Ko izveidot no pačarana?
Man te nesen kolēģis no Spānijas atveda prezentu - vietējo nacionālo dzērienu pačaranu. Tas tāds uz anīsa bāzēts liķierveidīgs dzēriens, garšo precīzi pēc zālēm, ar kurām bērnībā tika beicēts kakls pie angīnas... Spāņiem tas varbūt liekas ļoti gards, bet visi, kurus esmu cienājis, ieskaitot mani, rīstās un spļaudās no tādas žļurgas. Tad nu pirms pieņemu mērus ar neatgriezeniskām sekām, riskēšu pajautāt padomu Jums, forumieši... Varbūt kāds zin, kā ziemeļnieciski izlietot šo brīnumu.JurisK (2013-04-07 10:11) Ja pats nespeej tikt galaa, atdod bomziishiem vai noliec pie miskastes! Kaut ko liidziigu, tik tumshu, bruuvee arii skandinaavu krogos, skaitaas, kaut kas iipashi ektiigs, bet garsha:((( Ne prieksh zemnieku garshas kaarpinjaam!:)
panaceja (2013-04-07 10:13) ko var iesākt ar saldu, pretīgi smirdošu dziru? izmest misenē vai uzdāvināt loham.:)
JurisK (2013-04-07 10:17) Nuu, vispaar, ja, taa teikt, zhaba duushit - daudzaam smalku kokteilju recepteem kaa sastaavdalja ir aniisa likjieri. Eksperimentee!:)
Edg (2013-04-07 10:20)
Rcepte visiem dzīves gadījumiem - paņem to pudeli un pieej pie izlietnes un saturu ievirzi iezlietnes caurumā. Kad process veiksmīgi pabeigts aizness tušo taru uz nodošnas punktu. JA gadījumā dotā izmēra trauku nepiņem, tad pa taisno miskastē.
No sevis, ja man kas negaršo vai netīk. Necenšos utilizēt caur savu kuņģi par jebkuru cenu. Izmet un nemoki sevi. Ir taču pasaulē daudz jauku un pieņemamāku lietu. Netaisi eksperimentus ar savu veselību.
kudala (2013-04-07 10:24) pieļauju, ka ir kādi bārmeņu forumi, mož tur var pajautāt.... iegooglēt un pajautāt.... nu tas viens no variantiem.
jozolsen (2013-04-07 10:25) Tad kad gribas ieraut .sāc ar šo dzērienu....Atri paliksi par nedzērāju.
fargo (2013-04-07 10:55) var pilnīgi neko ar to pudeli nedarīt. lai stāv plauktā, kolekcijai! labs, ziemeļniecisks pielietojums dienvidniekdzērieniem.
3teevadeels (2013-04-07 11:29)
--> kudala Paldies par bāmeņu forumu ideju, pamēģināšu...
--> pārējiem Veselību bendēt tiešām netaisos, tāpēc arī jautāju un interesējos. Palasījos par pielietošanu kulinārijā, austrumnieki ko līdzīgu izmantojot kā garšvielu. Jau biki pamēģināju piešpricēt, sautējot gaļu, sanāca ok, nepatīkamās garšas nebij... Drīz sāksies šašliku sezona, tā ka eksperimentēsim. Tikai doma par šādu pielietojumu man šķiet ķecerīga - cilvēki pūlējušies, radījuši augstdzimušu dzērienu ar n-tajaiem sertifikātiem un kvalitātes standartiem, bet es te maldos trijās priedēs...:)
Loze (2013-04-07 12:19)
Kaads bija centies atvest ko ekskluziivu....
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:DkommDODQuoJ:www.drinkupny.com/Baines_Pacharan_
Classico_p/s0976.htm+pacharan+baines&cd=1&hl=lv&ct=clnk&gl=lv
avanti13 (2013-04-07 13:41) Anisa šņabis (Raki,Mastika, Ouzo, Pastis....). Nu nav tas nekas ekskluzīvs, tā kā vari mierīgā garā ierīvēšanai izlietot! :DDD
panaceja (2013-04-07 13:48) :)) vari uzdāvināt cērmei, lai viņa veco maverick iedzirda, citādi šis viņu nepuļķēs.:)))
ApartamentiEspana (2013-04-07 13:50) Tad Tev bus trapijies kads mesls, jo ists pacharan garsho loti labi.Tas ir anisa likieris, bet tam vel pievienotas ogas krasai. To dzer tiru un/ vai ar ledu. Mes to shad un tad dzeram, ne vasaras vai kaa tagad, kad jau ir loti silti, bet vairak ziemas viduu. Man garshoja, parejiem ar, ar kuriem dzeram to kopaa.
joens (2013-04-07 15:34)
Laikam katrai tautai ir kāda gastronomiska dīvainība, ko cita pasaule citādāk, kā ar riebumu, nespēj uztvert. Tiem pašiem skandināviem (zviedriem) - salmiaka končas un liķieris. Un pūdētā siļķe.
Pretējais efekts - tūristi starā no duriana (kaut ar garšu tur viss kārtībā).
skarbaiskungs (2013-04-07 16:27) Visi tàdi drankji jàlieto auksti. Bija kkas lìdzìgs, tad nu salèjàm pa glàzìtèm un saldètavà iekshà..
Hara (2013-04-07 16:56) Anīsa dziras es varu dabūt iekšā, ja sajauc ar lielu daudzumu sodas ūdeni vai stipru minerālīti (Jermuku piem.) Borjoms nederēs. Parasti dzeru tad, ja vispār nav domas pacelt nevienu % asinis vai arī tad, ja ir jau zhvinga, bet gribas turpinaat kautko malkot :)
janisb (2013-04-07 17:20) Anīsu vai nu mīl, vai necieš - trešais nav dots, atdod to dzērienu kādam anīsa cienītājam...
dogville (2013-04-07 17:26) njaa,katrai tautai ir diivainas "delikateses"...britu pretiigaas piparmeetru plaaksniites shokolaadee kaads pacenties arii Stokmanii ievazaat!bveee....personiigi es arii necieshu aniisa piegarshu jebkaadaa veidaa,bet taa ir gaumes lieta.
joens (2013-04-07 18:24) Piparmētras šokolādē gan ir ņamma, kopš pirmoreiz pirms kādiem pārdesmit gadiem pacienāja tā joprojām garšo. Bet anīss gan bē. Bija padomlaikos tāds liķieris Šartrēze (gan ne pilnīgi/tikai anīsa), to arī iekšā nevarēju dabūt (tāpēc arī oriģinālo Chartreuse nav ne gadījies, ne speciāli meklēts baudīt).
dogville (2013-04-07 18:41) joen,ja mani kaartejo reizi kaads ar taam piparmeetreneem aplaimos,apsolu atdaavinaat:))
falko_1967 (2013-04-07 20:02) sasauc draugus.pielej pie to briinumu 1l shnabi.nodegusteejiet pa 50g.ja naff laps atkaartot iepriekshmineeto proceduuru.....tik reizes cik nepiecieshams.:)
3teevadeels(2013-04-07 21:34) Paldies visiem gardummīļiem, kuri nepaslinkoja padalīties ar idejām! Doma par izlietni tiek atcelta.. nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 23) | nākamās >> |