Ekstravaganti ēdieni un dzērieni
Visur tik sekss un sekss! Kaut arī gudrīši saka, ka runas par ēšanu piestāv labi nobriedušiem cilvēkiem pāri pusmūžam, tomēr gribētos uzzināt, ko esat pamēģinājuši no ekstravagantiem ēdieniem, dzērieniem. ēšana taču arī ir viena liela bauda!:))tiritomba (2009-05-28 13:14) /aplaizās/ jā es arī tikko sakāroju krāsnī ceptus kartupelīšus ar skāba krējuma cepurēm, svaigi maltiem pipariem pa virsu, un miezerī saberztām ķimenēm ... un mazlietiņ aizdarinātus ar saulē kaltētiem tomātiem un šķipsniņu bazilika ...
posse (2009-05-28 13:16) bet mazu, ceptu sivēntiņu jūs dabūsiet tikai Sardīnijā, kāzās...:))
bru_nette (2009-05-28 13:21) /sagribējās uz krāsns čuguna pannas ceptas plānās pankūkas ar nesen slauktu govs pienu/
JurisK (2009-05-28 13:32) Starp citu - vecās, labās čuguna pannas un podi nopērkami Baltkrievijas veikaliņos Rīgā, Centrāltirgū un pie Doles. Cilvēki viskonservatīvākie esot tieši ēdiena izvēlē, bet gribās nogaršot arī ko neparastu, ko un kā ēd citās zemēs. Pie tam vēl, ja vietējais pavārs tā ieinteresēti skatās - kas nu būs!:)
posse (2009-05-28 13:37) Juri, taisi Nicas salātus..ļoti garšigi.
sarrra (2009-05-28 13:49) ....jā,pēc forša seksa vienmēr gribas ko ņammīgu uzkost un smeķīgu cigarellu uzkūpināt(baudā piemiedzu actiņas);)O,johaidī, atkal pārtikā iepinu seksu,soris autoram:PPP
Dzhudiite (2009-05-28 13:49) vakar paproveeja vistinju siipolu un bumbieru meerciitee...njam njam...plus klaat veel apcepti tomaati...njam njam.Nava eksotika, bet bumbieri nebija shaadi proveeti :D
daisy777 (2009-05-28 13:55)
Laskovij, rūdītu hedonisti neuzvarēsi - места надо знать ;)Bez zinātāja padoma arī Itālijā var iepirkt negaršīgu picu ;))))
Lai gan jāpiekrīt - nekur tik sulīgus persikus nedabūsi kā Itālijā, jo viņus vienkārši tālāk par pāris kilometriem nevar aizvest, lai neizjūk, un ēdot kājas jātur plati ieplestas, lai ar sulu nenošķiestos... arī kafija, pārbraucot pāri Alpiem, samaitājas... un debesis tur ir zilākas...
Bet šai baudai nav tik tieša sakara ar pašiem ēdieniem - cilvēks visu uztver kontekstā, arī garšas kārpiņu baudas (zināji, ka aizpiežot degunu un aizsietām acīm cilvēks gurķi no zivs neatšķir? ;)))))
Tāpēc mūsu ēšanas baudu mēs atceramies līdz ar citām baudām tajā mirklī, un šis mirklis var būt gan Pekinas naksnīgajās ielās, gan kādā stāvākā kraujā pie Ventas, ugunskura dūmiem tīksmi kņudinot nāsis...
BuutlsBamtrinkets (2009-05-28 14:15)
:( Nav ar ko ekstravagantu atzīmēties.
Suši negaršo
Smirdsieri ir ok
Vēži, krevetes... vienaldzība.
Bet gan jau īstās lietas nav trāpījušās.
Tomēr kad jāatceras kas ir pac visgaršīgākais, tad paša taisīts/cepts šašliks, alus, aukstā zupa, cepeškrāsns kartupeļi un cepetis, svaigi burkāni, ķilavas, siļķes... normāli plebsa paēdieni.
Muukene (2009-05-28 14:27)
Kā tev iet pa dzīvi?- vaicā viens pazina otram.
Nu spried pats- "Ēdu iepuvušu sieru, dzeru vecu vīnu un braucu ar auto bez jumta!"
omuliigais (2009-05-28 15:51)
Nu trakai tēmai pieķērušies! Katram jau tomēr sava gaume. TOMĒR....ēšanu par baudas skolu ir padarījuši tikai francūži un ķīnieši (laikam visas garšas kārpiņas var izlutināt ar franču 8 ēdienu vakariņām, pēc kurām neesi pārēdies, bet BAUDĪJIS!)
Katrā valstī ir savas delikateses, un nav liela jēga tās mēģināt atkārtot citā zemē, jo nebūs tādi produkti, garšvielas utt.
Bet ir lietas, kuras var mācīties...piemēram- dienvidu zemēs fantastiski māk sagatavot gaļu praktiski nelietojot garšvielas, jo pašai gaļai taču ir jādod bauda, nevis ķiplokiem vai pipariem utt....
(labprāt sekotu Mūķenes receptei...:D)
iterators (2009-05-28 15:56)
viennozimigi - pelmenji:))
vsjo, pametu visu braucu pie tessas uz borschu:)))
gaidi dudum, bushu pec 2 ouerssss
riks (2009-05-28 18:55) austrumu virtuves (ķiniešu un japāņu), Indijas. absintu.
barbarosa9 (2009-05-28 20:59)
Garsho spaanju, itaalju, japaanju, taieshu, gruziinu, armeenju virtuves.
Ehzss....siekala liidz griidai:(
rozamunde (2009-05-28 22:40)
Ēst ir forši.
Nemazāk forši kā visu pārējo baudīt.
Un tēma ar laba. :)
JurisK (2009-05-28 22:54) Laikam pats trakākais, ko esmu ēdis, ir islandiešu pūdētā haizivs. Bet piekrītu gardēžiem laskovij un daisy par to, ka svarīga arī pati pasniegšana un vieta. Pasaulē labākā omārzupa noplukušā ostas ēstuvītē ar vecu kuģu un jūrnieku bildēm pie sienām. Vai tas pats boršč, ja to pasniedz daiļa ukrainiete un pielej krējumu no pie krūtīm piespiestas krinkas! Kas var būt labāks par šo!:))
barbarosa9 (2009-05-28 23:16)
Omaaru zupa, miidiju zupa no maala bljodinjaam turpat pludmales smiltiis....eediens savaa etniskajaa dzimtenee...baac!...
/pagjiibst/
lapsaacijs_albiins (2009-05-28 23:50)
oij, viennoziimiigi-zviedru puudeetaa silkje!!!!
/atcereejaas tikko atveertaas kaarbas smakuci un graciozi,gar sienu, saljimst uz paklaaja..../
:DDD
/pa gjiibienam domaa: bet sasodiiti garshiiga bija!!!/
heiheihei (2009-05-29 01:05)
kto skazal, ka japīši jēlu lasi neēd?!!
Un kā vēl ēd, un citas zives arīdzan loka vien iekšā bez cepšanas/vārīšanas/whatever!
Taču dižāko baudījumu tomēr sniedza leišu cepelīni ar skābu krējumu... mmm...
Lucy (2009-05-29 08:45) Personīgi man negaršo tie svežzemju ēdieni manam tā izlutinātajam puncim neiet pie dūšas.Es,kā īstena zeltene,šašmorēju labāk kāpostiņus izcepu cepeti,kotletes,karbonādi un kur vēl dārzeņi/nu ja šito es vairāk savam vīrietim,pati varu arī iztikt ar biezpienu,zaļumiem ,kefīru,jogurtu.:))))
Spicis(2009-07-25 23:42) Eh! Biju Maskavā, Ķīnas kultūras centra restorānā... tādi ēdieni!!! Visi apkārtējie - ķīnieši, tikai 2 apkalpotājas (ķīnietes) kautko krieviski vervelē - var... nākamās atbildes
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 40 (kopā 44) | nākamās >> |
Kavas dzeriens (14)
Sojas edieni (16)