Sēņu uzkoda
Sēnes novāra(~15 min) un izgriež ar tomātiem un ķiplokiem gaļas mašīnā (labāk ar rokas). Sautē augu eļļā 1,0-1,5 st. (šķidrumam ir jāpazūd). Visspiemērotāka sēņu šķirne – čigānietes (meža šampinjons), jā jā čigānietes, kuras mūsu priežu mežos ir vairumā, starp citu, šogad tas ir bez tārpiem Jv_s_o_p 1 gatavu masu saliek "sinepju" trauciņos - virsu uzber pāris pipargraudiņu (smarž.) vai pārklāj ar lauru lapiņu, aizvāko. burciņas vēlams glabāt pagrabā..
Sandra1 1 1 karamelizētas gailenes,,,mmmmmm,,,,man draugs viņas gatavo,,,,,,,
kriksiitis1975 1 vēl ir recepte-ķiploku vietā -sīpoli +garšvielas..visiem ļoti garšo.
ramisss 1 Šorīt biju sēnēs, arī čigānietes viena otra bija tārpainas...Vai to vārīšanas laiku nevarētu samazināt..?
danaja18 Starp citu, šodien salasīju gandrīz spaini ar čigānietēm, bet ļoti daudzas bija tārpainas. Vispār jau čigānietes varot arī nevārīt, parasti cepu bez vārīšanas.
iluuuzija Nodemonstrēsi? :)
kartupelis 1 A kaut kādas proprorcijas var? Lūdzu :)
dulla_pauline Kaa var tik izcili garshiigu seeni kaa chigaaneni sabojaat salaatos nez cik stundas vaarot? Chigaanene ir sviestinjaa jaasacep , tikia un vieniigi. Taa var izjust vinjas garshu.:) Vaarot vinja kljuust siikasta.
v_s_o_p kartupelis --> 2/3 sēnes : 1/3 tomātu..
kriksiitis1975 Šādiem salātiem sēnes ir jānovāra.Mana recepte-uz 0.700 sēņu-0.300 tomātu,kādus 2 lielus sīpolus(kurus apcet eļļā) ,liek garšvielas,var nedaudz etiķi,visu pēc garšas,vāra kādu stundu. Sēnes var jebkuras,un samalt labāk caur lielajiem caurumiem,kas ir gaļas maš.var arī sagriezt gabaliņos(tad atkal būs cita garša),pagājušo gadu vienai porcijai pieliku rīvētus burkānus nedaudz-dažādībai.
v_s_o_p dulla_pauline -->teiktajam piekrītu .. bet tas attiecās uz tūlītēju lietošanu..
v_s_o_p
kriksiitis1975 --> ar bekām, gailenēm tik forši nesanāk.. Bekas un gailenes "otrā plāna" sēnes.. Manā skatījumā sēņu TOP 5:
1. krimilde
2. rudmiese
3. baravika
4. zaļie bērzlapju podiņi(sālīšanai)
5. čigāniete
avanti13 viss izklausaas tik garshiigi, njamm....jaaiet kaadi shampinjoni ar pipatiem jaauzcep!! :-))
selavi_5 Kur, kad var pagaršot?! :)
spriganaa Čigāniete - tā gadījumā nav tā pati sviesta beka, vai sviestene??? Ar koši dzeltenu mīkstumu? Miza no cepurītes jāvelk nost, jo tā dod rūgtumu.
v_s_o_p spriganaa--> nē, daži šo sēni dēvē par šampinjoniem..
dulla_pauline
Autor, nu gan tu pamatīgās auzās ar saviem šampinjoniem iebrauci. Pirms līšanas mežā der šo to zināt par mikoloģiju, lai nesanāk tā kā pērn manā pusē. Paši ēda, labus kaimiņus cienāja un tagad vieni sēņo citos medību laukos bet otri savu veselību tā ir sačakarējuši, ka normālu paiku vairs dzīvē nebaudīs.
Par šampinjoniem sauc meža atmatenes, kas izskatās līdzīgi kā bodē nopērkamie. Un tos ļoti viegli nezinātājam sajaukt ar balto mušmiri, kuras baudīšana parasti tad arī beidas letāli.
http://dabasdati.lv/lv/image/2bbc730b95aefc09bec91c8cba730926/14224/- šī ir meža atmatene .
http://www.google.lv/imgres?q=%C4%8Dig%C4%81nene&um=1&hl=lv&sa=N&biw=1280&bih=556&tbm=isch&tbnid=ebR
rcQ2Lr0exCM:&imgrefurl=http://www.termorelax.com/web/%253Fid%253D400697&docid=kyItJDXQt749aM&w=400&h
=300&ei=WhtRTrXMOcrwsgaZn9HLAw&zoom=1&iact=rc&dur=335&page=1&tbnh=123&tbnw=171&start=0&ndsp=19&ved=1
t:429,r:17,s:0&tx=108&ty=73 -šī ir cirtainā čigānene. Un garšas nianses katrai ir atšķirīgas. Tostarp atmatenes neiesaka lietot lielos daudzumos kadmija klātbūtnes dēļ.
wix 1 Chigaanietes gan neesmu gatavojis... :(
ligaa 1 nezināju ka tās ēdamas.Tomēr tās grozā nelikšu
SANDRUKS44
Nu ļoti laba sēņu uzkoda,gan silta gan auksta...........
3 kg novārītas sēnes(salmiņos)
800gr sīpoli
2,5 gl eļļa
divas -0,5 l burciņas tomātu mērce
1,5...
nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 25) | nākamās >> |