Kas ir tava iecienītākā pankūku recepte?

1. martā, vairākās vietās pasaulē ir pankūku diena. Šoreiz atkāpjoties no reliģiskajām tradīcijām... Kā gatavotas pankūkas, Tu gribētu, lai rīt tavs dzīvs biedrs vai biedrene pagatavotu, lai Tevi iepriecinātu. Mērces, augļi, garnējums, viss komplekts.

langstins      Katram garšo savas---plānās,biezās,rauga un Dziļi utt.! 2022-03-01 08:06

Dardedze      es pati varu pagatavot. vīrietis, kas cep pankūkas, ir kārtējā humoristu provo:) plānās pankūkas uz sakarsētas plāno pankūku pannas uzlejot atšķirībā no kotletēm minimālu daudzumu (saulespuķu) eļļas. konsistence jāskatās uz vietas, to tā nevar izstāstīt. jābūt lejamai katrā ziņā. olas+sāls+cukurs (naža gals) +piens+milti. kad no vienas puses apceptas, var apgriezt ar jēlo pusi uz leju, izceptajā ielikt biezpiena+olas dzeltenuma+(pūder)cukura miksu un aši nolocīt uz pusi, pēc tam (laicīgi) apmetot uz vēl necepto pusi (ceturtdaļu:))
Kartupeļu pankūkas - svētdienas rītu ēdiens. Sarīvēju uz vissmalkākās rīves (katra dara dažādi!) dažus nomizotus nevārītus kartupeļus, var respektablāka lieluma, ielieku sietā (labāk drāšu pinuma, nevis metāla ar caurimiem labāk notecēs, vecās saimnieces vispār spieda caur marli). saputoju 1-2 olas. tur pievienoju sāli+(citrinpiparus) +jau sarīvētu uz smalkās rīves sīpolu. Uzleju kartupeļu masai sakarsētu pienu (simboliski), nospiežu šķidrumu. Piemetu tējkaroti kartupeļu cietes no paciņas. Salieku kopā ar olsīpolu garšvielās, samaisu. Sakarsēta panna ar eļļu, te var parasto pannu, bet labāk ar klājumu, protams. Te var vairāk eļļas, ko var nosusināt ar virtuves dvieli. Piestāv rīvētas dzērvenes ar cukuru. Visos gadījumos piestāv kafija!
2022-03-01 08:08

Daina  3 1 Nemāku, man vīrs vienmēr cep. Un vispār latvieši pankūkas cep Meteņdienā februārī. 2022-03-01 08:22

bumpastiks  2   Man vislabāk patīk pildītās pankūkas.Piem.stiprās pildītas ar ceptām plaušām,saldās ar vārītu iebiezinātu pienu!Vēl pildītās ar sieru arī ir garšīgas! 2022-03-01 08:34

odze      Bada pankukas, jo īpaši, kad panna ir ietaukota ar kūpinātu cūkas speķi 2022-03-01 08:38

filmasmultenes  4 2 Tikai vienigi kartupelu pankukas. Sacep no rita tik daudz lai uz visu dienu pietiek. Kadas 10 pannas vismaz. Un klat padzerties lielo 2L Coca Cola. Vispar ideali. Un visu dienu gulet pie labam filmam. 2022-03-01 08:45

Sanija013      Ola+milti_šķipniņa sāls+šķipsniņa cukurs+piens(1/2piens+1/2minerālūdeni, iznāk čaganākas)+1.EK eļļa. Konsistencei jābūt kā biezam kefīram, nostādina 15m, lai mīkla atpūšas un cep. Dievinu ēst ar krejumu un sāli - sarullēju trubiņu, iemērcu krejumā un izbaudu šo dieviščo ēdienu!! 2022-03-01 09:00

CoCoSan      Nu nav tā, ka pankūkas ir iecienītākais ēdiens mūsu ģimenē, taču jā, pankūkām ar gaļas pildījumu man ir īpaša recepte. 2022-03-01 09:20

Daina  1 1 Nevajag visiem forumā par to stāstīt, izpirks gaļu 2022-03-01 09:32

Dvinsky  2 1 Pildītās ar medījuma gaļu (cita gaļa mums mājās nemēdz būt). Tikai ne ar plaušām, tās man tik suns ēd. Arī kartupeļu pankūkas, plānās pankūkas, biezpiena pankūkas - man garšo visas. 2022-03-01 10:04

Epifanija    1 Pankūkas ar ievārījumu un pienu, un plānās pankūkas ar gaļu! 2022-03-01 12:22

avenekazene      Planaas pankukas ar pasgatavotu karamelmerci-mmmmmmm! 2022-03-01 15:40

rokons    1 Un tas viss svara kontrolē :D :D 2022-03-01 19:30

filmasmultenes      Dazzle... No svaigiem rivetiem kartupeliem. Bet man tadas slapakas. Daudz elu lieku klat. 2022-03-01 19:31

filmasmultenes      Dazzle... Ka no biezputras var uztaisit. Nemaz nezinaju. Ja vari atsuti recepti vestule. Pameginasu bus janogarso. 2022-03-01 19:34

Dardedze      Recepšu būs 20, bet pamatprincips vienāds-kartupeļu biezputrai jābūt kvalitatīvai=viendabīgai masai, un jāpiesit ola (vai 2,proporcionāli biezeņa daudzumam), lai tas viss turētos kopā. Un jānokrusta par plācenīšiem. Kas pankūkas, apraksīts augstāk:)
Visu masu samaisa, vai kā man patīk - sablenderē kvalitātes un laika taupības nolūkā. Tas būtu beginner līmenis. Advanced būtu izmantot tīmekļa padomus vai personīgo radošo dzirksti un piemēram, ieblenderēt plācenīšos lokus vai apvārtīt pirms apcepšanas rīvmaizē.
It kā tāds 2.dienas ēdiens, bet nešaubos, ka spicākajos restorānos tādus salaulā ar stundām ilgi sautētu brūno mērci un pīles cepeti un porcijai uzliek dzērveņogu, iesprauž piparmētras lapu un paprasa 50€
2022-03-01 22:48

av2      Man garsso visas, bet vislabaakss ir "bada pankuukas", ceptas uz malkas pliites, vecajaa chuguna speciaalajaa panaanaa, un maajaas malu kartupellu pankuukas. 2022-03-02 21:57

Dardedze      Neesmu sajūsmā no plānajām pankūkām, kuru recepte vai pildījums liek tām būt treknām.Sevišķi baisi sastapties ar tādu riktīgi treknu pankūku, kad tā jau auksta. Pankūkas ir ēdamas ļoti siltas, tikko ceptas. Dažas ēstuves grēko piedāvājot atkārtoti sildītas plānās pankūkas vai vēl ļaunāk - atkārtoti sildītas rauga pankūkas (pazole).
Sastāvdaļu pieejamo izmaksu dēļ (un dēļ iespējas uzrauties uz otrreiz sildītu:)) pankūkas reti pērku, vairāk gatavoju pati. Vienīgais izņēmums ir Vācijas gadatirgos par neadekvāti augstu cenu piedāvātās acu priekšā ceptās superplānās, liesās pankūkas ar klienta izvēlētu pildījumu. Aukstā dienā garšo labi!
2022-03-03 05:41

Daina      Ar vārdu "pankūkas" visbiežāk saista parastās plānās pankūkas, kuras interesantas gan ar to, ka teorētiski nav vienkāršāka ēdiena, bet patiesībā bez pieredzes nepagatavosi. Otra fīča-šis ēdiens domāts ēšanai tūlīt pēc pagatavošanas. Sabiedriskā ēdināšana piekāpjas mājsaimniecēm tādēļ, ka izcep produktu 6:00 un tur to siltumā līdz 16:00. Rezultāts vien nedaudz atšķiras no otrreizējas sildīšanas. Pirmoreiz saskāros ar pankūku cepšanu jau pirmsskolas vecumā kā asistente un brīnījos, kāpēc sāli liek veselu nažagalu , bet cukuru uz pusi mazāk. Pankūkām taču jāgaršo saldi! 2022-03-03 12:06

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu