Sarkanās jāņogas, receptes
Ui, nju padalieties, virtuves expert/es /ti, ko vēl bez želejas un sulas var tādu feinu uzvērpt no sarkanajām jāņogām?:)atljaujietman Batikot audumus... tipa aizkarus, palagus utt:P
melnss 1 1 Domāju pirmais ir jāloba iekšā cik lien svaigas,tad tās visvērtīgākās!Un tad jau izvirtības-šāšlika marināde,mērces augļiem utt,variantu daudz:) Man jau dārzā cauri var teikt ar jāņogām!
Tessa
zaptes.janjogas-krizdoles-aprikozes/plumes/persiki.
saldais:zefiirs,putukrejums,janjogas vai jebkuras skabakas ogas,un-dienu ledusskapii.
debesmanna.da visu ko.
mieru_tikai_mieru 1 1 ja ļoti daudz to ogu, tad vīnu var taisīt... ;)
edora sasaldet- ir gan smuki, gan garsigi ziema.
MaryClaire kopā ar avenēm zaptē - garša kā avenēm, bet tilpums pavisam cits - 2 x vairāk aveņu zaptes
selnija_ Vislabāk svaigas. Lai tās varētu dabūt iekšā, tad sablenderēju ar banānu, jogurtu, pienu. Saturam var pieiet radoši, visādi kombinēt. Cenšos iztikt bez cukura.
wildweed Mans ieteikums - jāņogu želeja. Bet, ja nevēlies stundām gatavot, pagatavo jāņogu jogurtu, tas aizņems , aptuveni, 20 min., kamēr uzbriedināsi, izkausēsi želantīnu.
sniegaroze
1
Jāņogas šogad savārīju ar avenēm - garšo pēc avenēm.
Savārīju ar upenēm - arī interesanta garša, bet zaudē skaisto sarkano krāsu.
Varianti ir, ja ir kas ēd, variēt var bezgalīgi.
v_s_o_p 1 sula(sīrups). gana garda atšķaidot to ar gāzēto minerālūdeni
Klementiiine Jāņogu ķīselis arī laba lieta.
undine 1 sablenderēju ar nedaudz cukura un saldētava iekšā.
pastiities
Paldies:)) Super!
Bet man bija doma-vai kaads nav vaariijis kaadu tipa jaanjogu chatniju?:)
cecilija 1 šogad pirmo reizi savārīju pikanto jāņogu zapti-savārīju jāņogas, pievienoju ķiplokus,krustnagliņas,sāli,piparus,paprikas granulas ,tad nokāsu un sulā vēl iemaisīju ievārījuma cukuru,lai saželē. Rezultāts mani ļoti iepriecināja,ar gaļu lieliski! Vajag tik eksperimentēt!
Biezpiens7 1 Kaukur ir arī jāņogu kečupa receptes.