Marinādes recepte
varbuut kaadam ir laba vistas shashlika marinaades recepte. Vaardsakot, luudzu , visu par vistas marineeshanu var droshi iesviest te.
lapsu_aacis (2011-06-02 14:14)
jaaglazuuree neilgi. tiesh taadeelj jau taa arii irj glazuurja. :) turj taik cukurjs unj soja, aber tie fiksi sadeg.
kjiiniec, peec katras porcijas, iztiiriija pannu un saaka procesu no jauna. leeni, pacietiigi, ruupiigi. :)
grilaa, nekas neliip, nekjep, cepas pa smuko. un arii blakus vari likt no negribi. ja grils liels, cepamie vienC otram netraucees.
zivi vislabaak pilda arj pashu zivi un daarzenju- garshvielu maisiijumu. sasodiiti kjeepiiga padariishana, jo irj ljoti skaisti jaaiztiira galja, nesabojaajot aadu. zviinjas arii nedriikst skraapeet nost, ja grib smuku, esteetisku galaprodukciju.
visgardaakaas pildiitaa veidaa, tomeer ir pashu karpas.
red_velvet (2011-06-02 14:27) lapsi- nu ko noziimee-zviinjas nedrikst skraapeet nost? Ko shitais noziimee, koa? Un kaada jeega zivi pildiit ar zivi? Nja, un man veel viens kveshens-ne par galju, bet par saldeejumu-es likshu kaartaas stikla traukos kopaa ar blendereetiem augljiem. Varbuut ir ideja, ko veel skaistumam var saveidot no salcha un augljiem un mozh veel kaa laba?
Skaidrite_Leeninna (2011-06-02 14:28) No pieredzes zinu, ka gadās pārforsēt ar sojas mērci un rezultātā - sāļa, negaršīga gaļa. Tādēļ sojas mērci vajag ļoti maz.
ULTRA (2011-06-02 14:43) 48 gados un tik maza pieredze ēst gatavošanā??Eh klucīši,klučīši,palodzes palodzes...tramtaramm tramtarammmm
elfu_mazulis (2011-06-02 16:10)
šampinjonus labāk ielikt folijā, paņem kādus četrus gab un tā rindiņā ietin folijā...tad viņi savā sulā ļoti labi sanāks, ja nepatīk pliks šampinjons - var uzkaisīt kādu garšvielu pirms ietīšanas...
mēs arī jaunos kartupeļus tinam folijā, pārgriežam uz pusēm...uzsmērējam biku margarīnu, dillītes uzberam, iepakojam folija un uz restēm virsū...tādi kartupeļi tiek apēsti atrāk kā gaļa :)
3roze3 (2011-06-02 22:42) Izmantoju dažādas, veikalā piedāvātās garšvielas, to, kas dārzā ir izaudzis - dilles, lociņus utt. , šobrīd arī rabarberus... klāt - nedaudz majonēzi, etiķi, sāli... Viss - uz izjūtām! :)
red_velvet (2011-06-02 22:45) ui, rabarberi:), bet tie laikam citrona vietaa:)
garaamejoshais (2011-06-02 22:58)
Kaa nu kuram garsho, man piem garsho ar etikji un umnjiki var teikt ko grib, tas ir visgarshiigaakais:)
Vistai vajag taa, panjem siipolus pusi no galjas svara, sagriezh ripinaas, pieshauj saali, biskin cukuru, panjem aptuveni puscitronu iespiezh, iekshaa, var kaadus zaljumus, kaadas 4ras kjiploku daivas..taa rihtiigi izspaida un ljauj lai pastaav kaadu laicinju, tikmeer ar galju var nemties...
Sagreizh galju, iemet iekshaa, uzber veel bish saal, peperus taa normaali, biskin citas garsvielas, atkal izspaida...
Sito visu uz kaadaam 2h ieliek veesaa vietaa zem sloga.
Peec tam visam pa virsu veel uzlej kaadus -150-200 g etikjuudeni... lai taads aptuveni 3% etikjis (bet nu tas peec gaumes) sanaak un veel kaadus 50 g elljas (veelams oliivu pieleit klaat, tad galja buus suliigaaka, nepiedegs pie resteem utt. protams visu kaartiigi samaisa, vaaku virsuu un lai marineejaas..
aa veel aizmirsu, opeec tam kaadas paaris skeeles citrona ar visu mizu iemaisa iekshaa, bet taas nevajag izmaidziit, lai saglabaajaas +/- veselas
Veel shad tad var pieleit klaat arii kaadus 200 g tomaatu sulas (iesaku spilvu vai cido)
Ja ieprieksheejaa dienaa vakaraa marineets, naakamajaa ap pusdienlaiku jau var likt uz grila...
red_velvet (2011-06-02 23:03) garaamejoshais-ko no vistas marinee? shkjinkjiishus? spaarninjus?
garaamejoshais (2011-06-02 23:26)
red_velvet.. taakaa rakstiju labi gan cuucis gan vista sanaak.
Vistai sitas der skinkiisiesm un filejai.
Sparniniem makjeniit citaadi vajag, baet gandriiz taapat.
etikja uudenja daudzumu no 200 g liidz 100 g samazina, taa vietaa piegaazh kaadus 150 g baltaa, (veelams sausaa) viina (vienalga kaada, var leetu pirkt, starpiiba nebuus) un klaat piemais veel kaadas 2 eedamkarotes medus.. buus labs:) tikai tomaatu sula sparininiem gan ne:) aa un ja spaarninji, tad cukuru var drusku vairaa pielikt (nu oiem nevis 1,5 eedamarotes, bet 2,5)
Skaidrite_Leeninna (2011-06-02 23:28) red_velvet, nu neblamējies, šitādus jautājumus uzdodot:) Nu ne jau pirmo dienu pie pannām un kastroļiem...:)
red_velvet (2011-06-03 08:15) Skaidriite-es nekad neesmu pat tuvumaa staaveejusi galjas marineeshanai un nekad ar to nodarbojusies, man nevajadzeeja un pat neintereseeja un nebija taada nepiecieshamiiba. Un tagad man vajag un tagad man interesee un es neuzskatu, ka visiem viss ir jaaprot. Jaa. kaut ko pa ausu galam esmu dzirdeejusi, bet gribu iemaaciities pa iistam . Taapeec jau ir PA , kur par to var uzjautaat. Savaadaak mana jautaajuma te nebuutu . Tu pilniigi visu proti un zini? Nedomaaju.
nenopietninopietna2 (2011-06-04 20:21) Vislabākais ir jēra gaļas šašliks! Labi daudz sīpoli, pipari. Marinē sarkanvīnā (saldie nederēs). Var pieliet mazliet skābumam vīnogu etiķi. To visu samaisa un liek zem sloga. Patur nakti un otrā dienā var cept. Cepot visu laiku ik pa laiciņam aplaista ar marinādi.
red_velvet (2011-06-05 00:35) paldies visiem par padomiem, shashliks iznaaca dieviigs, dabuuju uzslavas:))
kakadu25 (2011-06-24 00:08)
Baigi labi vistu spārniņus marinēt salda čili mērce pāris ķiploku daiviņu mazliet citronu sulas, garšvielas vistai un sojas mērci pārlej lai viss pārklājās, tad vēl pāris ēdamkarotes oliveļas.
Tad visu kārtīgi apmaisa un atstāj uz pāris stundām vēsā vietā.
Labu apetīti!!!!
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 35 (kopā 35) |