Iecienītākie ikdienas ēdieni
kādi jūsu iecienītākie ēdieni, ne loti speciāli, bet ikdienā lietotie?jozolsen (2012-11-01 22:35) Izteikts gaļēdājs un kafijas dzērājs.Vakaros patīk sievietes kopā ar vīnogām,spirdzinoši.
elsa (2012-11-01 22:36)
Manā mājā katru dienu ēst plovu ungāru gaumē (ar kartupeļiem) un suši. Ak, jā - frikadeļu zupa.
Bet personīgi mani uzrunā karstajā laikā aukstā zupa, bet tagad - kārtīga soļanka ar aso piparu, citronu un melnajām olīvēm.
Lazanju ar varētu tonnām taisīt. Kā melnajā caurumā visa pazūd.:D Dolmas. Un kur tad vēl mātes skapbēto kāpostu štovis zosu taukos. Mēli var apēst līdzi, jāpiesargājas.:D
fargo (2012-11-01 22:39) jap. aukstā zupa ir vasaras princese. tāpat kā citronu/apelsīnu paštaisītā ledus tēja. mmm.
kreicakalps (2012-11-01 22:39) ....ne katru dienu...jēra gaļas harčo-gandrīz orģināls.... čanahi...kupāti-paštaisīti,veikala naf lietojami.....nu viss ass,vajadzēja dzimt Kaukāzā:)
Torpedo (2012-11-01 22:39) Man kā veģētārietim tuvi ir augļi un stiprais alkohols
Tessa (2012-11-01 22:46)
aa,kaposti shtovetie-tas ir atsevishkjs stasts.ar daudz galjas,daudz cukuru.un karamelize uz beigam.
neviens nav vienaldziiks))
cisinji man garsho Kjekavas baltie,ar sieru.
Vucis (2012-11-01 22:50) Ikdienā vislabāk patīk viskas ar malto gaļu - ātri un viegli pagatvojams. Šovakar, piemēram, bija frikadeļu zupa.
raima (2012-11-01 22:51) Man ir svaigo ābolu atkarība. Kas var būt labāks par kartupeļiem ar olīveļļu vai linsēklu eļļu, vai saldo mandeļu eļļu, vai vīnogu kauliņu eļļu, vai, ja silti, ar svaigu sviestiņu, svaigi pagatavotu zivi, pilnpiena biezpienu. Pārmaiņai patīk pašceptā rupjo miltu sēkliņu maize ar sviestu vai olīveļļu, mmm... Un salāti, salāti...
Torpedo (2012-11-01 22:53) Nekad neesmu sapratis un nesapratisu galedajus :(
_CatNap (2012-11-01 23:02)
oi, šoruden kaut kā nemainīgi gulaša zupa vai lazanja ( tas vīriešiem)
man topā salāti - rīvets ābols, rīvēts ķirbis, dzērvenes, rozīnes, saulespuķu sēklas, lazdu rieksti un bik medus.
bet vispāŗ..nekas nav gardāks par grauzdētu baltmaizi ar brie sieru, ja vēl kāda vīnoga un valrieksts ko piekost..kaifs!
inito4ka (2012-11-01 23:09)
...pēdējā laikā topā siera ,,šniceles,, :) eksperimentēju ar jebkuru sieru.
A tā protams gaļa ,jebkura. Pat vistu stilbi pa fikso tvaika katlā :))))
nekad neesmu sapratusi un nesapratīšu veģetāriešus :)))
Maverick (2012-11-01 23:28)
Topā - plovs un harčo, bet tie abi ir "svētku ēdieni", jo pagatavošanai vajag vismaz 2 stundas.
No "ātrajiem ikdienas" - maltās gaļas mērce visādās variācijās, karbonāde, gaļas sacepumi. Pamatā topā cūkgaļa.
A tiem gadījumiem, kad vispār nav laika ko siltu pagatavot - kāda kūpināta karbonāde, šķiņķa šķēle, cieti žāvēta desa ...
A kad piegriežās gaļa (un tas parasti pēc "tulamora vakariem") - tad kādu nedēļu topā ir piena - augļu diēta :)
fargo (2012-11-01 23:36)
1
viena no labām "pusātrajām" receptēm ir (gaļēdājiem)...
savara karpeļus, sagriež šķēlēs un visādus darzeņus, dajebkurus, gaumes jaut.
šķēlēs.
tad izkārto pamijus ar gaļu un kādos 6 slāņos tā. un pārlej ar kausētu sieru tomātu šķēlēs.
un tad uz kādu laiku(es nezinu cik! :)), cepeškrāsnī.
wow! garšvielas, visas lietas. tad to kārtās sagriež ar specijālu nazi un ņem ārā un kā kūku pa šķīvjiem. laps. kā saucas, nezinu.
_Krasula_ (2012-11-01 23:38) Pilnīgi nekā oriģināla. Zupas. Griķi, rīsi, pākšaugi ar obligātu svaigu dārzeņu piedevu. Vārīti, cepti jeb sutināti dārzeņi. Nelietoju makaronus. Pankūku vietā visbiežāk apcepju veikalā pirkto maizi- ātrāk tomēr. Necepju kotletes un negatavoju frikadeles. Slinkums. Gaļu vai nu vāru jeb iemetu cepeškrāsnī ar vai bez dārzeņiem. Dažkārt cepju zivis, ja ir zivis,- vārītas tomēr ne pārāk. Mēces gatavoju tikai no sēnēm jeb maltās gaļas, citādi- nelietoju. Āāa, pa retam cepeškrāsnī ieslidinu veikalā pirktu kārtaino mīklu. Tai pa vidu gaļu jeb sēnes vai arī virsū ābolus. Nu augļi, ogas, siers, olas, protams. Konservi un desas praktiski ir tabu manā ēdienkartē. Re, cik izsmeļoši.:)
neko (2012-11-02 01:31) nu pēdēja laikā parasti gatavoju cepeškrāsnī ceptas ribiņas ar kāļiem sinepju mērcē, bet tas ir tagad, ja jautāsi pēc mēneša vis jau būs savādāk.
mieru_tikai_mieru (2012-11-02 06:23)
ikdienā visiecienītākie ir:
1.pupiņu, vistas filejas, paprikas, burkānu, kukurūzas + čilli sautējums. Pagatavošanas laiks max 15 min.
2. Slinkie kāpostu tīteņi (burkāni, kāposti, maltā gaļa, tomāti)- apmēram tas pats, 15-12 min.
3. Vārīti, nedaudz apcepti puķkāposti ar sarīvētu sieru.
4. griķi vai rīsi ar mērcīti no vistas filejas, daudz dažādiem dārzeņiem un sēnītēm + neiztrūkstošā čilli mērcīte.
5.visādi salāti - puravu, puķkāposti+gurķi+paprika+kukurūza, vārītas bietes+pupiņas+ķiploki, utt.
Brīvdienās laiku neskaitu, tad arī zupas uz dzīvas uguns vāru, bet darba dienās neko negatavoju, kas prasa vairāk par 20 min.
Tessa (2012-11-02 07:45) Veganu diena vakar bija? :DD
Deisa (2012-11-02 08:43)
Ikdienā pa dienu ne mājās ēdu, bet vakaros gribās ko vieglāku, tad cieņā ir dažādas zupas. Vasaras sezonā aktuāla skābeņu zupa, jo dārzā skābenes dikti labi padevušās.
Pašai parasti netīk domāt, ko gatavot, prasu bērniem. Viņu iecienītākais ir vistas cepetis un kartupeļu, maltās gaļas sacepums, ko var papildināt ar dažādām piedevām - pupiņām, sēnēm, sieru utml.
slieks (2012-11-02 09:00) Sieram un kūpinātai cūkas krūtiņai vienmēr ledusskapī jābūt. Cita pārtika mainās, bet šis man ir ´´beisiks´´.:)
Kafijastase (2012-11-02 09:18)
Gaļa ( cūka, lielops, vista vai k-kas no medījumiem) ar dārzeņiem (visu kas mājās vai tirgū, jo dažādāki jo labāk un lielos gabalos) visu vienā traukā un liekam cepeškrāsnī.
Nav jāstāv stundām pie plīts, un gardās vakariņa pašas gatavojas.
fargo(2012-11-02 09:19) jūs tiešām tos kūpinājumus varētu ēst ikdienas? hm. nē, nu ok. man na na. vegānu vai šmegānu, bet tas ir par smagu piem šorīt. nākamās atbildes
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 40 (kopā 67) | nākamās >> |