Kur nobaudīt sama fileju?
Iesakiet kādu labu restorānu rīgā kur nobaudīt labi pagatavotu sama fileju?lindmane (2016-06-11 21:00) 1 Pie Kristapa.
Anetiic (2016-06-11 21:07) tiešām viņiem ēdienkartē ir? kādus 8 gadus atpakaļ nebija nu jā...laiki mainas
Anetiic (2016-06-11 21:11) kas pa pavāru gatavo tur to gardumu diez, es neatceros tā pavāra vārdu vienu lv populāru kas samu labi pagatavoja...
Karmensita (2016-06-11 21:39)
1
No Gugles tantes krājumiem:
Restorāna "Benjamiņš" šefpavāre Valda Medne piedāvā īpašu pavārmākslas šedevru, kuru pagatavojot jūs patīkami pārsteigsiet savus viesus. Rezultāts ir tā vērts, lai nedaudz pacenstos!
Pagatavošana:
Samu izfilē un sagriež porciju gabalos.
Sakarsētā pannā eļļā liek apcepties sama porciju gabaliņus ar ādu uz leju. Uzber sāli, piparus un pieliek timiānu. Tad apgriež otrādi, pieliek sāli un liek sakarsētā cepeškrāsnī 185 grādos uz apmēram 8 minūtēm.
Ķirbi un sīpolu nomizo un sagriež vidējos kubiņos. Katliņā sakarsētā eļļā nedaudz apcep sīpolus un ķirbi. Tad pievieno dārzeņu buljonu un vāra, līdz ķirbis ir mīksts. Pievieno saldo krējumu un sviestu, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Visu sablendē.
Kad biezenis gatavs, tālāk gatavo bietes. Tās nomazgā un liek vārīties, līdz vidēji mīkstas. Nolej karsto ūdeni un uzlej pāri auksto ūdeni, jo tad bietes būs vieglāk notīrīt. Notīrītās bietes sagriež sev vēlamā formā un arī liek sakarsētā eļļā apcepties, pievienojot timiānu, sāli, ķiploku un piparus.
Lai pagatavotu zaļumu mērci, uz pannas apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiploku. Pielej saldo krējumu. Pievieno sakapātas zaļumus, sāli un piparus, citronu sulu.
Uz šķīvja kārto biezeni, tad sama fileju un apceptās bietes. Pasniedz ar zaļumu mērcīti. Dekorē ar zaļumiem un citronu.
skaistairjauniba (2016-06-11 21:40) 1 Vislabaak un romantiskaak ir Vecrigaa,tur var klusaa vietinaa divataa pasedeet nobaudiit viina glaazi,kaadu delikatesi!!!!
Anetiic (2016-06-11 22:00) Ok pagaidām paliekam pie kristapa. Benjamiņš man īstu uzticību neiedveš (lai gan nav būts) ..un vecrīgā jau sen ku sen vairs man ar romantiku neasociējas (pirms 10-15 gadiem to vēl varēja iespējams.apgalvot)
kvarts (2016-06-11 22:14) 1 Par Rīgu nezinu, bet pārdesmit kilometrus aiz Tallinas ir burvīgs zivju restorāne RUHE. Nav lēts , bet vienkārši fantastiski zivju ēdieni, pasaules klase....
Lapsa99 (2016-06-12 00:39) Gastronomā nav?
JurisK (2016-06-12 02:43) 2 Riigaa vispaar ir kaads speciaals zivju restoraans? It kaa bija kaadreiz uz Vaagnera ielas, gan neesmu bijis, dikti biezs izskatiijaas. Ja tas sams buus vairaakas dienas gaidiijis savu eedaaju, nekas labs tur nebuus. Driizaak - tev jaapiesaka, ka gribi iipashi gardu sama fileju, lai pazinjo, kad atvediis svaigu samu. Taalaakais jau mazsvariigi, kas vinju ceps. Es jau nu prieksh taa naudu restoraanam neteereetu - aizietu uz Daugavu un meegjinaatu nokjert. Riigas robezhaas kjeroties diezgan labi nelieli sami liidz 5kg.
oooox (2016-06-12 15:16) pie Kristapa neiesaku.
euromens (2016-06-13 11:08) 1 tās visas filejas ir vismaz 2 dienu vecas, paņem svaigu no baseina, novelc ādu, marinē/ nemarinē un pagatavo, var uz grila, var uz pannas, var uz iesma
Anetiic (2016-06-14 10:50) Da nav man laika gatavot,uz īsu laiku esmu atbraukusi atvaļinājumā un citas lietas ir jāpaspēj izdarīt, tas ka svaigs un paša cepts būs vislabākais tas ir saprotams tāpat. Bet šoreiz iet runa par to kur iegriesties publiskā vieta un apest jau sagatavotu. Paldies visiem par viedokliem.