Cepelīnu recepte

Mekleju cepelinu recepti!!!!

Emilija      tas ispaar ir lietuvieshu nac.eedies...un ljoti vienkaarsh- viduu ir maltaa galja (masa kaa kotleteem, bet ir iespeejamas ljoti daudzas variaacijas), un apkaart ir kartupelju miiklas apvalks, ko gatavo sariiveejot kartupelhus, kopaa ar olu, miltiem, garshvielaam...karo4e, lai sanaak miikla. un tanii miiklaa ietin to galju, izveido taadus kaa tjipa belashus, un vaara uudenii!!! tas arii viss...pasniedz parasti ar skaabu kreejumu...;)))

Jo9      es visu augstak mineto gatavoju lidzigi, tikai nevis variju, bet cepu cepeshkrasni, bija garshigi...

dada      var cepelīnu vidū likt visādus pildījumus - speķi, sēnes, biezpienu.

ojonormis    1 Vēl ir tie kas pa gaisu lido, abet tiem recepti nevaru dabūt, viņus grūti noķert.

Mutere      Tiem, kas pa gaisu lido ir recepte.
Njem vienu "cepelina" raseejumu, vienu milziigu maisu gaisa, pievieno nepiecieshamaas sastaavdaljas, kas noraadiitas raseejuma pielikumaa un samaisa kopaa.

varnina      nu diez vai Emilijai bus taisniba ka taisa miklu.Taka es pec tautibas esu lietuviete musu majas biezi taisa cepelinus.sarive uz smalkas rives(bet vislabak ir ar kombainu vai spec kartupelu elektrisko rivi sarivet)kartupelus tad panem marli vai lupatinu un nospiez sulu ta lai butu gandriz sausa mikla,pirmstam izvari kartupelus ar stampu panem sastampa un kad esi nospiedusi zalos kartupelus pieliec garsvielas un samaisi visu kopa ar varitajiem kartupeliem.nu vidu var likt visu ko sirds karo bet pec manam domam vis labak garso ar galu.tad panem pikuciti miklu savel ka bumbu un uz plaukstas izmici un uzstaisi gandriz ka pankuku.ieliec vidu sagatavoto pildijumu un aizspied malas kopa un pec tam vel drusku iespied lai gais iziet ara tad nejuks udeni ara,pec tam uzvari udeni kura ari ir ieksa sals tad liec varities tikai protams nejau visus kopa un vari ik pa laikam biezi maisot.gatavibu iznem vienu parknieb uz pusem un pagarso vai ir gatavs.ed parasti siltus un man personigi silti garso ar krejumu auksti ar sviestu.nevajag nekadus miltus un olas tas ir tirakas mulkibas ta jau taisa kart pankukas.tadu recepti esu macijusies no savam vecmaminam un mammas.

Emilija      ok..Peace!!! ar lietuvieti nestriideeshos..es jau tik smalki to nezinu...;)))

anoniimaa      uz 6 lieliem kartupeljiem 1 pacinja biezpiena. kartupeljus sarriivee uz smalkaas riives, nospiezz sulu, sajauc ar biezpienu, pieliek kartupelju cieti - padaudz - kaadu 1/2 glaazi - tas apvalkam - pildiijumaa - malta galja - kaa kotleteem, vai sacepts spekjis ar siipoliem. Atshkjiriibaa no tradicionaalaas receptes aprakstiitas ieprieksh - shajaa gadiijumaa cepeliini buus gaishi, miiksti, un ne mazaak garshiigi. Arii mazaak darbietilpiigi.

asums      varnina!
Arī es visu laiku esmu zinājusi tādu pašu recepti un patiešām tā ir oriģināla un neviena cita.....ja grib CEPELINUS,protams,...:)))))

Viszinis     

Cepelīni ir tradicionāls lietuviešu ēdiens, kas gatavots no kartupeļiem un pildīts ar gaļu, sieru vai biezpienu. Šeit ir klasiskā cepelīnu recepte ar gaļas pildījumu:


Sastāvdaļas (4 porcijām):

Kartupeļu mīklai:

  • 2 kg kartupeļu (apmēram puse jēlu un puse vārītu)
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • Šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 300 g maltas cūkgaļas vai jauktās gaļas (var izmantot arī liellopa vai vistas gaļu)
  • 1 mazs sīpols (smalki sagriezts vai sarīvēts)
  • Sāls un pipari pēc garšas

Mērcei:

  • 150 g kūpināta speķa vai bekona
  • 1 liels sīpols (sagriezts kubiciņos)
  • 200 ml krējuma (35%)
  • Sāls un pipari pēc garšas
2025-01-07 11:16
Viszinis     

Pagatavošana:

1. Kartupeļu mīkla:

  1. Nomizo kartupeļus. Pusi kartupeļu uzvāri un samīci līdz biezeņa konsistencei.
  2. Atlikušo pusi kartupeļu smalki sarīvē un izspied lieko šķidrumu caur tīru drāniņu vai sietu. Iegūto šķidrumu atstāj nostāvēties, lai ciete nosēstos, pēc tam šķidrumu nolej un cieti pievieno izspiestajiem kartupeļiem.
  3. Samaisi rīvētos un vārītos kartupeļus kopā, pievieno kartupeļu cieti un šķipsniņu sāls. Maisi līdz viendabīgai, formējamai masai.

2. Pildījums:

  1. Sajauc malto gaļu ar smalki sagrieztu vai sarīvētu sīpolu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  2. No maltās gaļas veido mazus, iegarenus pildījuma gabaliņus.

3. Cepelīnu formēšana:

  1. Paņem nelielu daudzumu kartupeļu masas un saplacini to plānā plācenī uz plaukstas.
  2. Centrā ievieto gaļas pildījumu un aizver mīklu, veidojot iegarenas formas "cepelīnu". Pārliecinies, ka pildījums ir pilnībā pārklāts ar mīklu.

4. Vārīšana:

  1. Uzvāri lielu katlu ar sālītu ūdeni.
  2. Kad ūdens viegli burbuļo (ne stipri vārās), uzmanīgi ieliec cepelīnus. Vāri uz vidējas uguns apmēram 20–30 minūtes, līdz tie kļūst stingri un peld uz virsmas.
2025-01-07 11:18
Viszinis     

5. Mērces pagatavošana:

  1. Apcep kūpinātu speķi vai bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Pievieno sagrieztu sīpolu un cep, līdz tas kļūst zeltaini brūns.
  2. Pievieno krējumu un sautē dažas minūtes. Pēc garšas papildini ar sāli un pipariem.

6. Pasniegšana: Izņem cepelīnus no ūdens un pasniedz ar krējuma-speķa mērci. Vari papildināt ar svaigiem garšaugiem, piemēram, diļļu vai pētersīļu, lai iegūtu papildu aromātu.


Padomi:

  • Ja kartupeļu mīkla ir pārāk mīksta, pievieno vairāk kartupeļu cietes.
  • Cepelīnus var pildīt arī ar biezpienu, sēnēm vai kombinētu pildījumu.
2025-01-07 11:18
Līdzīgi jautājumi
Garsigi cepelini Riga (3 atbildes)Ka garsigi pagatavot strauta foreli, ludzu recepti. (4 atbildes)Senu recepte 🍄 (25 atbildes)Aknu desa. (4 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010