Upeņu uzlējums
Jautājums praktiķiem. Uz 3 l svaigu upeņu burkā uzlēju 40 grādu šņabi. Cukuru neliku (salds negaršo). Vai sanāks kas ziemā dzerams?langstinsh PingWīns-beidzot īsts koments!
smukais8
Paldies par pieredzi, ieteikumiem.
Atstāju kā ir. Vāciņš atkal pacēlies.
anis Ja vāciņš cilājas,tad iespējams,ka rūgst-esošajā koncentrācijā spirts nav nostrādājis kā konservants un sākusies rūgšana... ieteiktu piešaut cukuru un uzlikt burbuli,citādi pēc brīža būs daudz etiķa... Bet tā uz ziemu būs jaunvīns.
incis_1967 Bez cukura sarūgs, cukurs ir konservants.
VIKTORS53 Viss atkarīgs no brūvera vēlmēm.Ja grib uzlējumu ,tad vienas proporcijas,ja liķieri,tad citas.Upeņu vīnam arī nekādas vainas,bet upenes labas pašas par sevi,un šnabim arī vainas nekādas.
Sākumā nomazgā un notīri upenes, noņemot kātiņus un bojātos augļus. Pēc tam upenes liec tīrā stikla burkā vai pudelē, piepildot to apmēram līdz pusei vai divām trešdaļām. Pievieno cukuru atkarībā no vēlamās salduma pakāpes – apmēram 100–150 grami cukura uz katriem 500 gramiem upeņu. Vari pielāgot daudzumu pēc savām garšas vēlmēm.
Kad upenes un cukurs ir ievietoti burkā, pārlej tos ar spirtu, lai šķidrums pilnībā nosegtu ogas. Maisījumu labi sakrati, lai cukurs sāktu šķīst, un noslēdz burku ar vāku. Novieto burku vēsā, tumšā vietā, piemēram, pieliekamajā, un ļauj tai nostāvēties apmēram 4–6 nedēļas. Laiku pa laikam burku sakrati, lai cukurs vienmērīgi izšķīst un upeņu garša izlīdzinās.
Kad uzlējums ir izturēts, izkās to caur smalku sietu vai marli, lai atdalītu ogas un nosēdumus. Pēc tam uzlējumu lej tīrās pudelēs un uzglabā vēsā vietā. Gatavo upeņu uzlējumu vari baudīt gan tīru, gan kā sastāvdaļu kokteiļos vai desertos. Jo ilgāk upeņu uzlējums nostāvēs, jo bagātīgāka būs garša.
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 26 (kopā 26) |