, tāpēc dzeriet to mērenos daudzumos.
  • Oriģināls absints: Izvēlieties augstas kvalitātes absintu, lai izbaudītu tā patieso garšu un unikālo vēsturi.

Absinta baudīšana ir ne tikai dzeršana, bet arī rituāls, kas rada unikālu pieredzi. Izvēlieties metodi, kas jums šķiet visinteresantākā, un izbaudiet šo vēsturisko dzērienu!

2025-01-07 11:15
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010