Iecienītākie ikdienas ēdieni
kādi jūsu iecienītākie ēdieni, ne loti speciāli, bet ikdienā lietotie?fargo (2012-11-02 09:19) jūs tiešām tos kūpinājumus varētu ēst ikdienas? hm. nē, nu ok. man na na. vegānu vai šmegānu, bet tas ir par smagu piem šorīt.
violinn (2012-11-02 09:25)
Ja galīgi pa fikso, tad malta gaļa dažādās variācijās. Vai nu cepta ar makaroniem, vai mērcē ar kartupeļiem, vai ar sarkanām pupiņām un daudz, daudz ķiplokiem, garšvielām. Uz urrā aiziet tā pati siļķe ar biezpienu, krējumu un kartupeli.
Bet vispār lietojam gaļas liellopu gaļu vai jēru, pārsvarā. Tad nu sanāk gulašzupa, harčo vai borščs vai sautējums ar daudz dārzeņiem, pupām, kā kuru reizi iedvesma. Gatavoju vairāk, lai pāris dienām pietiek, jo darbietilpīgs process, toties garšo izcili. Ja brīvdienā uzrāviens, tad var pagatavot gaļas pankūkas no tās pašas vārītās zupas gaļas, ķēpa liela, bet.:) visiem garšo.
Salāti - ziemā parsvarā skābie kāposti.
MaryClaire (2012-11-02 10:06)
man patīk a ļa itaļija - parasti tā ir pasta - vai nu tradicionālā, vai dažādi makaronu paveidi [pēdējais garšīgais - rīsveida makaroni no Dobeles] ar dažādām mērcēm, kur piedeva [atsevišķi cepti burkāni, sīpoli, paprikas, tomāti, ut.t.] ir lielākā mērā nekā gaļa.
vēl tās ir dažādas zupas, kur atkal gaļa ir mazākumā.
brokastīm neiztrūkstoši ceptas vēršacis vai auzu putra, vārīta pienā.
gravieris (2012-11-02 10:29) lēnāk .lūdzu !:P Es pierakstu.....
sandra1111 (2012-11-02 10:50) pikantās lēcas,,,,mmmm,,,,
Ai_bonija (2012-11-02 10:51) ja man blakus neviena izēdāja nav, tad es gaļu ēdu vienreiz nedēļā. Biežāk tunci, olas, sieru, jogurtus, kefīru, paniņas. Un visa veida, saknes dārzeņus. Gaļa brīvdienās tiek cepta tikai cepešniekā, steiks, kakla karbonāde, ribiņas iesmērēts ar medu un sinepēm. Klāt, parasti ja ir laiks sakņu sautējums, vai zaļie salāti. Vispār ja nav neviena cita jābaro, ar baigo taisīšanu nenodarbojos. Desas nepērku, cīsiņus neēdu. Saldajā parasti, jogurts, brūkleņu ievārījums, un cepeškrāsnī sagrauzdēta rankas rupjmaize. Tagad man ir bumbieru periods, vīģes un rieksti.
never_pa (2012-11-02 10:54) makaroni pa flocki vai makaroni ar sieru, dārzeņu biezeņzupa, vistas un biešu zupas.
Vucis (2012-11-02 10:57)
Ļoti vienkārši, ātri pagatavojams un ļoti garšīgs ir kuskuss. Kuskuss ar dārzeņiem un vistas fileju karijā... /šo gastronomisko fantāziju īstenošu vīkendā/
Gravieri, paspēji pieraxtīt?
tudishpiip (2012-11-02 11:02) Jes,atradu lapiņu,arī pierakstīšu:)
MaryClaire (2012-11-02 11:26)
un ja nu par ikdienu, tad ikdienas vakarā pagatavot "īsto" tiramisu un ēst sestdienas rītā pēc brokastīm, pie kafijas - ir vienkārši boldjož.
pie tam, ja ņem vērā, ka to tiramisu ir tik vienkārši un elementāri pagatavot, ka tas pa spēkam ir pat 13 gadīgam puisim, tad ir vispār nejēgā, kāpēc tik gardu mantu nelietot arī ikdienā ... :)
krustnaglina9 (2012-11-02 11:26) Pašlaik topā frikadeļu zupīte, vista ar dārzeņiem, štovēti kāposti; saldajā - cepti āboli ar jogurtu(mājas).
Ai_bonija (2012-11-02 11:37) piebilde, nepērku un neēdu nekāda veida komerciālos gaļas un zivju žāvējumus. Un nepatīk stāvējis un uzsildīts ēdiens. Ēdienam jābūt vienmēr svaigi pagatavotam, tadēļ eksperimentēju ar to ko var pustundas laikā pagatavot. ātrai vēdera aizpildīšanai ar makaroniem/gaļa/šampinjoni/dajebkas, esmu atklājusi mildas burciņu - mērce makaroniem, perfekts tomātu mērces mikslis.
kuks10 (2012-11-02 11:40) brokastīs belašs...pusdienās belašs, vakarinās belašs...esmu ļoti izvēļīgs pērku tikai centrālajā stacijā, vēlams no suņa gaļas...
Tessa (2012-11-02 11:41) Ai_bonija,tadi edieni ka kaposti,soljanka,borsha un citi ir vel garshiigaki otraja diena,tas i,pec sildiishanas.
gravieris (2012-11-02 11:41) nosiekaloju lapeli...laikam būs jāpārraksta.Jūs te par tik garšīgām lietām..../kuskuss tak nav tas pats,kas kaktuss?/
nakc (2012-11-02 12:33) caffe Latte :))
atenii (2012-11-02 12:52) Ļoti garšo cepta zivju fileja, panēta miltos un olā. Mājās marinēta siļķīte, kūpināta zivtiņa ar garšvielām. Ikdienā - vārīti kartupeļi + kaut kas no gaļas (kotlete, šmorēta gaļiņa, gaļas mērce utt.) + dārzeņu salāti vai štovēti kāposti. Vēl variants - vārīti kartupeļi + siļķīte + biezpiens + marinēts gurķis. Dažādi sautējumi, zupas, vasarā - skābeņu un aukstās. Saldajā neatsakos no rīsu krēma (pudiņa?) + dzērveņu ķīselis.
spriganaa (2012-11-02 14:15) Kartupeļi ( visādos variantos)+ gaļa(visādos variantos)+ dārzeņu salāti ( visādos variantos un miksējumos) Viss no pašu lauka un kūts. Retāk zupas. Makaroni manis pēc varētu pat nebūt izdomāti. :)
wolands (2012-11-02 15:10) Salāti. Ar paštaisītu mērci. Khm. lLikam pareizāk būtu teikt mērce ar salātiem ... :)
p_p (2012-11-02 15:18)
Zupas - skābu kāpostu, biešu, vistas (vai tītara, vai truša), skābeņu, aukstā, zivju, utt., utjp.
Zivis - ceptas, sutinātas, vārītas un kādas vien patrāpās pa rokai.
Pildīti pipari, kāpostu tīteņi, sakņu sautējums (ideālā variantā arjēra gaļu).
Dažādi sacepumi - dziļajā pannā samet iekšā to, kas pa rokai, pārkaisa ar rīvētu sieru un cepeškrāsnī (piem. mazie kabacīši, spināti, smalki sagriezta kūpināta gaļiņa, visu pārlej ar krējumu+olu un pārkaisa ar sieru).
Rīvēts baltais redīss ar krējumu. Vasarā pašmāju gurķis+tomāts ar krējumu.
Kas var būt labāks par šo!
Saldaa_Brunete(2012-11-02 15:55) Tagad, kad ir pašu skābētie kāposti, tos salātos ēdu katru dienu (+sīpoli, nerafinēta eļļa, kad būs skābāki, arī mazliet medus). Klāt ēdu nelielu daudzumu... nākamās atbildes
<< iepriekšējās | Atbildes 41 līdz 60 (kopā 67) | nākamās >> |