Medus nostājies kārtām

Atnesa draugs podiņu ar medu... kaut kādu nepareizu. Medus podiņā nostājies kārtām. Virspusē kā sastingušas krēmkrāsas putas, vidū balta, stingra masa gandrīz bez garšas un smaržas. Un tikai apakšā tumši zeltains, smaržīgs medus. Kamdēļ tā? Ķīmija, vai kas cits?

AivarsN (2017-10-29 19:57)    1 Dažādos laikos un no dažādiem ziediem ievākts. Tas baltais ir no rapša.

Tilia (2017-10-29 19:58)      Visaizdomīgākā ir tā vidējā kārta. Izrādās, ka, mākslīgo medu gatavojot, medum piejauc cieti un sojas miltus. Varbūt tie arī veido to balto slāni?

Drole (2017-10-29 19:59)      Putas varbuut no centrifuugas?

http://www.la.lv/medus-parvertibas-ka-atskirt-kvalitativu-medu-2/

miers2 (2017-10-29 20:02)    3 visvienkāršāk būtu pajautāt draugam, ko tas nozīmē...bet citādi es ieteiktu visu sajaukt kopā - ja nesanāk, tad var drusku pasildīt

joens (2017-10-29 20:11)  1   Medumelis.

Man pēc apraksta nemaz pēc medus neizskatās neviena konsistence (varbūt apakšējā, bet neesmu redzējis). Var būt dažāds medus, var būt sacukurojies, bet te neredzu tādus. Ja lieto konditorejai, var sildīt, ja ēšanai ar karotīti, nekādā gadījumā, IMHO.

Luusila (2017-10-29 20:24)  1 1 Bet varbūt, ka tas medus bijis pilnībā sacukurojies, un draugs mēģinājis to sildīt? Tad kaut kur procesa vidū varētu būt tāds skats, kamēr viss nav izsilis. It kā sastingušās putas varētu būt no vaska piemaisījumiem medū.

AivarsN (2017-10-29 20:33)    4 Manā medus kannā arī ir vairāki šādi slāņi,dažādos laikos izsviests. Zinu kuru bites rapša ziedēšanas laikā vākušas,tas visātrāk sacietē,ir gandrīz balts un trausls. Liepu medus ir dzeltens,ar izteiktāku garšu. Vistumšākais ir no viršiem,bet tie manā pusē neaug. Medus viss ir labs ko bites vākušas. Ar cukuru neviens bitenieks bites nebaro,jo tas būtu pārāk dārgi un neizdevīgi. Vienīgi tad,ja nekas nezied un bitēm trūkst barības. Par mākslīgā medus iegūšanu gan nav informācijas.

Furplis (2017-10-29 21:46)      Neķer kreņķi,man ar no pagājušā gada krājumiem tāds pats. bet medus garšīgs.Druku pasildi,samaisi un dod iekš...

skaistule1974 (2017-10-29 22:25)      Varbūt ir no dažādiem ziediem ievākts un rapsis patrāpījies pa vidu.

Agatem (2017-10-30 00:23)      jā, ir arī medus balts.....

av2 (2017-10-30 08:46)      medus vienmeer noslaannojas, ja ilgi staav.Driizaak aizdomiigi butu, ja taa nebuutu.

slaids (2017-10-30 09:10)    5 Medu sildīt vislabāk ir ar burciņu ūdens katlā uz lēnas uguns , apmaisot .

inaralaima (2017-10-30 14:06)      Tā baltā kārta ir no baltā āboliņa vai baltās akācijas,kas maz ticams,jo tās Ukrainā masveidā zied.Rapsis dod savādāku medu -negaršīgu.

DanaL (2017-10-30 14:48)      Man draudzene bieži uzdāvina balto - no pūpolu ziediem - ievākti medu. Tas ir biezs, necaurspīdīgs, ļoti aromātisks.

puuuka (2017-10-30 15:37)      Viss jau būtu labi,ja tas šķidrais būtu augšā,nevis apakšā...kaut kā jokaini,parasti medus sāk kristalizēties no apakšas nevis augšas,krāsa,putas,tas ir normāli,kā jau minēja iepriekšējie rakstītāji...bet tā kristalizēšanās no augšās...
Bet runājot par medus sildīšanu,ja gribi,lai nezustu medus labās īpašības,to nedrīkst pārkarsēt,medus temperatūra nedrīkst pārsniegt 45grādus.(arī ūdens peldē to var pārkarsēt)

Dimsigaretsmentolom (2017-10-31 14:52)      Ja Tev jăśaubās..vai tas ir labs medus..tad zini..ka tas Tev nav nekāds draugs..

Samurs (2017-10-31 16:11)    1 Labs un dabīgs medus cukurojas (kristalizējas) :) Un, ja pareizi glabāts, taisni no augšas arī sāk. Un putiņas ir drīzāk tieši dabīguma pazīme

raudinja (2017-10-31 17:47)      Varbut saliets no dažādiem traukem,,pedejo visu vienā,,pat iespejams ka vss kas vel saliets kopa,,
Manai draudzenei izdevas ziemas krajumiem berniem iepirkt,,lai ir,,a pec laicina uzsprāga viena burka,tad otra,,
Bet labak jau aizdomigus jedus ari neest,,

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu