Lazanja

Lazanja - jautājumi un diskusijas

Kā pareizi jāvāra lazanjas plāksnes? (32)
Kā pareizi jāvāra lazanjas plāksnes, lai tās nesalīp? Man jau otro reizi, gatavojot lazanju, tās salipa un grūti dabūt vaļā. Paalieties savā kulinārijas prasmē!
Nuuu, vispār lazanjas plāxnītes nav jāvāra. Mērcei, ko pilda starp plāksnēm ir jābūt pietiekami šķidrai, lai plāksnes to uzsūktu.

Kaut gan restorāna virtuvē redzēju, ka pavāri tās nedaudz novāra. Burtiski 1 - 2 minūtes, ne vairāk, lai paliek lokanas un tad aukstā ūdenī. Pati esmu mēģinājusi abus variantus, nav ne reizes salipis.
Ir tāda lieta, kā paskatīties uz paciņas, kas rakstīts ... ir plāksnes, ka IR jāvāra un ir plāksnes, kas NAV jāvāra.
Bet cik esmu gatavojusi lazanju, nekad plaksnes neesmu vārījusi!
man lazanju garavot mācīja viens angļu pavārs,viņš nevārīja un janebūtu izlasījusi par vārīšanu,pat neiedomātos Jāvāra tik tiešām nav - kā jau Vucis teica, pietiek ar neilgu paturēšanu verdošā ūdenī. Ūdenim var piepilināt eļļu, tad ar garantiju nesalips. Ja tev tā mērce ir pietiekami šķidra, plāksnes izvārās gatavošanas laikā. Pareizi ir abi varianti, viss atkarīgs no čuja, ņuha un poņas.

Jebkuram pastas izstrādājumam ir viens noteikums - TO NEDRĪKST PĀRVĀRĪT! Drīkst būt nedaudz par cietu, bet nekad par mīkstu. Kā teica kāds itālis: pasta nav zapte, jo ilgāk vāra, jo sliktāks ēdiens!
··· Lazanja: Kā pareizi jāvāra lazanjas ... lasīt visu diskusiju (32 atbildes) –»
Lazanjas receptes (4)
Vai kāds mani nevarētu apskaidrot? Kā gatavo Lazanju? Un kur var iegādāties Lazanjai domātās plāksnītes?
Zini, kur es atradu lazanjas recepti? Santa Marijas jaunajā piedevā maltajai gaļai, tur tāda grāmatiņaa klāt pielikta. Izrādās, ka lazanju var gatvot arī no parastiem makaroniem. Bet tā garšviela, starp citu, ir ļoti laba, Boloņas mērce sanāca bez liekas galvas lauzīšanas, un garša ir īstā. Metr, ko Tu dezinformē tautu!:))) kāds siers...!:))
Neviens normāls pavārs Lazanju negatavo no gatavajām pastas plāksnītēm.... pastas mīkla jāgatavo mājās - tikai tā būs īsta pasta al forno...
tas, ko tur kārto iekšā, arī ir īpašs stāsts... tagad nav laika rakstīt, bet kādreiz varu pastāstīt:)
Ja tu gribi aatri pagatavot lazanju, tad tev jebkuraa normaalaa lielveikalaa jaaatrod kastiite ar makarou plaaksneem, jaanopeerk maltaa gala, tomaati, paprika (mana daudzene liek taadus daarzenus, dazi veel liek druska siipolina- garsai, veel jaanopeerk kaads sierinsh, ko virsuu pakaisiit. Nu luuk un tad jau lazanju vari saakt taisiit :)) Man piemeeram looti garso- viens no miilaakajiem eedieniem :)) lazanju var gatavot no plaanajaam pankuukaam.Sacep plaanaas pankuukas,liek pa vidu pildiijumu.
Pildiijums-sacep siipolus ar burkaaniem,pieliek saceptus shampinjonus,izvaariitas pupinju paakstis,kuras nopeerkamas veikalaa sasaldeetaa veidaa.To visu kopaa samaisa,pieliek Vegetu,saldo kreejumu.Kad tas viss ir salikts pa vidu pankuukaam ,tad pa virsu veel uzber sieru un cep cepeshkraasnii 180 graados uz kaadaam 15-20 minuuteem.
Starp citu galju nemaz nevajag-ljoti saatiigi un barojoshi:))))
··· Lazanja: Lazanjas receptes lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu