Sālītas vīnogu lapas
Kādu vīnogu lapas, kurā laikā plūcamas un kā sagatavojamas ziemai?Meklēju internetā, tādu īsti precīzu recepti neatradu.
Varbūt kādam tāda recepšu grāmatā aizķērusies? Iespējams , tās var vēl kādā veidā ziemai konservēt?
Feks (2010-08-02 18:58) Man ir aizdomas, ka tās lapas, kurās kaukāzieši tin gaļu, nav gluži tās, kas aug Sabiles vīnkalnos...
lirica (2010-08-02 19:12)
Nu nez, esmu lasījusi ,ka mūsējās arī ģeld.
Tik nav skaidrības, kā gatavot.
Tessa (2010-08-02 19:54) draudzinj,marine tapat,ka gurkjus,tadas pashas proporcijas,ij bus tev dolma ziema:))
lirica (2010-08-02 20:00)
Tessa, ar trīsreizējo pārliešanu arī der?
Un pirms tam nav jāblanšē?
Mlin, tik daudz jautājienu ,ka vajag konkrētu atbildi, tbi recepti.;DDD
marcipana_tulpe (2010-08-02 20:00)
Sastavdalas.
9%etikis 500g. sals-1 edamkarote,vinogu lapas( maza lielveikalu kulite kartigi sastampata ar lapam).
Uzvara etiki kopa ar sali.Varosaja marinade noplauce vinogu lapas.Patur dazas minutes,tad karto trauka,kura uzglabas.Kad visas lapas ievietotas trauka,tad parlej ar atlikuso marinadi.
ina51 (2010-08-02 20:27) 1 un ko ar tām lapām tad dara...pastāstiet man,lūdzu...esmu nezinīte šai jomā...
Uma21 (2010-08-02 20:31) Der, der ari tās, kas pie mums aug. Tik nolasi vidēji lielās, un liec labu malto gaļu iekšā (vislabāk jēra plus liellopa gaļa). Liec vārīties/sautēties nelielā ūdens daudzumā un gatavs! :) Kad gatavs klāt krējumiņu un aiziet:)
lirica (2010-08-02 20:34)
Zinu ,ka der`mūsējās, bet netā šaubīga info, ka vienā vietā prasa balto vīnogu, otrā, zilo.
Un kā apstrādāt pirms lietošanas, jo kāpostlapas pirms lietošamas jāapvāra sālsūdenī.
Lucy (2010-08-02 20:38)
piefiksēju ko saka marcipana_tulpe .
planšēt man liekās vajag vnk varītā ūdenī,tad liek burkās,marinādi pa virsu..tikai nedaudz izbrīna par etiķi,jo tam ko tirgū pērk etiķa klāt nav???
lirica (2010-08-02 20:41) 1 Lucy, visur ir infa par sālīšanu un skābēšanu, nekonkrēti, bet ja figurē etiķis, tā jau ir marināde, bet par to jau tiek klusēts.
Lucy (2010-08-02 20:47) Ja uzzināsi,pasaki man arī..man tas interesē..kā reizi es gribēju svaigās vīnogu lapās pamegināt,bet ietinu tradicionāli kapostu labās.
Uma21 (2010-08-02 20:51) Nu vispār pagājušo ziemu ielikām vnk sausas vīnogu lapas burkās un tā pavairāk sāli klāt (tādā kā kārtojumā - lapas-sāls-lapas-sāls). Tās gan tika nākamo 2 mēnešu lailkā pagatvotas un ideāli. Nezinu, kas ar viņām būtu ilgāk turot tai sālī..etiķi likt klāt nav mēģināts.
sakarigaa (2010-08-02 21:22)
Esmu taisījusi dolmu no svaigām vīnogu lapām - super sanāca. Lasīju ka var saplūktas lapas cieši sarullēt (protams uzreiz vairākas) un ielikt saldētavā līdz ziemai. Konservēšanas recepti atradu krievu saitā. Uz 1l ūdens ņem 300 g sāls un ar šo karsto sālsūdeni aplej saliktas burkās vīnogu lapas.
Для приготовления долмы можно использовать консервированн
1099;е виноградные листья. Для этого отбирают молодые нежные листья, промывают, не допуская порывов и укладывают плотными стопками.
Вскипятить рассол и залить им листья. Посуду с лист
rudmiese (2010-08-02 22:48) Lapas aplej ar karstu sālsūdeni. Ja uzglabāsi ledusskapī, etiķis noteikti nav nepieciešams.
Kur nopirkt vinogu lapas? (10)
Vinogu audzesana (13)