Kartupeļi
Tagad modē ir, it īpaši sievietēm, kas ievēro dažādas diētas, atteikties no maizes un kartupeļiem uzturā. Bet no otras puses savukārt eksistē teorija, ka jāēd ir tas, kas izaudzis tieši šajā vietā, kur cilvēki dzimuši un dzīvo. Mūsu senčiem simtiem gadu rudzu maize bija galvenais un svarīgākais partikas produkts, bet kartupeļi bija Otrā maize. Vai tāpēc viņi neveselīgi, ka tas bija uztura pamatā? Vai kļudainas ir mūsdienu teorijas par maizes un kartupeļu kaitīgumu?snamlet (2012-11-17 21:47) Ja cilvēks grib būt vesels, ar labu imunitāti, dzīvespriecīgs un kustīgs, skaistu ādu, stingriem nagiem u.tt. tad ar mēru ēdīs visu, ko pieņem organisms. Ir jau n-tās teorijas un diētas, tomēr labākais dietologs ir katra paša organisms. Kartupeļi un rudzu maize gan mūsu senčiem, gan arī tagad ir ekonomiski izdevīgākie pārtikas produkti un nekādu kaitīgumu tajā neredzu. Kuras paaudzes ir veselīgākas bijušas: senču vai mūsu paaudzes? Protams, ka ir blakus faktori, kas ietekmē šo produktu kvalitāti (zemes, gaisa piesārņojumi u.tt), zinu vairākas kartupeļu diētas, kuras labi darbojas. Vispār domāju, ka diētu ievērošana ir mīts, jo tikai kustības, pareizs ēšanas režīms un labas domas nodrošina veselību...jāēd ir viss, bet tikai ar mēru.
regina_dei_diamanti (2013-09-20 20:49) Tāpēc, ka agrāk nerija katru dienu eļļā pārceptas panētas karbonādes un tonnu saldumu. Mūsdienās vidējais statistiskajai sievietei ir vieglāk atteikties no kartupeļiem nekā no šokolādes tāfelītes katru dienu, tāpēc arī tā ir, ka no daļas ogļhidrātu ir jāatsakās.
Tinte (2013-09-21 00:49) Kaut kur lasīju, vai dzirdēju pa TV (vairs precīzi neatceros), ka baltmaize, kartupeļi un tomāti (vispār nakteņi) veicinot "riepas" veidošanos.
<< iepriekšējās | Atbildes 41 līdz 43 (kopā 43) |