Kāļi - receptes?
Varbūt kādam ir kāda ekskluzīva, pārbaudīta recepte ko pagatavot no dzeltenajiem kāļiem? kāļu sautējums ar sviestu, kāli ar burkāniem un vistu jau ir mēģināts.Gribas vel ko pamēģināt.
tiritomba (2010-04-20 10:57) kāļi pavasarī ir sīksti un sažuvuši. gaidi jauno ražu, labāk.
man_ir___labi (2010-04-20 10:59) nē, nav nekādi sīksti un sažuvuši, ir pat ļoti labi...vajag gatavot mājās audzētus un labi glabātus, veikalā tiešām var nopirkt ļoti sliktus.
zity (2010-04-20 11:28) Man kādreiz ļoti garšoja sacepums - kartupeļi, burkāni, kāļi, sīpoli. Sīpolus sagriež, pārējo sarīvē uz rupjās rīves un visu kopā cep uz pannas (kartupeļus un sīpolus liek pēdējos), ik pa brīdim apmaisot.
babyjag (2010-04-20 11:53) man mamma kaljus kopa ar burkaniem un kartupeliem liek apkart cepetim un cep ar garshvielam cepeshkrasnii. protams, jaatceras, ka galja cepjas daudz ilgak ka darzeni..
man_ir___labi (2010-04-20 11:55) 1 jā, cepetis ir cepts, ļoti garšigi sanāca - kāli, burkāni un vista, kajenas pipaŗi, saldais krējums...gribas pavisam ko ekstrasupergardu...
disaster (2010-04-20 11:55)
1
www punkts receptes punkts lv
tur meklētājā jāieraksta kāļi vai kālis un parādīsies daudz dāžadas receptes, kuru sastāvā ir šis dārzenis.
patiesībā ļoti labs portāls, jo tur tieši cilvēki dalās savā pieredzē dažādu kulinārijas brīnumu gatavošanā.
lapsu_aacis (2010-04-20 16:12)
iegriez sadalot 4 daljaas un paver valjaa. piepildi ar galju vai galjas-riisu vai, nu vienalga , kaada "vai"pildiijumu un stikla kastrolii, apsegtu ar foliju- FJUIKT!
kad 1/2 gatavs, saac aplaistiit ar oliivelljas, kreejuma, sinepju meerciiti (uz 4 kaaljiem -1/2l burcinja meerces) , ne tik daudz-traapot pildiijumaa, cik uz pasha kaalja. kad izcepies paarlej ar atlikusho meerci un parkaisi ar sieru peec izveeles un uzkarsee ,kaadas 3-5min.
eed ar karoti no vidus grebjot laukaa. paari paliek tikai miza.
leone (2010-04-20 17:11) Kāļu biezenis:izvārītus kāļus samīca biezenī,pieliek sāli un sviestu.Pasniedz pie sautētas jērgaļas kā tradicionālu ēdienu Ziemassvētkos Norvēģijā.Var pielikt arī sautētās jērgaļas taukus-kā garšvielu.
saagga (2010-04-20 21:04) Labāk jau jautā ``Cālī``,es personīgi krāsnī vai ugunskurā uz oglēm,kaut nesmādēju svaigu pagraust.
VIZUAALAAmaaksla (2010-04-20 23:17) 1 Sirmā biezenis ir labs! Kāļi, burkāni, sviests, salds kreejums:)
intihss (2010-04-24 15:13)
Svaigi sarīvēti kāļi ar rīvētiem burkāniem un āboliem. Var pievienot velriekstus. Aizdara ar labas eļļas mērci.
Labāk ēst dārzeņus svaigā veidā - veselīgāk un laikietilpīgāk!
Ka garsigi pagatavot strauta foreli, ludzu recepti. (4)
Aknu desa. (4)