Kā izcept sulīgu karbonādi
ievērojot ka mežacūkas gaļa termiski labi jāapstrādā?dabasmiilis 1 Medijos raksta, ka ĀCM gaļu drīkstot ēst, cilvēkam nekaitējot, tādēļ nesaprotu, kādēļ vēl paraugi jāņem! Tas tak cūku kovids, jeb cūku iesnas!
Arnolds ĀCM pozitīvās cūciņas PVD izņem un sadedzina. Manējā uz to laiku bija atbrīvota no obligātiem testiem.
Peleks
2
cieta saiet tik dēļ tā, ka medijuma gaļa netiek nogatavināta, kad nošauj, sadali dzīvnieku - gaļu vajag izkārt lai pastāv 2 dienas aptuveni +2-+5 grādu temperatūrā. Tas jādari ar visiem dzīvniekiem jo nogatavinot gaļu uzbriest olbaltumvielas i gaļa paliek mīkstāka, sulīgāka!
Es kā miesnieks zinu ko saku .
Spicis
..."Fatas ieteikums izvēlēties kvalitatīvu gaļu ir labs, tik nav skaidrs kā mežmalā krēslas stundā 100 m attālumā to kvalitāti noteikt? Jāēd to kas ir."
Ko uzsēdies uz karbonādi no tādām izejvielām? Gatavo veco labo gardo tušoni!
dabasmiilis
Vai tavā acu priekšā viņi tās cūciņas dedzina?
Varbūt sadala uz galviņām un ziemai konservi šiem gatavi, pie viena tiek pildītas saimnieku pavēles, atbrīvot cilvēci no pārtikas! Visiem labi, izņemot cūciņas saimniekam un cūkgaļas patērētājiem!
Arnolds
Kāds varbūt zina garšīga sautējuma recepti?
Konservi jau līdz brošai.
fata Meža cūkas gaļu ir iespējams uz trihinellozi pārbaudīt. Pēc pārbaudes arī zināsi, ko labāk gaļu pasākt. No sena rukša nekāda sulīgā karbonāde diemžēl nesanāks. To vai ir sens, vai jauns pieredzējušam medniekam nevajadzētu būt problēmas atšķirt. Var jau būt, ka ir cilvēki, kam garšo saldētas, pārceptas un nežēlīgi ilgi karsētas gaļas izstrādājumi (līdz tiem vairs nav nekādas prātīgās uzturvērtības kā gaļas nosaukums) par gaumi nestrīdos, bet ... manā izpratnē - tā noteikti nebūs sulīga karbonāde
elsa Pirmkārt - mežacūku parasti pirms lietošanas uzturā laboratoriski pārbauda, tikai tad lieto uzturā. Otrkārt - viss atkarīgs no suķa vecuma. Nesen pērno sivēnu gatavoju - karbonāde bija izcila - izklapē, cep kā parastu karbonādi un pēc tam saldajā krējumā cepeškrāsnī pasutina. Ciskas sagriezu un uz nedēļu iemarinēju - izdevās izcili mīksts un sulīgs šašliks. Vecāku parasti maļu un izmantoju dažādi.
Drole
No mezhacuukaam taisa pasteeti, sauteejumus utml, ne karbonaadi
Saldeetavaa pirms gatavoshanas jaatur vismaz nedeeljas triis. Pats process ir diezgan reglamenteets un jaaieveero pareizaa seciiba
https://www.iceshop.fr/guide/pourquoi-congeler-la-viande-de-sanglier/
Bonus tip/ https://youtu.be/vZOj6fKPWXg
xxx3x
1
Sautējot pielej to glazi šnabja katliņā ko gaļu ēdot esi paredzējis ieliet savā rīklē. Un vispār,pareizi sautē nejau katlā ūdenī,bet gan tā ūdens tvaikos vai nu liekot katlā restītes vai ir speciāli katli,bet ja nu tā nav,tad var izmantot tā saucamo duršlaku vai ir pa jaunam arī dažādi nokāšamie sieti un pārējo visu ar karbonādēm dara pa vecam kā darīja vecmāmiņas.
Lai labi garšo!
Un tie kas runā par PVD,lai parāda kurš malumednieks no trihinellām ir nosprādzis...Ha,Ha...
Arnolds Trihinellas, tas ir nopietni. Viens brašs jauneklis labākajos gados pie kārtīgas šnabja porcijas uzkoda tartaru no kuiļa pauta, otrs no pannas nogaršošanai paņēma pāris neizceptas desas ripiņas kas beidzās ar nopietnu ārstēšanos slimnīcā. Pie pilnas porcijas ieēšanas pasākums varētu beigties arī baltās čībiņās.
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 31 (kopā 31) |