Kā izcept sulīgu karbonādi
ievērojot ka mežacūkas gaļa termiski labi jāapstrādā?Arnolds 1 Man sanāk cieta kā zole un zobu paliek arvien mazāk....
TRAPECE
1
Es parasti daru tā .
Sagriežu gabalos izklapēju un katru gabaliņu iesmērēju ar nedaudz sinepēm un pārkaisa ar sāli pipariem. Miltos olā apvīļā un uz karstas pannas cepties .Katliņā mazliet ieleju ūdeni un sautēju pus stundu.
JurisK 1 3 Jaa, bez sauteeshanas nekaadi. Nebuus miiksta un buus riskanti eest deelj tiem taarpiem, kas biistami cilveeka dziiviibai.
rinkulis
1
1
Drošībai pret parazītiem ieteicams gaļu vispirms dziļi sasaldēt. Pēc atlaidināšanas vairs nebūs tik ļoti kritiski, ja kaut kas kaut kur nedacepsies.
Kā jau minēja...karbonādes otrajā solī sautē.
Freddy Krueger Pamēģini pamarinēt vienkārši tomātos vai? Kaut kur dzirdēta fīča...
Anufrijs 3 Kotlete.
MrAction 1 1 Garshigas karbonades sanak, garshvielu maisijums un CITRONS. Izpiest citronu sulu virsuu. Garshvielas pec ieskata. Kupinata paprika, shashliku vai galjas vai steika garshvielas.
fata
1
Vienkārši izvēlies kvalitatīvu gaļu un nepārcep! (jo ilgāk cepsi-jo sausāka paliks, kaut kā tā).
p.s. Par parazītiem gaļā: ja gaļa svaiga, tad tādi sastopami tikai meža dzīvnieku gaļā, kuri ir gaļēdāji un visēdāji t.sk. maitēdāji. No normāli pārtikā lietotajiem dzīvniekiem - meža cūkām.
Arnolds 3 Sasaldējot tārpi būs beigti, kā ar iekapsulētām oliņām kuras gaida savu iznācienu kad nokļūs ēdāja iekšās?
Epifanija 1 3 Jā, paradokss, jo ilgāk cepsi, domājot, ka paliks mīkstāka, jo cietāka tā kļūs, mīkstumu un sulīgumu dabū tikai ar sautēšana, apcep karstā pannā no abām pusēm un podiņā iekšā, lai sūt, varbūt pat var izmantot ātrvārāmo katlu, ko teiksiet, neesmu gan tā mēģinājusi?
Arnolds 3 Fatas ieteikums izvēlēties kvalitatīvu gaļu ir labs, tik nav skaidrs kā mežmalā krēslas stundā 100 m attālumā to kvalitāti noteikt? Jāēd to kas ir.
Meriseta 1 Kad karbonāde ir labi saklpēta un apvārtīta miltos un olā, tad viņu eļļā apcep zeltaini brūnu un tad arī viņai jābūt pietiekami sulīgai un garšīgai.
ugunspukje 1 2 Mežacūkas karbonāde pēc cepšanas obligāti!!!!jāsautē.
rinkulis Cistas jeb kūniņas arī ņem ar salu. Zem 25 grādiem vismaz nedēļu. Protams, ir parazīti, kam tas var nebūt pietiekami efektīvi, bet tā kā ir otrais sautēšanas solis virs 75 grādi, vismaz pusstundu-tad nenobeigtās cistas paņems karsēšana. Sālijums/marināde ir papildus faktori, kas nīcina laukā parazītus.
Plekste te ieteica apvārtīt olā. ja plāno sautēt, pietiks miltos.
janisb 1 Mežacukām tikai viens galamērķis - konservi, nav prāta darbs karbonādes cept...
TikaiTu 5 Es, savā laikā,meža cūku apcepu brūnganu un tad kopā ar garšvielām ilgu sautēju katliņā. Bija garšīga - sulīga, mīksta un aromātiska. Pirms cepšanas vari pusstundu paturēt pienā - būs suligaka.
Sigvarts60
1
2
No malu medībās nomedītas mežacūkas nevar izcept sulīgu karbonādi nopietni neriskējot ar savu un līdzcilvēku veselību. Lai izceptu sulīgu karbonādi, tā jācep ne ilgāk par 2 min no katras puses uz karstas pannas. Trihinellas tādā veidā nav iznīcināmas.
Legālās medībās visas nomedītās mežacūkas tiek pārbaudītas, tiek nosūtīti paraugi PVD uz trihilinozi un ĀCM.
Sautēšana var līdzēt, bet tā vairs nebūs karbonāde - būs vienkārši sautēta gaļa.
Plekste
Tad jau trihinelloze un ĀCM ir instrumenti cīņai ar MM (merilina monro)😆
Mūžā neesmu ēdusi MC, kas nebūtu paša mednieka sautēta 2h
Katmandu Iepriekš jāpatur ledusskapī iemērktu sālsūdenī, tad gaļa paliks mīkstāka.
dabasmiilis Medijos raksta, ka ĀCM gaļu drīkstot ēst, cilvēkam nekaitējot, tādēļ nesaprotu, kādēļ vēl paraugi jāņem! Tas tak cūku kovids, jeb cūku iesnas! nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 31) | nākamās >> |