Kā pagatavot lielopu mēli želejā?
pašlaik man ir mēle,apmēram 800 gr,jēla.kā tā jāsagatavo, recepti lūdzu?
BubLix (2008-01-15 12:46)
http://www.nakormim-spb.ru/recipe/1756.htm
http://www.cookingclub.ru/recipes/list/3709/0/%DF/print
Atstāj gabaliņu!:)
kafelate (2008-01-15 12:46)
tieshi taapat kaa cuuku :)
izvaari garshvielaas, izkausee zhelantiinu, sajauc ar dalju skjidruma,notiiri meeli, sagriez kaa veelies un aiziet traucinjos:)buljonu paarlej, noliec, lai sastingst un viss :)
[never] (2008-01-15 12:49)
kafelate, Tu vinjam arii zjelantiina daudzumu pasakai, savaadaak nespees iekosties tajaa briinumaa!
:))
Just_ (2008-01-15 12:53) Neaizmirsti mēlei pēc vārīšanas novilkt ādu! Vislabāk tā nāk nost, ja to mēli uzreiz no katla uz brītiņu iemet aukstā ūdenī.
braalis_B (2008-01-15 12:56)
ja vārīšanas šķidrumu izmanto želejai, ādu var vilkt arī pirms vārīšanas - vienkārši noplaucējot ar verdošu H2O.
kas attiecas uz garšvielām, mūsu klubiņš iesaka raudeni. :)
lubs (2008-01-15 13:02)
1
Jaa,tachu cik ilgi taa apmeeram jaavaara?
vai zeleju gatavo no taa paša šķidruma kur meele vārījās,vai kā?
cik daudz želantīna jāpievieno?
Just_ (2008-01-15 13:12) Kādas 2 stundas jau jāvāra būs. Pabaksti ar dakšiņu, ja liekas mīksta, ņem ārā, tikai nepārvāri, tad izšķīdīs. Par želeju lai stāsta citi, man mēle labāk garšo bez želejas.
Biteena (2008-01-15 13:16)
Ja gatavo ātrvārāmaja katlā, tad 20 min. Parastajā, kamēr mīksta (viegli iedurt dakšiņu. Pieliec obligāti žāvētus diļļu kātus- super!
Želatīnu uzbriedini aukstāa ūdenī, kausē karstā ūdens peldē. Želeja no tā ūdens, ku vārījās mēle. Želeju pārbaudi uzlejot drusku uz maza šķīvīša un ievietojot saldētavā. Ja par stingru, pielej vēl šķidrumu, kurā vārījās mēle. Tomer pārbaudi sāli pēc garšas, jo nvārot mēlei ir jāliek vairāk sāls, nekā tā būtu ēdama silta.
Lai izdodas!
braalis_B (2008-01-15 13:20) ja gribi būt perverss, minūtes piecpadsmit pirms vārīšanas paredzamajām beigām pievieno sauju žāvētu aprikožu... tik tad sāls nevar pārāk daudz lietot. :)
Glendisa (2008-01-15 13:54) ...var pielikt vēl kanēli un krustnagliņas!:))
Nichil (2008-01-15 17:36)
Nav īsti tēmā, bet netēmā-a ja nu noder...:))))
No mēles sanāk arī superīgi salāti: garšv. novārīta, notīrīta mēlīte, siers(tjip.Holandes), cieti vārītas olas (padaudz), svaigi, nomizoti gurķi,sv. tomāti,konservēti turku zirņi(sastopami ari ar nosaukumu garbanzo pupas), sliktākā gadījumā der ari citas konservētas pupiņas )+visu sagriež kubiņos 15x15mm un sajauc ar Provansas majonēzi. Ņammmm.
Kadus salatus pagatavot no topinamburiem? (4)