Sēņu uzkoda

Sēnes novāra(~15 min) un izgriež ar tomātiem un ķiplokiem gaļas mašīnā (labāk ar rokas). Sautē augu eļļā 1,0-1,5 st. (šķidrumam ir jāpazūd). Visspiemērotāka sēņu šķirne – čigānietes (meža šampinjons), jā jā čigānietes, kuras mūsu priežu mežos ir vairumā, starp citu, šogad tas ir bez tārpiem J

Sandra1  1 1 karamelizētas gailenes,,,mmmmmm,,,,man draugs viņas gatavo,,,,,,,

kriksiitis1975  1   vēl ir recepte-ķiploku vietā -sīpoli +garšvielas..visiem ļoti garšo.

ramisss    1 Šorīt biju sēnēs, arī čigānietes viena otra bija tārpainas...Vai to vārīšanas laiku nevarētu samazināt..?

danaja18      Starp citu, šodien salasīju gandrīz spaini ar čigānietēm, bet ļoti daudzas bija tārpainas. Vispār jau čigānietes varot arī nevārīt, parasti cepu bez vārīšanas.

iluuuzija      Nodemonstrēsi? :)

kartupelis  1   A kaut kādas proprorcijas var? Lūdzu :)

dulla_pauline      Kaa var tik izcili garshiigu seeni kaa chigaaneni sabojaat salaatos nez cik stundas vaarot? Chigaanene ir sviestinjaa jaasacep , tikia un vieniigi. Taa var izjust vinjas garshu.:) Vaarot vinja kljuust siikasta.

kartupelis      Paaaldies :)

kriksiitis1975      Šādiem salātiem sēnes ir jānovāra.Mana recepte-uz 0.700 sēņu-0.300 tomātu,kādus 2 lielus sīpolus(kurus apcet eļļā) ,liek garšvielas,var nedaudz etiķi,visu pēc garšas,vāra kādu stundu. Sēnes var jebkuras,un samalt labāk caur lielajiem caurumiem,kas ir gaļas maš.var arī sagriezt gabaliņos(tad atkal būs cita garša),pagājušo gadu vienai porcijai pieliku rīvētus burkānus nedaudz-dažādībai.

avanti13      viss izklausaas tik garshiigi, njamm....jaaiet kaadi shampinjoni ar pipatiem jaauzcep!! :-))

selavi_5      Kur, kad var pagaršot?! :)

spriganaa      Čigāniete - tā gadījumā nav tā pati sviesta beka, vai sviestene??? Ar koši dzeltenu mīkstumu? Miza no cepurītes jāvelk nost, jo tā dod rūgtumu.

dulla_pauline      Autor, nu gan tu pamatīgās auzās ar saviem šampinjoniem iebrauci. Pirms līšanas mežā der šo to zināt par mikoloģiju, lai nesanāk tā kā pērn manā pusē. Paši ēda, labus kaimiņus cienāja un tagad vieni sēņo citos medību laukos bet otri savu veselību tā ir sačakarējuši, ka normālu paiku vairs dzīvē nebaudīs.
Par šampinjoniem sauc meža atmatenes, kas izskatās līdzīgi kā bodē nopērkamie. Un tos ļoti viegli nezinātājam sajaukt ar balto mušmiri, kuras baudīšana parasti tad arī beidas letāli.
http://dabasdati.lv/lv/image/2bbc730b95aefc09bec91c8cba730926/14224/- šī ir meža atmatene .
http://www.google.lv/imgres?q=%C4%8Dig%C4%81nene&um=1&hl=lv&sa=N&biw=1280&bih=556&tbm=isch&tbnid=ebR
rcQ2Lr0exCM:&imgrefurl=http://www.termorelax.com/web/%253Fid%253D400697&docid=kyItJDXQt749aM&w=400&h
=300&ei=WhtRTrXMOcrwsgaZn9HLAw&zoom=1&iact=rc&dur=335&page=1&tbnh=123&tbnw=171&start=0&ndsp=19&ved=1
t:429,r:17,s:0&tx=108&ty=73 -šī ir cirtainā čigānene. Un garšas nianses katrai ir atšķirīgas. Tostarp atmatenes neiesaka lietot lielos daudzumos kadmija klātbūtnes dēļ.

wix    1 Chigaanietes gan neesmu gatavojis... :(

ligaa  1   nezināju ka tās ēdamas.Tomēr tās grozā nelikšu

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu