Sēņu uzkoda
Sēnes novāra(~15 min) un izgriež ar tomātiem un ķiplokiem gaļas mašīnā (labāk ar rokas). Sautē augu eļļā 1,0-1,5 st. (šķidrumam ir jāpazūd). Visspiemērotāka sēņu šķirne – čigānietes (meža šampinjons), jā jā čigānietes, kuras mūsu priežu mežos ir vairumā, starp citu, šogad tas ir bez tārpiem J
SANDRUKS44
Nu ļoti laba sēņu uzkoda,gan silta gan auksta...........
3 kg novārītas sēnes(salmiņos)
800gr sīpoli
2,5 gl eļļa
divas -0,5 l burciņas tomātu mērce
1,5 ēd,karotes esence
sāls ,pipari,l/lapas pēc garšas
eļļā sautē sīpolus caurspīdīgus,tad pielej tomātu mērci,etiķi ,sāli,piparus,l/lapas un sagrieztās sēnes-vāra 60 min. un karstus burkā.
v_s_o_p Ar celmenēm sanāk arī gana ņammīgi...
v_s_o_p
SANDRUKS44--> Pieļauju ka varētu būt gards ēdiens... Jautajumi:
1. kādas sēnes tiek izmantotas?
2. vai etiķa esamība ir nepieciešama?
3. vai tomātu mērci var aizvietot ar vienkāršiem tomātiem?
Just_
TVNET
2011. g. 9. septembrī, 11:36
Rīgas Austrumu slimnīcā pēc palīdzības vērsušās divas sēņotājas, no kurām viena uzturā, iespējams, lietojusi īpaši indīgas sēnes – zaļās vai baltās mušmires, TVNET informēja slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa.
v_s_o_p 1 Tantuki nemācēja atšķirt sarkano nj zaļās krāsas... Vērtīgākas ir sarkanās mušmires...:) V.Peļevins "Generation P"
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 25 (kopā 25) |